The Most Delicious (dan Termest) Pork Chop Bukan Pork Chop di Semua

Beberapa minggu yang lalu, untuk menghormati hari jadi Max, saya membuat resipi baru ini untuk Pork Shoulder Steak dengan Greasy Mustard Grilled dari terbitan Jun / Julai Selamat menjamu selera. Dan untuk memahami sepenuhnya kemuliaan hidangan ini yang tidak terkatakan, saya memerlukan anda pergi ke Tempat Imaginatif dengan saya. Sejuk? Sejuk.

Gambar potongan daging babi yang paling besar, yang pernah anda lihat, panas dari panggangan dan diberkati dengan yang paling indah dari sears berkerak-sedap. Apabila anda mula menghirisnya ke dalam riben yang lebar, goyah, merah jambu yang sempurna, anda berbunyi secara senyap-senyap kepada diri anda sendiri-setiap kepingan adalah zebra-striped dengan striations cantik lemak manis, manis babi, berkilau seperti yang anda tidak pernah melihat, menjamin bahawa setiap dan setiap menggigit akan menjadi juicy dan porky sebagai yang terakhir. Rakan-rakan anda datang untuk menyiasat sebaik sahaja mereka menangkap angin apa yang sedang berlaku di dapur, dan apabila anda menyelinap mereka gigitan mereka mengerang dengan keseronokan. “Apa jenis daging babi IS INI?” Mereka menuntut. Dan ketika itulah kamu menjatuhkan bom itu.

“Ini sebenarnya bukan cincang babi sama sekali-stik bahu babi. Dan ia adalah dua kali lebih lazat dan separuh lebih mahal kerana mana-mana potongan daging babi yang anda ada atau yang akan ada. Perkara akan berbeza dari sekarang. “

Lihat, perkara tentang resipi ini adalah bahawa ia lebih daripada “benar-benar, benar-benar baik,” ia beralih-paradigma. Ia berani dan ia adalah brash dan ia akan menjadikan anda periuk lebih baik daging dan pengguna daging babi yang lebih baik. Inilah sebabnya.

Pertama, ada sapuan kering. Sekiranya anda tidak berada di atas kapal dengan keseluruhan marinades-adalah-kebanyakannya bullshit, kering-rubs-peraturan perkara, ini harus meyakinkan anda. Daripada mandi daging babi dalam campuran cecair berbeza yang tidak pernah menembus permukaan daging, anda menggosoknya dengan campuran hancur biji, biji sawi, lada, dan kayu manis yang terbentuk asas kerak yang sangat aromatik dan kompleks. Nice!

Kemudian ada potongan. Tidak seperti potongan daging babi klasik, yang dipotong dari pinggang babi, stik bahu babi ini dipotong dari bahu tanpa tulang, aka Boston Butt. (Amaran yang saksama: Anda mungkin tidak akan mencari pakej ini dan bersedia untuk pergi ke bahagian daging babi di pasar raya. Ini bermakna anda perlu sama ada a) meminta daging anda untuk memotong stik ¾ inci dari Butt Boston atau b) beli Butt Boston dan potong itu dengan bijirin ke dalam stik ¾ inci itu sendiri, yang sebenarnya bukan masalah besar.) Ini adalah potongan yang sangat berpatutan yang kebanyakan orang masak rendah dan lambat sehingga ia menjadi lemah dan lembut daging babi dan carnitas yang ditarik-tetapi itu tidak bermakna ia perlu dimasak seperti itu. Ia mempunyai banyak lemak intramuskular, sering disebut sebagai “marbling,” yang bererti ia mengambil masa yang baik untuk memanggang panas dan cepat dengan cara yang sama steak ribeye, berair dan penuh rasa gemuk.

brokoli dengan babi-bahu-dengan-nanas-dan-wijen
Peden + Munk

Satu lagi resipi stik bahu besar, dimasak dalam besi tuang dan bukannya di atas panggangan. Cuba ia!

Dan kemudian, untuk mengatasinya, terdapat suhu. Anda benar-benar dilarang untuk memasak stik bahu daging babi ini melalui medium merah jambu yang enak-itulah yang perlu anda lakukan untuk memastikan ia lembut dan beraroma. Sekiranya anda memasak stik bahu daging babi ini, ia akan menjadi kering dan kasar. Tidak, anda tidak akan sakit jika anda berhenti memasaknya pada tahap 145; Perkara paling buruk yang akan berlaku ialah anda akan berasa sakit perut anda memikirkan sepanjang masa anda babi terlalu matang dalam hidup anda. Pink babi = hidup.

Jadi ya. Beli beberapa stik bahu babi. Gosok mereka dengan rempah-rempah wangi dan banyak garam. Bakar mereka selama medium selama lima hingga tujuh minit sehingga mereka berkerut di luar dan tidak dapat dinafikan merah jambu dan berair di bahagian dalam. Bakar beberapa sayuran sawi yang diasinkan selepas itu untuk berkhidmat sebagai satu sisi, jika anda mahu. Dan bersiap sedia untuk memasak musim panas anda terbalik.

Dapatkan resipi:

pork-shoulder-steaks-with-grilled-mustard-greens.jpg

Pork Shoulder Steak dengan Green Mustard Grilled

4 lagi resipi dibintangi steak bahu daging babi:

maple-habanero-glazed-pork-chops-1017-monthly

Maple-Habanero Glazed Pork Steak

gochujang-babi-bahu-stik

Gochujang Pork Shoulder Steak

brokoli dengan babi-bahu-dengan-nanas-dan-wijen

Pork Shoulder dengan Pineapple and Sesame Broccoli

0617-lau-judy-pork-nuoc-cham.jpg

Pork dengan Nuoc Cham

Benar-benar nerd keluar dengan babi dengan ini:

Bagaimana untuk Butcher Babi Keseluruhan – Setiap Potong Babi Dijelaskan