Di dalam Perhentian Lori Terbesar di Dunia, Iowa 80

Ia adalah Minggu Perjalanan Jalan di Bon Appétit! Maksudnya setiap hari, kami akan berkongsi cerita tentang makanan di lebuh raya yang panjang dan kesepian. Atau tidak begitu kesepian jika anda membesar perjalanan di seluruh negara dalam sebuah kereta kecil yang dikemas dengan enam saudara, adik-beradik, kawan, dan Poochie yang paling dekat dengan anda. Jadi gesit, dan jangan buat kita menukar kereta ini.

Terletak di antara tanah ladang dan Interstate 80, anda akan menemui Iowa 80 Truckstop, yang merupakan sesuatu daripada impian setiap trucker. Dalam kata-kata terkenal Saturday Night Live Stefon, “Tempat ini mempunyai segala-galanya” – tetapi tidak, betul, ia tidak. Ia dengan bangganya membanggakan bahawa bukan sahaja Truckstop Terbesar di Dunia dengan lebih daripada 100,000 kaki persegi ruang runcit, tetapi ia juga “jauh dari rumah kepada pemandu yang tidak banyak.” Iaitu, hampir 5,000 pengunjung setiap hari. Di samping bekalan memorabilia traktor yang tidak dapat dibeli untuk pembelian dan lapan pilihan tempat makan, apa yang jauh dari rumah ini ialah teater filem, TV TV, perpustakaan, muzium, kapel Kristian, mencuci anjing, pusat latihan, kiropraktik, doktor gigi, tukang gunting rambut, dobi, dan pancuran mandian peribadi baru. Ah, ya, sama seperti rumah. Langkah di dalam oasis macam Amerika ini (dengan baik, bergantung kepada siapa yang kamu tanya) dengan lawatan fotografi di bawah.

iowa-80-truckstop-sign
Amy Lombard

Pemandangan dari Interstate 80 mengarahkan anda terus ke perhentian trak, dengan tanda-tanda memperlihatkan aset terbaik mereka dari “Interstate gigi” kepada “Pemandu Jamboree!” (yang merupakan acara tahunan mereka yang meraikan pemandu lori Amerika.)

iowa-80-truckstop-masuk
Amy Lombard

Pintu masuk yang lain terletak berdekatan tempat letak kereta lori, di mana terdapat 900 tempat letak kereta.

iowa-80-truckstop-gift-store
Amy Lombard

Salah satu barangan jualan terbaik di kedai hadiah adalah Flass Flops Flops. “Tiada penyiraman atau penghamilan diperlukan,” membaca deskripsi di laman web mereka.

iowa-80-truckstop-gift-store-2
Amy Lombard

Kedai hadiah atau pusat membeli-belah? Ia boleh dibahaskan. Di kedai hadiah yang tidak berkesudahan, anda akan dapati segala-galanya dari DVD, peralatan untuk trak anda, kemeja-t yang tidak berkesudahan, kasut, dan kios Verizon (antara lain.)

iowa-80-truckstop-mural
Amy Lombard

Pemandu lori Melvin Ellis dan William Trot berpose di depan sebuah mural bersama trak di kedai hadiah.

iowa-80-truckstop-bacon-egg
Amy Lombard

Bacon dan telur, item sarapan tandatangan di Iowa 80 Kitchen yang dibuat oleh chef Jake Harbeck yang muncul di Food Network’s Cincang: Bintang Stop Lori.

iowa-80-truckstop-meatloaf-chicken
Amy Lombard

Ayam panggang, meatloaf, dan pencuci mulut dari Iowa 80 Kitchen.

iowa-80-truckstop-fried-chicken
Amy Lombard

Dibuka 24 jam sehari, 365 hari setahun Iowa 80 Kitchen menawarkan pelbagai pilihan makanan termasuk bufet penuh.

iowa-80-truckstop-chapel
Amy Lombard

Di perpustakaan, anda akan menemui bibit-bibit yang dibuat khas untuk orang ramai. Hanya di lorong adalah sebuah gereja yang mempunyai perkhidmatan setiap hari Ahad.

iowa-80-truckstop-chiropractor
Amy Lombard

Masalah belakang? Tiada masalah. Iowa 80 mempunyai kiropraktor pemastautin yang bersedia untuk mengurangkan kesakitan yang mungkin anda miliki.

iowa-80-truckstop-dentist
Amy Lombard

Chiropractor bukanlah satu-satunya bantuan perubatan yang akan anda dapati di perhentian trak, mereka mempunyai doktor gigi pemastautin mereka sendiri yang tersedia juga.

iowa-80-truckstop-pet-wash
Amy Lombard

Bagi mereka yang memandu kereta dengan sahabat mereka yang berbulu, mereka hanya menambah anjingomatam mandiri untuk mencuci anjing anda ketika anda sedang dalam perjalanan.

pelekat iowa-80-trak
Amy Lombard

Trak hanyalah permainan lelaki, seperti memorabilia yang terdiri daripada baju, topi untuk pelekat bumper mencadangkan.

iowa-80-truckstop-convenience-store
Amy Lombard

Dan, tentu saja, Iowa 80 Truckstop mempunyai kedai yang disamakan dengan mana-mana trak biasa berhenti-dengan Red Bull, Pringles dan makanan ringan lain yang anda harapkan untuk mencari.

Amy Lombard adalah jurugambar di New York.