Bertemu Pereka Di Sebalik Semua Restoran Restoran Paling Hangat

Saya menilai kualiti makanan restoran berdasarkan satu juta perkara yang berbeza. Tetapi penjenamaan restoran? Saya menilai bahawa berdasarkan sama ada saya membeli beg tote atau tidak. Dan biarkan ia diketahui: Saya keluar dari Portland, Rose Foods Maine membawa tote yang dihiasi dengan ikan yang meminum secawan kopi.

Tetapi bukan hanya tote yang menarik perhatian saya di Rose Foods (salah satu daripada 50 pencalonan kami!). Ia adalah semuanya. Jenis emas, dicat dengan tangan pada cermin, iklan “Nova Lox” dan “Pastrami on Rye.” Ilustrasi seorang lelaki bagel yang aneh di menu bercetak. Ikon halus logo ke deli Yahudi retro, melalui fon sudutnya. Jenis bayi biru, merentasi belakang t-shirt pekerja, membaca, “Berapa lama masa untuk hidup.” Saya dengan serta-merta tersenyum, bergumam, “Ini sangat rad,” kepada diri sendiri dan orang lain dalam pendengaran.

11 office of brothers 1
Emma Fishman

Tote covetable dari Rose Foods

Saya mempunyai orang-orang di Office of Brothers, sebuah agensi reka bentuk yang berpusat di Atlanta, untuk mengucapkan terima kasih. Diasaskan oleh Alvin Diec dan Travis Ekmark, Office of Brothers bekerja di restoran jenama daripada orang-orang seperti Buxton Hall Barbecue Asheville ke Golden Eagle Atlanta ke Rose Foods yang disebutkan di atas. Kumpulan reka bentuk mencipta identiti restoran dengan ilustrasi yang unik, tipografi skrip, dan keanggunan kasual yang, ya, kelihatan sejuk-tetapi juga menjadikan penjenamaan restoran atau bar menjadi elemen manusia, yang bercakap sama dengan kuat seperti tambang.

Orang mungkin mengatakan bahawa Office of Brothers mempunyai kepekaan retro. Tetapi mereka tidak akan. “Bagi kami, itu bukan perkataan yang pernah masuk ke kepala kami,” kata Ekmark. “Malah, yang kedua kita merasakan kata-kata yang mengalir ke otak kita, kita akan meletakkan kepala kita di bawah tayar bas. Kami menganggap ‘retro’ adalah sama dengan ‘trend’, tetapi kami memikirkan diri kita sebagai memiliki kesetiaan terhadap sejarah. “

Menu, t-shirt, buku catatan, dan magnet di Rose Foods membuat kesetiaan itu jelas. Reka bentuknya tidak lama. Dan ia bukan baru. Ia menarik dari segala-galanya, lalu dan sekarang. “Setiap hari kita mengetahui lebih banyak perkara yang lebih indah,” kata Diec. “Sudah cukup untuk memandu orang gila.”

Ia adalah keupayaan spong seperti menyerap inspirasi yang menjadikan kerja Office of Brothers berfungsi dengan baik. Apabila saya melangkah ke Buxton Hall tahun lepas, saya teruja untuk makan barbeku babi seluruhnya. Tetapi pelbagai kemeja-t, yang ditempatkan secara strategik di dekat pintu depan, membuatkan saya melupakan daging babi yang ditarik dan sandwic ayam goreng cukup lama untuk tersesat di dunia di antara realiti dan kartun trippy dari tahun 70-an. Setiap ilustrasi dan jenis spesimen bukan hanya menyeronokkan, tetapi sangat sesuai. Mereka tidak menarik dari satu sumber inspirasi, tetapi dari setiap blok yang membuat sambungan barbeku apa itu. Ia adalah reka bentuk yang sempurna.

“Penulis Ecclesiastes menulis, ‘Tidak ada perkara baru di bawah matahari,’ “kata Diec. “Apabila anda melihat sejarah pengiklanan makanan dan seni komersil, anda akan mendapati gaya spektrum yang hebat, dari kering dan membosankan hingga tidak masuk akal. Orang macam apa yang berfikiran kecil hanya mahu kekal selama-lamanya dalam sampul sempit apabila dunia bergulir di kakimu? “

Dan itu semacam skop emosi yang terinspirasi dan sedikit aneh yang akan membuat anda teruja untuk membuang tote berjenama Rose Food ke atas bahu anda kerana memakan salmon asapnya. Untuk rekod, kini terdapat empat orang lain di Malaysia Selamat menjamu selera pejabat dengan beg tote yang sama. Saya adalah yang pertama, yang bermakna orang secara rasmi menggigit gaya saya. Saya akan marah, jika saya tidak berasa gembira setiap kali saya melihat ikan minum kopi. Bagaimanakah dia memegang cawan ketika dia mempunyai sirip? Bukankah ia hanya jatuh ke bawah, pecah di atas lantai? Adakah dia tahu betapa bodohnya keadaan ini? Bahawa dia akan membakar sisiknya?

Soalan sahaja yang boleh ditanya oleh Pejabat Brothers.

Baca lebih lanjut tentang 25 trend restoran yang kami lihat pada tahun 2018

Berkaitan: Portland, Maine, Adakah City of the Year 2018 Restaurant