Apa yang Lebih Penting di Restoran: Makanan atau Perkhidmatan?

Selamat datang ke rekap mingguan kami Bravo’s Best New Restaurant, di mana kami berkongsi pemikiran kami yang tidak ternama dengan rasa tidak puas hati pada up dan down dining. Minggu ini, kami melihat pada penamat: Pertarungan akhir antara L’Apicio dan Miami Dolce Itali NYC.

Sekiranya anda terpaksa memilih satu, yang akan anda pilih: makanan yang mengagumkan dan perkhidmatan yang buruk, atau makanan yang biasa-biasa saja dan perkhidmatan yang sempurna? Restoran besar secara konsisten menyampaikan makanan yang sangat baik dan perkhidmatan, tetapi tempat-tempat terbaik kadang-kadang mendapat masalah. Oleh itu apabila ia datang kepadanya, apakah perkhidmatan yang baik mengalahkan makanan yang baik? Atau adakah makanan sangkut semua? Malam tadi Restoran Baru Terbaik Akhirnya ada beberapa jawapan.

Mengapa Perkara Makanan

Kami telah bercakap tentang bagaimana makanan bukan satu-satunya sebab kita pergi ke restoran-kita juga pergi ke atmosfer, syarikat, dan kerana kita tidak perlu mencuci piring selepas itu. Tetapi perkhidmatan terbaik di dunia tidak akan membuat makanan yang kurang hebat. Pengalaman bersantap yang berjaya adalah tentang kepercayaan antara restoran dan restoran, dan tidak ada semen yang percaya lebih baik dari makanan yang dimasak dengan baik. Sebahagian besar kenapa Dolce memenangi perlawanan malam tadi adalah kerana mereka memilih hidangan yang mereka tahu mereka boleh menguasai, seperti polenta berkrim dengan bayam dan agnolotti dipenuhi dengan itik dan foie gras. Sementara itu, dengan hanya lima jam untuk persediaan untuk makan malam, L’Apicio mengambil langkah berisiko tinggi dan memutuskan untuk berkhidmat itik confit-hidangan yang boleh diambil hari untuk menyediakan. Dapur cuba mempercepatkan proses confit. Apabila salad itik yang disiapkan keluar untuk pengunjung, ramai yang bersetuju dengannya terasa dengan baik-ia bukan hanya confit yang dijanjikan. Satu slip seperti itu tidak semestinya merosakkan malam, tetapi kami mendapati kemudian bahawa itik adalah sebab utama L’Apicio kehilangan persaingan.

Mengapa Perkara Perkhidmatan

Sesetengah pengunjung akan berhujah bahawa makanan terbaik di dunia tidak akan membuat perkhidmatan buruk. Ingat apa yang kita katakan tentang bagaimana pengalaman bersantap yang baik dibina atas kepercayaan? Tanggungjawab pelayan atau tuan rumah untuk memulakan amanah itu; mereka adalah titik pertama hubungan makan yang ada. Sebaliknya, perkhidmatan yang hebat dapat cukup untuk membuat sesuatu yang salah di dapur seperti ketika L’Apicio menghantar kuali ayam yang masih mentah di dalamnya. Ini seolah-olah suatu kesalahan yang tidak dapat diampunkan, tetapi apabila pelayan memberitahu pengurus lantai tentang kesilapan itu, dia segera meminta maaf, telah membuat dapur membuat hidangan ayam yang lain, dan menuangkan dia segelas wain percuma. Dalam tiga langkah pantas, L’Apicio mengalihkan kesilapan dapur menjadi pengalaman positif untuk restoran itu.

Perkara Yang Lebih Banyak?

Jadi yang lebih penting: makanan atau perkhidmatan? Jawapan sebenar tidak begitu jelas. Di restoran, seperti dalam hidup, kesilapan berlaku. Pelayan akan merosakkan pesanan. Makanan akan dimasak dengan tidak betul. Seseorang akan mempunyai hari yang buruk. Tetapi ia tidak begitu banyak sama ada ia lebih buruk untuk mempunyai stik matang atau pelayan wanita yang suram. Kesempurnaan bukanlah sesuatu yang membuat restoran hebat-itu dapat mengatasi kesilapan apabila mereka berlaku.

Pemenang malam tadi, Dolce, tidak akan selalu mendapat segala-galanya sempurna. Tetapi seperti yang kita lihat sepanjang musim, mereka telah menemui formula untuk makanan, perkhidmatan, dan perhotelan yang membuat pengunjung lebih gemar. Tidak ada resipi khusus restoran yang dapat diikuti untuk membuat orang bahagia. Kita hanya tahu apabila kita melihatnya.

Lihat liputan sebelumnya kami Restoran Baru Terbaik di sini. Dan cari pemenang Dolce dalam isu May kita!