Tanya Tempatan: Panduan Orang Dalam untuk Indianapolis, Indiana

Ini adalah Spilling the Beans, di mana baristas yang dipasang di dalamnya memberi kami penurunan di mana hendak pergi, apa yang harus dilakukan, dan apa yang harus dimakan (dan minum) di kampung halaman mereka.

“Setiap hari di bandar untuk konvensyen datang ke [Bee Coffee Roasters] dan beritahu saya, ‘Wow, saya fikir Indianapolis akan menjadi sebuah restoran rantaian bandar dengan kelajuan besar, tetapi ia benar-benar keren di sini,” katanya. Joanna Greves, barista dan roaster di salah satu kedai kopi khusus di Indianapolis. Pengalaman itu, yang berlaku hampir setiap hari, adalah perkara kegemarannya tentang menonton bandar itu sendiri sebagai pusat makanan dan minuman yang serius. “Gagasan bahawa kawasan itu sudah berubah,” katanya, terima kasih kepada NSFW burlesque bingo show, latte art throwdowns bulanan, dan bar cocktail yang menyajikan minuman beruang madu. Biarkan Greves menjadi panduan anda ke ibu negara Indiana.

Di mana kita harus tinggal?
Saya akan mengesyorkan anda tinggal di Airbnb di Fountain Square, kejiranan sedikit kira-kira lima minit dari pusat bandar. Jika anda ingin menginap di pusat bandar di sebuah hotel, saya suka Omni atau JW Marriott, yang merupakan hotel yang paling indah dan tercantik.

milktooth-kasir
Peter Frank Edwards

Inside Milktooth. Foto: Peter Frank Edwards

Tempat terbaik untuk ambil sarapan pagi?
Tempat penting ialah Milktooth. Ia dimiliki oleh seorang chef bernama Jon Brooks yang, pada dasarnya, melakukan makanan yang dinikmati dengan baik. Tetapi dia benar-benar membawa makanan diner ke tahap yang lain: Belanda panci bayi dengan topping kreatif, lembaran perut daging babi yang berkilau dengan sorgum, segalanya. Makanannya benar-benar hebat, dan sebagai bonus tambahan, ia mempunyai program kopi multi-roaster (Phil & Sebastian, Bar Nine, Heart) yang hebat. Pada hari kerja, cubalah City Market. Terdapat banyak restoran kecil untuk dipilih, termasuk restoran vegan yang dipanggil Tiga Wortel dan kru Perancis yang dipanggil 3 Hari di Paris.

Kopi terbaik di bandar?
Saya berat sebelah, tetapi saya akan mengatakan Bee. Open Society adalah satu lagi yang baru dibuka beberapa minggu lalu; ia membawa Madcap Coffee dan roaster tempatan yang dipanggil Tinker. Ia juga mungkin menarik, secara konsisten, salah satu cawan kopi terbaik. Ia juga akan mempunyai menu makanan tidak lama lagi, yang saya tidak sabar-sabar untuk.

seni penganjur umum-awam-indianapolis
Baik dari Kolej Umum Umum

Sebuah parti di Kolej Umum Umum. Foto: Bujang Umum Umum Kolektif

Tempat terbaik untuk melihat seni hebat?
Muzium Seni Indianapolis (IMA) sentiasa hebat tetapi Fountain Square adalah tempat paling eklektik dan menarik untuk berjalan-jalan dan melihat mural dan grafiti di bangunan. Di kawasan itu, ada juga galeri sejuk ini yang dikenali sebagai Umum Awam Kolektif yang memaparkan artis tempatan.

Pasaran terbaik untuk memakan jalan anda?
Pasaran Peladang Ripple yang luas adalah pasaran petani yang paling popular di sekelilingnya. Sudah ada selama beberapa dekad dan ia mempunyai banyak restoran kejiranan yang datang. Kegemaran saya ialah La Chinita Poblana, yang menyajikan campuran makanan jalan Asia dan Mexico, seperti taco yang diilhamkan oleh Asia.

rook-food-indianapolis-restaurant
Diberkati oleh Rook

Penduduk Indy teruja dengan pembukaan semula Rook. Foto: Courtesy of Rook

Restoran baru yang paling hangat?
Rook telah wujud selama beberapa tahun, tapi baru-baru ini ditutup selama enam bulan kemudian baru dibuka dan diperluas menunya. Ia menyajikan makanan jalanan Vietnam, roti perut babi, dan ramen. Kemudian ada Marrow, yang lebih merupakan konsep makanan keselesaan Amerika. Mereka menukar menu mereka setiap hari, jadi saya sebenarnya tidak pernah mempunyai perkara yang sama dua kali di sana. Kemudian ada banyak buzz di sekitar The Eagle, iaitu makanan keselesaan Amerika, dan Vida, yang tumbuh herba yang mereka gunakan di dinding tumbuhan di restoran-tetapi saya belum membuatnya kepada dua orang lagi..

Restoran lama Indianapolis?
Peppy’s Grill. Bernie Sanders datang ketika dia melawat kempennya. Ia adalah selaman menyelam. Biasanya, saya hanya mendapat burger dan beberapa kentang goreng-goreng. Segala-galanya yang mereka berikan adalah berminyak dan menyerap alkohol apa pun yang anda telah malam tadi. Ia adalah sarapan pagi sepanjang hari, membuang beberapa tempat hamburger dan sandwich ayam tempat.

Brewery terbaik untuk bersiar-siar untuk hari itu?
Central State Brewing Co. sangat menarik. Mereka memberi tumpuan kepada masam dan mereka menggunakan hop yang berbeza dari apa yang digunakan oleh kebanyakan pembuat bir, jadi bir mereka sangat unik. Mereka juga berkhidmat di Dark Matter Coffee di bilik serba boleh, yang saya suka.

thunderbird-bar-indianapolis
Diberkati oleh Thunderbird

Selamat datang ke Thunderbird, rumah dengan minuman yang dihidangkan dalam beruang madu. Photo: Courtesy of Thunderbird

Bar koktel yang terbaik?
Thunderbird. Lelaki yang memilikinya, Josh Gonzales, akan pergi ke kejohanan bartending dunia. Para bartender ada pakar dan jelas suka apa yang mereka lakukan. Minuman terbaik yang saya telah ada di sana baru-baru ini adalah Chavez y Chavez, yang bourbon, semua rempah-rempah, dan Cynar berkhidmat dalam beruang madu; ia sangat pedas dan licin.

Tempat terbaik untuk melihat muzik secara langsung?
Di luar: White River State Park. Di sinilah tindakan arus perdana seperti Jaket Morning My, Ellie Goulding, Artik Monyet, dan Incubus. Di dalam: The Vogue. Ia lebih intim dan boleh diakses. Di sinilah anda akan melihat tindakan yang lebih kecil seperti Kepulauan Future dan Perang mengenai Dadah. Ada juga seorang lelaki bernama R.J. Wall yang mempunyai syarikat yang ditujukan untuk membawa muzik langsung sebanyak mungkin ke Indianapolis, dan dia memakai perayaan di Fountain Square setiap tempat. Semua orang tahu siapa dia.

Tempat terbaik untuk menghadapi masalah untuk malam?
Sekiranya anda ingin menghalang, cuba Fountain Square atau Mass Ave. Jika malam anda mendapat weirder, pergi ke The White Rabbit, kabaret yang menunjukkan bingo-bango burlesque. Tempat lain di mana orang ramai selepas mereka minum ialah Metro menari.

Di mana hendak pergi apabila parti berakhir?
Orang ramai bergaul dengan banyak bumbung atau di kolam renang di kompleks pangsapuri. Tetapi jika anda mahukan makanan, B’s Boy Boys, Hot Box untuk pizza, atau Peppy’s Grill.

Daytrip?
Walaupun saya dari sana, saya masih mengesyorkan Bloomington. Ia adalah bandar kolej di mana Universiti Indiana. Selain memiliki makanan dan kopi, ia berbukit dengan hutan negara. Anda boleh menyewa bot, anda boleh pergi hiking, anda boleh berenang, atau anda boleh makan jalan anda.

Madison, Wisconsin adalah perjalanan hujung minggu yang sempurna, tidakkah anda berfikir??

Cuba makan di sekitar Chicago? #BACityGuides mempunyai sudu.

Jika anda masuk ke dalam perut babi…

Homemade BBQ Pork Belly Pizza Anda Ingin Cuba