Madu berbunga: Ruji Pantry Kami Makan dengan Sendok

Di suatu tempat di antara peninggalan bungkus cincang, orang menonton, dan menyapu sepotong roti coklat coklat dari pakaian kami, kami jatuh cinta dengan balang paling sederhana yang bertumpu di rak dinding di pinggan panas Venice Guncha yang panas. Label itu membaca “Honeyed Seeded,” tetapi kita tahu apa yang sebenarnya dimaksudkan: Beli saya, memecahkan meterai, dan menyebarkan saya pada roti bakar atau bersiap sedia dengan sudu besar.

Kami retak membuka balang beberapa jam kemudian selepas piring Plowman yang betul telah dipasang. Madu-pekat, pekat likat yang anda boleh mengunyah-dibuat daripada merendam kacang-kacangan dan biji-bijian dalam madu gandum gelap, untuk sedikit atau selagi anda inginkan. Ia mempunyai rasa manis yang anda harapkan dari madu, dan kerumitan dan dimensi yang tidak dijangka dari biji poppy, biji wijen, dan walnut yang digantung di dalam balang. Chef Travis Lett (dari Gjusta dan Gjelina) mula mendapat idea semasa perjalanan melalui Turki, di mana menggabungkan biji-bijian yang banyak dan kacang-kacangan dengan madu gelap adalah logik dan semulajadi kombinasi seperti Gigi dan Zayn, atau mentega kacang dan jeli.

The bakery counter is your first stop
Peden + Munk

Madu berbiji akan menjadi A + pada salah satu roti Gjusta ini. Foto: Peden + Munk

Kedua-dua madu pilihan dan madu kenari dibuat di rumah di Gjusta di Los Angeles, nombor dua kami Restoran Baru Terbaik pada tahun 2015 yang menduduki pada dasarnya setiap kedudukan pada spektrum dari bar jus dan kedai kopi ke kedai roti, deli, pasar, dan restoran . Tetapi ia mengambil kurang dari lima minit untuk membuatnya di rumah. Untuk membuat Honey Seeded di Gjusta, mereka menggunakan madu soba California tempatan atau madu alpukat (dibuat oleh lebah dari madu bunga alpukat), dan membuang kombinasi rami, wijen, rami, biji popok dan biji wijen, menurut pengurus Cami Wong. Madu Walnut melibatkan … yep, hanya meletakkan kenari di madu dan makan gabungan bersama apabila anda sila.

Kami akan mengesyorkan menyentuhnya lebih dari oat atau yogurt, berkhidmat bersama plat keju, atau menyebarkannya pada roti bakar. Hanya buat ruangan di pantri anda untuk itu: Ia adalah projek DIY yang paling mudah yang akan anda lakukan sepanjang tahun.