Kilang Cheesecake Datang Ke New York, Kami Dapatkan Rasa Kebesaran Awal

Sekali seketika, saya akan berjumpa seseorang yang belum pernah ke Kilang Cheesecake. Rahang saya jatuh perlahan-lahan, membancuh dengan cara yang sama apabila plat Buffalo Blasts terkenal mereka memukul meja. Kilang Cheesecake adalah salah satu restoran rantai mall yang paling mewah yang ditawarkan oleh Amerika. Tetapi menjelaskan Kilang itu boleh menjadi rumit. Sebagai contoh, dalam masa seratus atau lebih saya telah, saya mungkin mengarahkan cheesecake sekali. Tidak, sebaliknya saya ingin mengambil orang ini dengan tangan Jack dalam “Hidup semua orang!” Titanic kilas balik, ke hadapan pintu depan raksasa rantai, dan bawa mereka ke dalam dunia mereka yang terang-benderang dengan corak rumit, menu berbentuk spiral yang membual lebih daripada 250 barang, perahu saus vinaigrettes balsamic, dan tentu saja, “Renee’s Special.”

JACK AT CHEESECAKE

Izinkan saya menunjukkan kepada anda sekitar Kilang

Kilang Cheesecake adalah, ringkasnya, makanan saya surga. Yang mencipta sedikit masalah bagi kita yang tinggal di New York City, di mana nary sebuah kilang boleh didapati. Saya tidak pernah mendapat ini, kerana ia seolah-olah seperti Cheesecake akan menjadi rumah gila mutlak di bandar. Ia akan menjadi Hamilton restoran! Orang-orang berkhemah di jalan ke-42, menunggu 4 atau 5 jam untuk meja, menggunakan kekuatan yang tinggal untuk menahan mereka yang kecil, pelayan wanita memberikan anda yang kadang-kadang boleh menyebabkan serangan jantung yang teruk apabila mereka pergi. Saya tertanya-tanya mungkin mereka fikir permintaan di bandar akan menjadi terlalu besar, terlalu banyak orang, rusuhan di jalanan apabila satu-satunya perkara yang tersisa untuk memesan adalah dari sisipan SkinnyLicious®. (Sesungguhnya, pengambilan makanan mana-mana Kilang Cheesecake.)

SKINNYLICIOUS

Cubaan yang baik

Tetapi berita baik, orang tahi lalat: Kilang Cheesecake akhirnya menyertai liga besar, membuka lokasi New York City yang pertama di kawasan Elmhurst Queens hari ini. OK, itu bukan Times Square, tetapi hanya perjalanan menaiki kereta api bawah tanah selama 30 minit. Dan pada minggu lepas, saya cukup berduka untuk dijemput untuk makan malam pratonton istimewa di lokasi baru ini, semacam malam perkhidmatan berpura-pura di mana kakitangan menunggu dan para chef akan berasa selesa dengan beban kerja intensiti yang tinggi. Fikirkan Dapur neraka, tetapi tanpa Gordon Ramsay mengetuk jari Inggerisnya yang tebal ke dalam setiap hidangan sebelum melemparkannya. Bersama saya adalah Bon Appétit editor web senior Alex Beggs, yang hanya pernah ke Kilang satu masa lain.

Dan begitu kami Girthright ke Kilang Cheesecake C & C (nama samaran genius, berasa bebas untuk menggunakannya) bermula. Kami bertemu di luar pintu murni, di hadapannya berdiri seorang wanita yang memegang papan klip penting. Restoran itu tidak dibuka secara rasmi, dan hanya orang yang memenangi loteri untuk datang ke hidangan pratonton istimewa ini dibenarkan masuk. “Saya minta maaf,” dia akan berkata kepada berpuluh-puluh orang lapar yang menuntut kemasukan, “kami belum dibuka lagi! “sebagai bapa yang memegang beg Kaki Locker dengan marah mengejutkan pemegang pintu. Oleh itu, ketika kita benar-benar diizinkan melewatinya, dan pintu-pintu ajaib itu dibuka untuk kita berdua, saya akhirnya memahami apa yang dirasakan ibu saya ketika dia masuk ke Studio 54. Ini adalah kuasa.

Di dalamnya, seorang lagi pelayan wanita menjelaskan proses makan malam pratonton malam ini. Dia semua perniagaan.

Setiap orang akan mendapat menu yang berbeza, dari mana kita boleh memilih satu pembuka, satu hidangan, dan pencuci mulut (CHEESECAKE) untuk dikongsi. Dengan cara ini, para koki di dapur boleh mengamalkan memasak sedikit segalanya. Seorang lelaki yang tinggi dengan kumis tebal di sebelah kami menuntut untuk mengetahui sama ada Miso Salmon di menunya.

“Tuan, itu rawak, kita tidak tahu.”

“Tapi saya datang sini untuk Miso Salmon. “

“Kita akan lihat apa yang boleh kita lakukan.”

cheesecake-factory-miso-salmon

HESO HUNGRY – 2 Live Crew

Sekarang saya menjadi penaung Kilang selama bertahun-tahun, setelah melawat sekurang-kurangnya 20 lokasi. Ibuku, yang bekerja bersebelahan di salah satu pusat membeli-belah di Miami, pada dasarnya makan makan malam di sana dengan ayah saya setiap malam selama 10 tahun berturut-turut. (Ya, mereka masih hidup.) Dan apabila saya melawat mereka? “Ia tidak membayar untuk memasak!” Katanya, kerana kami menolak ramai pelancong dan menanam diri kami di salah satu kilang pertama kali pertama berkhidmat di meja bar atas tinggi, rahsia orang dalam. SELALU bersebelahan dengan puncak yang tinggi.

meja cheesecake-factory-hightop
Hak Cipta: Laszlo Regos Photography

Tetapi malam ini kita akan bermain dengan bergaya, kerana maitre yang mesra itu duduk kami di sebuah gerai terang dan menyerahkan menu rawak kami. Saya mendapat menu “ayam” manakala Alex mendapat menu “ayam dan telur”. Jelas sekali seseorang adalah kegemaran mereka. (Bukan saya.)

Menu Cheesecake adalah Yellowpages of Food, halaman selepas halaman berlamina dari hidangan apa pun yang mungkin anda inginkan. Perlu benar-benar menjadi aplikasi di mana anda hanya goncang telefon anda dan telefon anda memilih apa yang anda mahu makan. (COPYRIGHT, seseorang membuat ini, memanggilnya Magic Ate Ball, anda dialu-alukan.) Menu-menu terhad ini entah bagaimana bahkan lebih menggembirakan.

menu cheesecake-kilang

Adakah saya mahu Piccata Ayam? Marsala? Bellagio ayam? Apa itu Bellagio Ayam ?? Ayam dengan mata air mentega yang ditetapkan dengan bunyi Andrea Bocelli? Kerana jelas saya mahu itu!!!

Satu perkara yang pasti: Kami mahu martini. Kami juga bermula dengan dua makanan pembuka: jus tamale jagung manis dan wontons ketam rangup. Semasa kami menunggu kursus pembukaan kami, saya menyerap sekeliling. Sukar untuk menerangkan hiasan Cheesecake. Ia sememangnya tidak kelihatan seperti sebuah kilang, tetapi lebih seperti bahagian rumah lelaki gay gay Mesir yang kaya, iaitu, saya suka.

cheesecake-factory-sconce

Maksud saya, lihatlah sconce ini !! #elegance

Pelayan kami yang indah petang itu, Pedro, membawa martini raksasa kami bersama-sama dengan tawaran roti tandatangan “coklat” atau “kuning air.” Saya biasanya lebih suka “coklat” kerana saya yakin diri saya lebih baik kerana mereka telah mengungguli ia dengan menghancurkan Quaker Oats, walaupun menilai dengan cara rasa roti (donat berkaca) saya mungkin salah. Saya beritahu diri saya hanya mempunyai gigitan dan jimat ruang untuk kursus utama saya. Di sini saya bersemangat untuk mengambil makanan sendiri sebelum memakan mereka berdua, gaya Coneheads.

roti michelle-collins-cheesecake-kilang

Dan di sini adalah martini kotor saya, yang datang bersama-sama dengan keju biru-keju yang disumbat kerana nampaknya saya memancarkan jenis tenaga yang menjerit “Tolong letakkan sebilangan keju dalam vodka saya!”

cheesecake-factory-martini

Saya makan mereka juga.

cheesecake-factory-corn-tamales
Baiknya Kilang Cheesecake

Masa pembuka! Dua pinggan raksasa, cukup untuk memberi makan kepada satu-satunya pesta Super Bowl, memukul meja kami. Tiga tamales jagung manis duduk di dalam gondola sekam, berenang di tepi sungai salsa yang tajam kerana setiap kue jagung lil merumput kernels di bawah krim masam tebal dan alpukat.

kilang kepiting-wontons-cheesecake
Baiknya Kilang Cheesecake

The Crab Wwe Crab telah membawa saya kembali ke hari-hari kolej saya yang lemah tetapi dengan cara yang terbaik. Mereka adalah cahaya, berkeringat, lemah, dan jika saya tidak berada dalam syarikat campuran, saya akan makan seluruh plat saya sendiri. Terima kasih Tuhan atas tekanan masyarakat! Saya meninggalkan satu untuk tukang masak.

steak-diane-chicken-madeira-cheesecake-kilang
Baiknya Kilang Cheesecake

Memilih hidangan utama adalah sangat sukar, tetapi saya akhirnya keluar dari grid dengan salah satu spesial malam: Salmon Piccata dengan Mashed Potatoes and Broccoli. Alex, mengejutkan dunia, memilih hidangan Turf & Turf Steak Diane dan Chicken Madeira, salah satu hidangan tandatangan rantaian. Dan lihatlah bagaimana menarik! Mereka memisahkan setiap daging dengan dinding kentang lecek kecil. Bagaimana de rigueur!

Jadi saya akan menyimpan perkara-perkara yang sangat nyata dalam menulis ini, kerana saya tidak mahu standard Cheesecake menjadi goyah: Salmon saya tidak hebat. Saya rasa sedikit buruk mengatakan ini kerana kakitangan menunggu dan pengurusan tidak boleh menjadi lebih ramah atau lebih perhatian, tetapi masih tahu ketika salmon kering, ia KERING. Dan mengingat bahawa malam itu semua tentang belajar dari kesilapan, saya fikir mereka harus tahu sekarang sebelum Miso Salmon Guy badai keluar dalam kemarahan kering fished.

kilang salmon-cheesecake
Baiknya Kilang Cheesecake

Selain daripada masalah itu, sos mentega lemon adalah ilahi, dan broc dan mashies sangat lezat. Ayam dan stik Alex dimasak dengan sempurna, dan saya tahu kerana saya lama bercabang di atas meja dan mencuba kedua-duanya.

Ia adalah sekitar masa ini bahawa badan saya mula Kool-Aid Man-ing daripada turtleneck “kurus” saya, memaksa saya untuk meninggalkan kira-kira separuh makan saya tidak dimakan. Melihat badan kita merosot di gerai kami, Pedro berbuat baik untuk membungkus sisa kami untuk pergi dan kemudian, milisaat kemudian, dibawa ke menu pencuci mulut. Saya tidak boleh makan gigitan lain, tetapi ini adalah KECEKAPAN Cheesecake. Anda berada di rumahnya dan anda akan memakannya.

Kami memilih dua keping dari menu dua sisi: Lemon Raspberry dan sesuatu yang dipanggil Oreo® Dream Extreme, yang merupakan Inception penuh krim.

Mahu melihat wajah seorang gadis berpura-pura penuh tetapi urat nadinya adalah pemberian mati yang dia hendak makan beberapa kek? Di sini anda pergi:

kilang michelle-collins-cheesecake

Lemon Raspberry agak baik walaupun kelihatan seperti sesuatu dari ruang kerja Dexter. Tetapi Oreo Dream Extreme adalah legit … 2 … mati … 4. Berikut adalah gambar perkara terakhir yang saya ingat dari petang:

cheesecake-factory-dessert

Makan sudah berakhir. Kami telah selesai. Saya mengambil sisa-sisa saya dan dilahirkan ke Sephora yang terdekat, di mana saya berjongkok dengan harapan saya bahawa jiran saya tidak tahu saya hanya menggunakan jumlah kalori yang sama seperti Michael Phelps pada hari dia memenangi 17 pingat emas.

Dan kemudian saya naik kereta bawah tanah dan pulang ke rumah. Kerana saya hidup mimpi itu. Mengambil kereta api ke Kilang Cheesecake di bandar besar. Saya memberikan sisa makanan kepada orang yang memerlukan makanan yang baik dan pulang ke rumah untuk merancang langkah seterusnya: Mendapatkan diri dan akhirnya berkahwin di Kilang Cheesecake. Kerana ini adalah New York, dan seorang gadis boleh mimpi Oreo.

Berkaitan: Kisah di belakang Cafe Nordstrom, Restoran Kegemaran Semua Ibu