Apa Ia Suka Bekerja di Chick-fil-A selama 24 Jam Lurus

Kita semua mempunyai satu perkara atau orang yang kita dibesarkan dengan yang anda boleh mengatakan “Saya tahu mereka ketika ….”. Bagi sesetengahnya, budak nerdy yang baru saja menjualnya untuk satu bilion dolar. Bagi yang lain, ini adalah kumpulan kecil yang anda lihat di garaj kawan yang kini menjual Madison Square Garden. Bagi saya, ini adalah sandwic ayam. Bukan hanya sandwic ayam tapi sandwic ayam goreng asal dari Chick-fil-A. Saya mengambil begitu sahaja apabila saya masih kecil. Ia adalah tempat yang akan diambil oleh ibu saya selepas sekolah supaya dia dapat mementingkan diri sendiri mendapatkan salad wortel dengan membantunya. Saya akan memesan sandwich ayam goreng (dengan empat cip acar tidak hanya standard dua, terima kasih banyak!) dan wafel goreng. Apabila tiba masanya untuk beristirahat dari membeli-belah dan bermain permainan video di Perimeter Mall di Dunwoody, Georgia, satu-satunya pilihan untuk makan tengahari adalah Chick-fil-A. Selagi ia tidak hari Ahad (setiap Chick-fil-A ditutup pada hari Ahad) kami sangat baik untuk pergi. Tidak sampai saya meninggalkan Selatan, saya menyedari betapa saya merindui logo dan cawan buih yang dipenuhi dengan limun yang baru dimasak. Maksud anda semua tidak membesar makan Chick-fil-A?

Tonton video itu:

Apa Ia Suka untuk Berfungsi 24 Jam di Chick-fil-A

Fast forward 30 tahun dan di sana saya bercukur pada 6:30 pagi di bilik mandi Chick-fil-A yang pertama (dipanggil The Dwarf House) di Hapeville, Georgia, di selatan Atlanta dan di sebelah lapangan terbang. Sekali lagi, saya akan bekerja 24 jam lurus. Rumah Dwarf tidak seperti kebanyakan Chick-fil-A. Seperti yang akan anda lihat apabila anda menonton video, ia lebih seperti sebuah restoran lama dengan telur dan burger dan wafel. Adakah saya mencari bahan rahsia dalam sandwic ayam? Adakah saya betul-betul menghayun pada pukul empat pagi ketika bekerja dengan memandu? Nah, anda hanya perlu menonton.

chick-fil-a-kasir
Condé Nast Entertainment

Foto: Condé Nast Entertainment

Dan satu perkara lagi, saya tahu bahawa memikirkan kontroversi baru-baru ini mengelilingi Chick-fil-A bahawa sesetengah orang di luar sana akan mendapati ia menyakitkan, menyedihkan, dan benar-benar bodoh yang saya pilih untuk bekerja di Chick-fil-A. Saya tidak mendengar untuk mempertahankan atau menilai Chick-fil-A atau meyakinkan anda mengapa anda perlu atau tidak boleh makan di sana. Saya tidak boleh bersetuju dengan apa yang dikatakan orang itu, biar saya jelaskan. Saya fikir panjang dan sukar mengenai sama ada untuk melakukan video, tetapi saya gembira saya melakukannya. Saya bertemu dengan orang yang bangga dan menakjubkan dari semua lapisan masyarakat yang bekerja untuk Chick-fil-A. Mereka adalah orang yang saya dukung dengan memakan sandwic ayam.

Berkaitan: 24 Jam di Caesars Palace di Las Vegas