Gunakan Grill Anda untuk Smoky Pineapple, Never Look Back

“Nah, kenapa tidak?” Itulah yang chef Carrie tolong berkata apabila saya bertanya kepadanya bagaimana keseluruhan nanas berasap berakhir di menu di Lord Stanley, restoran vegetarian yang berpusat di Veggie dengan dia suaminya dan tukang masak Rupert Suka.

Sebaik sahaja mereka mendapat tangan di Big Green Egg-combo perokok-panggangan seramik dengan kultus berikut antara chef dan pahlawan hujung minggu sama-pasangan itu bereksperimen gila. “Kami akan menyalakannya pada waktu pagi, apabila pesanan buah dan sayuran masuk, dan kami tidak boleh mencuba sesuatu di sana,” kata Rupert. Bukan semuanya (contohnya, oren) adalah hit, tetapi nanas terperangkap.

merokok pineapple half
Foto oleh Alex Lau

Seluruh nanas yang dihisap, dipotong separuh.

“Ia ternyata benar-benar serba boleh … anda boleh menggunakannya untuk gurih atau manis, panas atau sejuk,” katanya. Setelah lebih dari dua jam di panggangan atas haba tidak langsung, gula dalam pekat nanas, menghasilkan buah manis yang manis dan dicium dengan asap-ideal, jika tidak dijangka, foil ke kekayaan yang kuat dari foie gras yang confit pada menu rasa mereka.

Anda tahu apa yang mereka katakan: Minuman asap jika anda mendapatnya. Berikut adalah lima cara yang kita suka menggunakan nanas berasap untuk menaikkan hidangan musim panas kegemaran kami:

1. Slice it up dan berkhidmat dengan daging babi panggang atau ikan
2. Potong nanas ke dalam potongan dan buang dengan garam dan air limau untuk salad buah yang berasap
3. Mengelakkannya untuk mewujudkan pangkalan untuk koktail manis-gurih
4. Dadu nanas dan campurkan dengan cilantro cincang dan chiles untuk salsa
5. Putar buah salai dan sudu itu ke atas ais krim vanila atau yoghurt Yunani yang baik

Bercakap tentang nanas, mari buat beberapa kek.

Cake Sekolah Menengah Atas Nanas