Mengapa Seattle adalah salah satu tempat yang paling menarik untuk makan di negara ini

Selamat Datang untuk Makan Sama Tempatan! Dari burger lewat malam di Nashville ke kocokan tarikh yang berubah-ubah di Palm Springs, kami mengembara ke A.S. untuk mencari tempat yang benar-benar memukul rumah.

Jangkitan saya dengan Renee Erickson bermula pada tahun 2001, apabila saya berbaris untuk makan tengah hari yang bernuansa kek crab dan rosé di Seattle Street Kitchen Street. Dalam tempoh 15 tahun sejak petang itu, petang yang cerah, tukang masak dan keluarga restorannya yang semakin meningkat-enam dan mengira-telah menjadikan saya presiden dari Semua Renee Erickson Adakah Adakah Kelab Fan Awesome. Dilihat dari orang ramai di setiap tempat, saya bukan satu-satunya ahli.

seattle-melusines-oyster-roast
Elizabeth Cecil

Erickson telah menjadikan kampung halamannya sebagai salah satu tempat yang paling menarik untuk dimakan di negara ini dan menjadi salah seorang daripada mereka, seperti Chang dan Batali sebelum dia, yang mempunyai rasa reka bentuk dan gaya memasak yang berbeza, boleh dikatakan, memberi inspirasi kepada orang lain. (Saksikan saja ruang bertitik yang nyaring, masakan negara Eropah, dan menu dan logo restoran yang menarik.) Heck, saya akan pergi ke setiap bukaannya untuk melihat apa kad perniagaan yang sejuk yang dicetaknya.

seattle-general-porpoise
Elizabeth Cecil

Tambahannya yang paling terkini – Bateau steakhouselike, Bar French-Atlantic Melusine-mempamerkan apa yang dia panggil “hidangan gaya nenek,” tanggapan Erickson tentang apa yang nenek Perancis atau Itali mungkin memasak untuk keluarganya semula ketika. (Jika hanya nenek kami telah membuat donat yis seperti Erickson berkhidmat di Porpoise Umum!) Ini adalah makanan restoran yang yakin, tanpa lonceng dan wisel yang mengalihkan banyak koki. Saya kadang-kadang tertanya-tanya apa yang akan menjadi seperti menikmati hidangan yang disediakan oleh doyennes masakan masa lalu: M.F.K. Fisher, Elizabeth David, Julia Child. Kemudian saya menyedari Erickson menjadi tukang masak untuk generasi saya.

Cara Dapatkan Kaki Laut Anda

(Atau enam cara untuk mengemudi Nusantara restoran Renee Erickson)

seattle-the-walrus-and-carpenter-bar
Elizabeth Cecil

The Walrus dan the Carpenter
Boleh dikatakan bar tiram terbaik di seluruh Amerika (ia adalah a BA Hot 10 Restaurant pada tahun 2011), ia mempunyai bivalve yang segar, berkilat; plat kecil seperti croquette herring asap; koktel kreatif; dan bar marmar yang menawan, anda tidak akan mahu pergi. Ia sentiasa penuh dan sepatutnya.

seattle-lemon-drink
Elizabeth Cecil

Barnacle
Kebanyakan menggunakan 13 tempat duduk sempit ini aperitivo bar yang melekat pada Walrus untuk minum menanti mereka, tetapi ia juga menjadi destinasi untuk dirinya sendiri. Jadikan seperti anda di Itali dan makanan ringan di Serrano ham, tepung sotong lembut dan kerepek kentang percuma sambil menghirup minuman sherry-and-limoncello.

seattle-whale-win-fireplace-greater-crop
Elizabeth Cecil

The Whale Wins
Erickson yang penuh dengan cahaya, yang penuh dengan pencapaian kelas pertama (pemenang Hot 10 pada tahun 2013) merasakan seperti kampung pesisir yang anggun-walaupun dengan ketuhar membakar kayu dan tan sayur-sayuran. Salad bermusim (hello parsnip, hazelnut, capers, dan ham renyah) dan pinggan-pinggan lain membuat ragut sihat.

0516 Seattle / Renee Erickson
Elizabeth Cecil

Bar Melusine
Dinamakan sebagai makhluk aneh seperti mitos (yep, yang sama pada cawan Starbucks anda), ia adalah ozon Erickson ke Atlantik Perancis. Ini bermakna banyak tiram pada separuh shell dan krep yang tidak lama lagi akan menjadi terkenal. Langkah pro adalah untuk merebut permulaan dan sebotol Muscadet, kemudian bergerak ke Bateau.

0516 Seattle / Renee Erickson
Elizabeth Cecil

Bateau
Erickson datang ke darat dengan tempat gaya steak yang disegarkan secara percuma daripada klise kelab lelaki. Lihat papan tulis untuk pemotongan yang lebih kecil seperti coulotte, tip sirloin, dan gracilis-semua butchered in-house dari lembu yang dibesarkan di ladang Erickson di Whidbey Island yang berdekatan. Burger juga hebat!

seattle-donuts-general-porpoise
Elizabeth Cecil

Porpoise Umum
Donat benar-benar baik (pelbagai yis, dibuat menggunakan telur Perancis) dan kopi yang sangat baik (dari roaster di seluruh negara) di ruang angkasa yang cantik di sebelah Bateau. Pekat untuk donat berubah secara bermusim, tetapi harapkan pilihan seperti marshmallow coklat dan jem nectarine putih.

Terbang. Makan. Ulang. Pemandu Bandar baru kami kini hidup!

Dapatkan resipi:

berpakaian sedikit-gem-lettuce-dengan-hijau-dewi
Elizabeth Cecil

Little Gem Salad dengan Green Goddess Dressing

panggang separuh ayam-dengan-kacang-tarator-dan-seledri
Elizabeth Cecil

Ayam separuh ayam dengan Tarum Kacang dan Saderi

telur soba-dengan-krim-leeks-dan-bakar-telur
Elizabeth Cecil

Buckwheat Crepes dengan Leeks Creamy dan Telur Bakar

kukus-kerang-dengan-kerepek-dan-bawang putih
Elizabeth Cecil

Kering kukus dengan Chicken Pasta dan Bawang Putih Hijau

sardin-toast-dengan-tomato-mayonis-dan-adas
Elizabeth Cecil

Sardine toasts dengan Tomato Mayonnaise dan Fennel