Cara Mengambil Gambar Besar Makanan di Restoran-dan Tidak kelihatan seperti Jerk

Selamat Datang ke Konsumsi, di mana Matt Duckor memakan dunia makanan, mendokumenkan orang, tempat, dan pinggan yang membuatnya lapar. Hari ini, reaksi terhadap sesuatu berita.

Hari ini New York Times menerbitkan artikel yang mengecewakan mengenai fotografi makanan di restoran. Titik “Restoran Hidupkan Kamera Malu,” premisnya ialah: OH MY ORANG ORANG YANG MENGAMBIL FOTOS MAKANAN MEREKA DARIPADA MEREKA MUNGKIN TELAH MENDAPATKAN ANDA?!

Ia mengandungi semua yang berikut: wawancara dengan chef David Bouley, yang membawa tetamu ke dapur untuk mengambil gambar; sebuah restoran makan malam Momofuku Ko yang memecahkan dasar tidak ada restoran dan ditegur; dan seorang anak perempuan yang tidak dapat menangani fakta bahawa bapanya mengambil gambar di atas meja (“Saya fikir apabila dia bersara ia akan menjadi lebih buruk”). Jadi Masa menghabiskan hampir 1,200 perkataan untuk membuktikan bahawa fotografi flash cameraphone membuat makanan kelihatan buruk, dan itulah bahagian yang mengecewakan, kerana adalah mungkin untuk mengambil gambar makanan yang layak di meja. Saya di sini untuk memberitahu anda bagaimana.

Fotografi iPhone

The Times membuat satu titik yang sah: Matikan denyar anda. Ia membuat gambar kelihatan buruk, dan membuatkan semua orang di dalam bilik membenci anda, walaupun rakan-rakan / orang tua / orang seksi anda membeli makan malam untuk. Ini terpakai kepada kamera DSLR lelaki besar (lebih banyak lagi pada saat itu), tetapi terutamanya flash LED LED yang dahsyat anda. Tetapi sebagai pengguna Instagram yang gemar diri saya (dan sebagai pengikut orang yang melakukannya lebih baik daripada saya), saya tahu iPhone (atau, okay, telefon Android) boleh menghasilkan beberapa imej yang hebat, jika anda mengikuti peraturan ini.

Shack Burger dan kentang goreng di Shake Shack di New York City

1. Membingkaikan

Saya telah mendapati bahawa fotografi iPhone berfungsi dengan baik jika gambar diambil dari terus di atas atau melihat langsung pada apa sahaja yang anda rakam.

2. Penapis & Pengeditan

Tiada siapa yang mahu melihat gambar burger anda dengan beberapa penapis Polaroid pada tahun 1970-an yang menamparnya. Jika anda menggunakan Instagram, cuba pilihan yang lebih halus, seperti Amaro atau Valencia untuk imej berwarna dan Willow untuk hitam dan putih. Sekiranya anda ingin mengemas kini foto anda, gunakan perisian pengeditan seperti cam VSCO, Afterlight, atau Snapseed, yang membolehkan anda mengacaukan pembolehubah seperti pendedahan, ketepuan, penajaman, dan meningkatkan atau mengurangkan bayang-bayang dan sorotan. Dua yang pertama juga datang dengan penapis mereka sendiri-kebanyakannya lebih baik (dan lebih mesra makanan) daripada Instagram.

Marshmallows oleh sepupu Matty Duckor yang licik, [@thealisonshow

3.

Perhatikan dan belajar

Ikut sarjana Instagram seperti @Alice_Gao, @nicole_franzen, dan @membantu mengalih perhatian untuk melihat bagaimana ia dilakukan (oh hey, dan ikut saya @ mattduckor!).

(Kredit: @nicole_franzen)

DSLR Photography

Anda boleh membuat foto makanan hebat dengan iPhone, tetapi pada titik tertentu fotografi cahaya rendah menderita kerana batasan perkakasan. Itulah ketika anda mahu kamera DSLR bersaiz penuh.

Udang kering dengan timun, dill, dan minyak rapeseed di Aska di Brooklyn, NY (Kredit: Matt Duckor)

1. Peralatan yang betul

Malah DSLR mewah seperti Canon 5D Mark III (kamera saya) tidak berguna tanpa lensa yang betul. Anda akan mahukan lensa yang boleh memukul F-stop yang rendah untuk membolehkan paling banyak cahaya ke dalam foto anda. I.e., jadi anda tidak perlu menggunakan flash sial yang menjengkelkan itu!

2. Matikan Auto

Mod automatik bukan kawan anda. Pemahaman asas aperture, ISO dan kelajuan pengatup-tiga prinsip asas fotografi-akan meningkatkan kemahiran anda secara drastik.

Hanger Steak, Kohlrabi, Brandade Noir, Bawang Spring di Alma di Los Angeles, CA (Kredit: Matt Duckor)

3. Sekali lagi, Tonton dan Ketahui

Tidak ada cara yang lebih baik untuk membantah cliche photoblogger restoran daripada dengan memeriksa kerja orang yang melakukannya dengan baik. Blog seperti The Ulterior Epicure, A Life Worth Eating, dan Chuck Eats menampilkan gambar-gambar cetak yang layak pada hampir setiap malam, dari restoran-restoran di seluruh dunia.

Akhirnya, dan ini penting orang, jangan bertindak seperti janggut. Sekiranya anda berada di sebuah restoran yang menyatakan dengan jelas dasar tidak-fotonya pada menu-seperti yang mereka lakukan di Momofuku Ko atau Blanca di New York-meletakkan kamera. Saat pelayan atau pengurus berjalan dan meminta anda berhenti mengambil foto, anda melakukannya. Ya, anda membayar untuk perkhidmatan. Tidak, anda tidak boleh membuat peraturan. Nasib baik, keadaan sememangnya jarang, jadi suapan Flickr / Instagram / Facebook / Twitter anda tidak akan berubah menjadi tidak lama lagi.