The Catbird Seat adalah Restoran Baru Terbaik 5 di Amerika 2012

Beritahu seseorang yang anda pergi ke Nashville, dan mereka mungkin akan memberitahu anda untuk minum bir di tenggorokan, makan di daging legenda ‘n’ tiga Arnold, dan, di atas segala yang lain, berani ayam panas di Prince. Saya akan kedua mereka, tetapi letakkan makan malam di Catbird Seat di bahagian atas senarai anda. Destinasi 32 tempat duduk terletak di atas Patterson House, lounge koktel terbaik di bandar ini. Ia adalah penciptaan Max dan Benjamin Goldberg dan co-chefs Josh Habiger dan Erik Anderson, yang kedua-duanya berpindah dari Minneapolis untuk membuka restoran impian mereka. Para koki muda ini telah bekerja di beberapa tempat terbaik di dunia-Noma di Copenhagen, Bebek Lemak di London, Laundry Perancis di Yountville, California, dan Alinea di Chicago-dan semua kemahiran mereka dipamerkan dari tempat duduk di kaunter yang menghadap dapur. Satu keseronokan kulit ayam jernih dibasuh dengan serbuk chili, garam dill, dan, dapatkan ini, Wonder Bread purée adalah pujian kepada ayam goreng yang terkenal di bandar ini dan membuktikan bahawa pasukan ini, walaupun semua alat moden dan penyaduran yang bergaya, adalah Tidak mengambil terlalu serius. Ini adalah memasak inventif dengan jiwa. Menu hidangan tujuh kursus sering berubah dan menyenaraikan beberapa ramuan terbaik dari seluruh dunia; anda boleh merasakan minda yang ditetapkan dalam abalone dengan kuah redeye, sotong dengan kimchi purée, dan rusuk daging lembu yang pendek dibasahi dengan abu kale. Tetapi, ini adalah Selatan, makanan yang hebat mesti berakhir dengan wiski. Di Catbird Seat, ini bermakna es krim hangus dengan bola bourbon.

Anatomi Hidangan: Panggang Ayam Panggang dengan Yogurt yang Dikandung Hay

1. PENGHANTARAN YANG DIKELUARKAN Menghadapi trend ketat locallore, chef Catbird akan melewati sumber tempatan jika mereka dapat mencari produk yang lebih baik dari jauh; plat ini termasuk porcini dari seluruh negara bersama dengan yogurt yang ditimbulkan dengan jerami dari ladang berdekatan. Anderson menerangkan: “Kami sumber dari mana sahaja kami dapati produk terbaik. Pada penghujung hari, tugas kami adalah untuk membuat barang-barang menjadi lebih baik.”

2. BARU GO-TO TABLEWARE Chef yang menolak sampul surat hari ini menjauhkan diri dari plat Bernardaud putih dan Limoges putih yang memihak kepada stoneware yang tidak sempurna dan tidak sempurna (lihat: Noma di Copenhagen atau Peruntukan Burung Negeri di San Francisco). The Catbird Seat menggunakan plat yang dibuat oleh seramist tempatan. “Saya suka bahawa mereka semua berbeza sedikit,” kata chef Erik Anderson. “Putih china mendapat membosankan selepas beberapa ketika.”

3. ART OF PLATING Plating inspirasi berasal dari bentuk dan tekstur di alam semula jadi – seolah-olah pengunjung mengambil garpu dan pisau untuk diorama yang boleh dimakan. Dalam hidangan ini, burung merpati itu kelihatan seperti seekor haiwan yang ditemui di atas lantai hutan, lengkap dengan daun-daun musim gugur yang boleh dimakan dan “poros” yang dibasuh kakao yang lazat.

4. MENJAGA ITU BENAR-BENAR Meninggalkan cakar di merpati adalah mengenai menghormati konteks bahan ‘. Burung itu dibahagikan, menjadikannya mudah untuk dimakan, tetapi satu cakar ditinggalkan. “Ia kelihatan seperti binatang tak berpengalaman yang gila,” kata Anderson, ketawa. “Ia mengagumkan beberapa orang, tetapi kemudian mereka diberi ganjaran dengan cara yang lazat.”