Kedudukan Magical Food & Butterbeer di Dunia Wizarding Harry Potter

Ia adalah Minggu Perjalanan Jalan di Bon Appétit! Maksudnya setiap hari, kami akan berkongsi cerita tentang makanan di lebuh raya yang panjang dan kesepian. Atau tidak begitu kesepian jika anda membesar perjalanan di seluruh negara dalam sebuah kereta kecil yang dikemas dengan enam saudara, adik-beradik, kawan, dan Poochie yang paling dekat dengan anda. Jadi gesit, dan jangan buat kita menukar kereta ini.

Hadapi: buku Harry Potter telah terbakar ke dalam otak anda selama bertahun-tahun dan anda selalu tertanya-tanya apa yang Butterbeer sebenarnya suka. Kini, Universal Studios telah memperkenalkan The Wizarding World of Harry Potter di seluruh dunia (Orlando / Hollywood / Osaka), anda boleh menyerap diri sendiri-mengandaikan anda jangan pukulan semua galleon anda pada replika tongkat Hermione di Ollivanders. Untuk hidup mimpi itu sendiri, saya memanjakan Ravenclaw dalaman saya (hanya bercanda, saya jelas adalah Hufflepuff) dan menyumbat muggle muggle saya di Three Broomsticks dan Honeydukes di WWoHP Hollywood sehingga saya melompat ke saiz Hagrid. Selepas $ 148.87 bernilai bahan makanan yang kononnya ajaib (dan sejenis ramuan ajaib untuk masalah pencernaan), saya bersedia menarafkan yang terbaik dan paling teruk-yang Hogsmeade tawarkan.

1. Butterbeer Beku

harry-potter-world-frozen-butterbeer
Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

Foto: Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

Apabila ia kira-kira satu bilion darjah di luar, tiada ejaan sihir akan menyelamatkan anda. Sebaliknya, ambil segelas butterbeer beku (tidak bersifat alkohol, sudah tentu) dan tertanya-tanya mengapa tidak ada orang lain di dunia yang berfikir untuk membuat slushie krim soda berperisa dengan busa butterscotch. Butterbeer beku meraih tempat teratas kerana setiap sudu elixir manis ini membuat anda merasa seperti anda memenangi Piala Quidditch. Expecto delicioso! ($ 5.99 / 16oz)

2. Pai Shepherd’s

harry-potter-world-shepherds-pie
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Harry Potter hampir tidak mencubit di Pie Shepherd semasa duduk dalam tahanan dengan Prof. Lockhart kembali Dewan Rahsia, tetapi versi ini sangat memuaskan (terutamanya dalam genre makanan taman tema yang tidak disenangi). Salad tebal yang ditumbuk kentang merangkumi rebus daging lembu, wortel, cendawan, dan kacang tanah yang dapat memuaskan dan tidak terlalu berat. Ia selesa sebagai pelukan dari Puan Weasley. ($ 12.99)

3. Labu Fizz

harry-potter-world-pumpkin-fizz
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Apabila Gryffindor mengalahkan Ravenclaw Tawanan Azkaban, kembar Weasley membawa beberapa labu rebus dari Honeyduke untuk dirayakan. Di WWoHP, Pumpkin Fizz telah diubah menjadi soda rempah labu berkarbonat dan ia merupakan satu wahyu. Bahan-bahan utama adalah jus epal yang dicampur dengan labu dan aprikot halus ditambah beberapa pala dan kayu manis untuk membuat perkara-perkara perayaan. Jika Starbucks berdagang latti rempah labu mereka untuk soda pada musim gugur, ini akan menjadi hasilnya. ($ 3.99 / 20oz)

4. Fizzing Whizzbees

harry-potter-world-fizzing-whizzbees
Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

Foto: Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

Anda mungkin mengenali “Fizzing Whizzbee” sebagai kata laluan ke pejabat Dumbledore, tetapi versi lembu itu adalah kotak yang penuh dengan “buah-buahan coklat buah-buahan” mengikut coklat-pakej AKA berbentuk bee dengan Pop Rocks. Chocolate + Pop Rocks = ajaib baik. ($ 9.95)

5. Butterbeer

harry-potter-world-butterbeer
Kevin Kolczynski

Foto: Kevin Kolczynski

Ambil semua kegembiraan rumpai laut beku dan de-slushify itu. Hasilnya adalah soda krim yang sangat manis dengan kepala krim marshmallow butterscotch. Itu bukan perkara yang buruk. Ia tidak begitu baik seperti versi beku, yang jatuh ke nombor lima tempat. ($ 4.99 / 16oz)

6. The Great Feast Platter

harry-potter-world-great-feast
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Apabila pelajar-pelajar dari Hogwarts memulakan istilah baru, mereka memanjakan Perayaan Besar, sebuah smorgasbord legenda segala-galanya sebuah landak jalanan muda British boleh bermimpi. Dalam penjelmaan taman tema, ia adalah piring rusuk barbeku dan ayam dengan beberapa sayur-sayuran dibuang untuk ukuran yang baik. Sekiranya anda mempunyai ahli keluarga ahli sihir dengan anda, ini adalah pilihan yang hebat. Ayam mempunyai ramuan perisa lemon-herba yang sangat bagus dan tulang rusuk yang diisap di rumah di atas pokok kayu. Ini menghairankan mengesankan (dengan tag harga yang mengagumkan untuk boot). ($ 59.99)

7. Puding toffee melekit

harry-potter-world-sticky-toffee-pudding
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Semua gula-gula di Three Broomsticks melangkah ke arah bahagian yang terlalu manis, tetapi Puding Toffee Sticky mengambil kek puding yang pepatah. Berat pada cip butterscotch, rempah-rempah seperti kayu manis hangat ini diliputi dalam ais krim dan segera memenuhi syarat anda sebagai pra-diabetes. ($ 6.99)

8. Katak Coklat

harry-potter-world-chocolate-katak
Universal Studios Hollywood

Foto: Universal Studios Hollywood

Mari kita dapatkan satu perkara yang lurus: Tiada siapa yang benar-benar peduli tentang katak coklat sebenar. Anda membeli katak coklat untuk kad koleksi berbentuk pentagram di dalamnya. Katak itu sendiri adalah 5.3 oz coklat susu kurang daripada purata. Kad itu, walaupun! Kad ini mempunyai hologram! Ia kelihatan seperti Godric Gryffindor benar-benar menatap awak! Anda tidak boleh meletakkan harga itu. Sebenarnya, anda boleh. Ia hampir 11 dolar. ($ 10.95)

9. Labu Jus

harry-potter-world-labu-jus
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Jus labu pada dasarnya adalah minuman untuk para penyihir dalam buku Harry Potter dan jika anda adalah jenis orang yang lebih suka “minuman oren” untuk jus oren, maka anda akan menyukai PJ. Ia hampir seperti nektar aprikot yang dimuatkan dengan buah pala dan kayu manis. Bonus ditambah: Ia datang dalam botol yang benar-benar menyeronokkan dengan labu plastik di atas. ($ 4.39 / 20oz)

10. Meletupkan Bon Bon

harry-potter-world-exploding-bon-bons
Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

kecil>Foto: Ron Mateo / Universal Studios Hollywood

“Meletup” adalah sedikit pemikiran yang ingin tahu di sini, tetapi “Crackling Bon Bons” mungkin tidak baik dengan kumpulan fokus. Candy permen yang sama yang anda temukan di Fizzing Whizzbees dicampur dengan bon boneka coklat putih telur puyuh, tetapi untuk tahap yang kurang memuaskan kerana, mari kita jujur, bahkan penyihir tidak boleh membuat rasa coklat putih baik. ($ 9.95)

11. Roti Hari Jadi Lembu

harry-potter-world-beef-sunday-roast
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Anda boleh mencari daging panggang di seluruh Harry Potter canon (lihat: Kebakaran, Piala), jadi ia masuk akal untuk menawarkannya di WWoHP. Apa yang tidak masuk akal adalah kenapa / bagaimana anda mahu makan rib utama di taman tema. Sisi puding Yorkshire sangat bersifat jenama dan semuanya kelihatan menyelerakan, tetapi ada beberapa tokful dalam dan anda akan berharap anda telah terikat kepada pai gembala. ($ 21,99)

12. 12. Semua Kacang Kacang Bertie Bott

harry-potter-world-bertie-botts-beans
Universal Studios Hollywood

Foto: Universal Studios Hollywood

Semuanya seronok dan permainan sehingga anda memetik biji muntah di dalam mulut anda. ($ 13.96 / lb)

13. Daging sapi, Domba, & Guinness Stew

harry-potter-world-beef-guinness-stew
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Pernahkah anda pergi ke taman tema dan berfikir “Hei, anda tahu apa yang saya perlukan sekarang? Satu mangkuk roti besar penuh rebusan yang sangat enak. “Tidak, anda tidak mempunyai. Tiada siapa. Namun, selaras dengan tema Harry Potter, Three Broomsticks menawarkan daging lembu, kambing dan rebus Guinness sebagai penghormatan kepada pai stik dan buah pinggang yang muncul melalui siri buku. Ia sama berat seperti bunyi. Nasib baik yang masih hidup dalam rollercoaster “Penerbangan daripada Hippogriff” selepas ini! ($ 13.99)

14. Butterbeer Pot de Creme

harry-potter-world-potted-creme
Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Foto: Gary Moss / Universal Studios Hollywood

Sekiranya anda memesan balang gelas ini sangat puding, bersiaplah: Untuk sampai ke “krim”, anda perlu menggali beberapa goo. Mereka mungkin memanggilnya gelee atau sesuatu, tetapi ada lapisan butterscotch goo di atas perkara ini yang melampaui norma-norma manis yang boleh diterima. Jika anda mahu tahap insulin anda meningkat, digali ke dalam. Jika tidak, anda akan mahu menyampaikannya. ($ 5.29)

Berkaitan: Pai Butchcallch Marshmallow Mungkin Menjadi Resipi yang paling dekat Kita Perlu Butterbeer