Sekolah Memasak ini Akan Selamanya Mengubah Cara Anda Memikirkan Mengenai Makanan Ireland

Kali pertama saya melawat Ireland, saya berkhidmat di stew pub tanpa cita rasa, roti gelap yang membosankan, dan keju pasaraya-sambil bertanya-tanya, Di mana, di tanah hijau yang lebih hijau daripada di mana lembu tenusu berkeliaran di tebing, adalah makanan sebenar?

Jawapannya, saya belajar tiga tahun kemudian: Ia pada Ballymaloe, di mana pendekatan awal untuk memasak dan pertanian dirasakan, baik, revolusioner. Saya berjalan dengan chef Darina Allen melalui harta pusaka County Cork yang luas dan menyedari bahawa segala-galanya dapat dimakan – petua-petua yang lembut dari pokok rimbun, sayur-sayuran yang tidak dikenali yang saya fikir adalah rumpai. Di ladangnya, roda keju (keju sebenar!) Adalah penuaan dalam kebahagiaan yang terkawal iklim.

ballymaloe-diptyque
Shantanu Starick

Di sekolah masakannya yang berhampiran, yang menawarkan segala-galanya dari kelas petang pada “teh petang dan kuih” untuk program sijil selama 12 minggu, koki pelajar dari Dublin ke Pulau Pinang sedang memasang piring-piring lobak kecil, sayur-sayuran mereka yang masih bersih. Kembali ke restoran-restoran dan hotel Ballymaloe House yang lazat, saya membenderkan sebuah mesin pencuci mulut yang sarat dengan puding karrageen lumut, dibuat dengan rumpai laut dari pantai. Melalui semua itu, Allen terus berjalan, bercakap, merasakan, ketawa, hibrida yang tidak teratur Alice Waters, René Redzepi, dan Downton Abbey’s Puan Patmore-sekolah lama dia sekolah baru. (Litfest popular Ballymaloe menarik penceramah termasuk Waters dan Redzepi, serta Yotam Ottolenghi, April Bloomfield, dan lain-lain.) Saya sedar, jika ada satu tempat untuk mempelajari seni yang hilang untuk membuat makanan nyata, itu di Ballymaloe.

Dapatkan Resipi:

grilled-steak-salad-with-beets-and-scallions
Christopher Testani

Salad Steak Grilled dengan Beets dan Scallions

“Kebanyakan tukang masak tidak pernah mendapat haba yang cukup tinggi,” kata pengasas bersama Ballymaloe, Rory O’Connell. “Dapatkan panggang yang bagus dan panas, dan dengarlah itu.” Jika anda tidak merasa seperti membuat aioli, gunakan mayonis yang disediakan dan musim dengan mustard dan bawang putih.

zucchini-herb-fritters-with-bawang-yogurt
Christopher Testani

Zucchini-Herb Fritters dengan Yogurt Bawang Putih

Memerah cecair keluar dari zucchini adalah rahsia goreng goreng. (Kentang juga membantu.)

pan-grilled-black-bass-with-flavored-butters
Shantanu Starick

Pan-Grilled Black Bass dengan Butters Flavoured

“Bila-bila masa anda panggang atau ikan goreng,” kata O’Connell, “Sangat penting untuk mengeringkannya sebelum menambah lemak.” Untuk bijirin berperisa, cubalah Mâitre d’Hôtel Butter, Nasturtium Butter, atau Cili-Cilantro Butter.

salmon-salmon-with-horseradish-cream
Shantanu Starick

Salmon asap dengan krim masam

Nasihat penasihat: Mulailah dengan krim yang sangat sejuk, dan simpan ia sejuk antara mencambuk dan sajian.

Lihat lebih banyak foto Ballymaloe di sini