Teruskan ke Fascinators anda, Kami Membuat Resipi Kek Perkahwinan Royal yang tidak rasmi

Ia seperti seluruh hidup saya telah memimpin perkahwinan diraja ini. Oh tunggu, itulah yang saya katakan tentang yang terakhir. Saya suka royal! Dan corgis, topi penggemar, ruangan gosip, rumah besar, Range Rovers, pakaian yang dijual, tradisi kuno dan ketinggalan zaman, semuanya! Jadi saya tidak boleh lebih gembira untuk berkongsi kek perkahwinan diraja yang tidak rasmi ini, tiga peringkat dan 12 lapisan kek lemon-elderflower dengan pengisian raspberi, dibuat untuk majlis perkahwinan Putera Harry dan Meghan Markle oleh Selamat menjamu seleraClaire Saffitz sendiri.

Kami hanya mengetahui beberapa perkara mengenai kek yang sebenar, yang ada di tangan Claire Ptak, Violet Bakery. Per Kensington Palace: “Putera Harry dan Cik Markle telah meminta Claire untuk membuat kue elderflower lemon yang akan menggabungkan rasa cerah musim bunga. Ia akan ditutup dengan buttercream dan dihiasi dengan bunga segar. “

diraja wedding cake 2
Foto oleh Chelsie Craig, Styling Makanan oleh Claire Saffitz, Prop Styling oleh Emily Eisen

Claire BA mengambil isyarat dari gaya Ptak, frosting semulajadi berbentuk semulajadi yang mempunyai buatan sendiri tetapi bangun-seperti-kecantikan ini (silap mata: menggunakan pengikis meja untuk memohon). Batang di dalamnya direndam dengan minuman keras Liqueur St-Germain dan jus lemon, yang memberikannya rasa wangi yang harum. Semua dalam semua, St.-Germain sangat halus (ia tidak merasakan “boozy”). Kami mengesyorkan menggunakan minuman keras sisa dalam koktail Champagne.

diraja wedding cake 4
Foto oleh Chelsie Craig, Styling Makanan oleh Claire Saffitz, Prop Styling oleh Emily Eisen

Kami mempunyai arahan untuk versi bertingkat dramatik, jika anda akan pergi sepenuhnya Puan Patmore untuk perkahwinan diraja ini. (Jika ya, lihat anda pagi cerah dan awal pagi!) Anda boleh membuat lapisan kek di hadapan dan membekukan mereka, kemudian kumpulkan dan beku kemudian. Resipi asas menjadikan dua 10 “kek, yang lebih mudah diurus daripada membina kek peringkat, tetapi masih 4 lapisan total, kerana kita tidak meraba-raba, ini adalah Kue. Sama ada cara, anda mungkin boleh memakannya untuk sarapan pagi, memakai sesuatu yang berbulu di kepala anda, sambil membida dengan marah dalam talian untuk cawan peringatan-sesuatu, apa-apa! -Mengingat detik istimewa ini. Dan ia akan menjadi detik istimewa, jika kek menandakan apa-apa.

Dalam sejarah kek perkahwinan diraja, seperti segala sesuatu diraja, perkara-perkara telah menjadi kaku. Kue, setiap adat Inggeris yang bertarikh kembali ke hari sebelum penyejukan, lazimnya merupakan buah buahan bata yang padat yang boleh dibuat bulan depan. Permaidani dan hiasan (meterai diraja dan lambang keluarga di marzipan) terasa sedikit sebagai Pengawal Ratu. Mereka buat. Tidak. Budge.

Exhibit A, kek yang menjulang tinggi dari Putera Charles dan perkahwinan Puteri Diana 1981 yang lewat:

Charles & Diana Royal Wedding cake
Gambar oleh David Levenson / Getty Images

Fakta yang menyenangkan: Pada tahun 2015, sebiji buah beku (beku) ini dijual dengan harga $ 1,375 pada lelong, dan satu lagi di blok lelongan pada bulan Jun.

Exhibit B, fruitcake 8 peringkat dari perkahwinan Putera William dan Kate Middleton 2011:

william-kate-wedding-cake
Gambar oleh John Stillwell / PA Imej melalui Getty Images

Fakta gembira: Bagi tukang roti kek, Fiona Cairns, mereka memotong kek dan menghidangkannya untuk sarapan pagi sebelum ini perkahwinan itu, itulah sebabnya kami tidak dapat bersenang-senang dalam foto perkahwinan keturunan raksasa yang canggung menghiris bersama. Dan, uh, ia “matang” selama dua bulan sebelum perkahwinan. Lagi: fruitcake. Bahagian atas kek itu disimpan dan disajikan kepada tetamu bertuah di pembaptisan Putera George pada tahun 2013.

Itulah sebabnya kami lebih bersemangat daripada biasa untuk kek Putera Harry dan Meghan Markle – kek kek yang sebenar! Sesuatu yang segar, sebenarnya lazat, dan mudah rosak. Peringatan bahawa beberapa majlis yang terbaik dirayakan pada masa ini, tidak beberapa dekad kemudian oleh penawar tertinggi. Walau bagaimanapun, saya harap mereka makan untuk sarapan pagi.

Dapatkan resipi untuk kek perkahwinan diraja BA:

royal-wedding-cake-1.jpg

Lemon dan Kek Perkahwinan Raspberry dengan Vanilla Buttercream