Tanah Babi untuk Penyelamat! 6 Idea Makan Malam Mesra Malam untuk Membuat Malam Ini

Apabila ia datang untuk memasak hari minggu yang mudah, pantas, dan sihat, ayam dara dan daging lembu mendapat banyak perhatian. Tetapi mereka bukan satu-satunya protein yang layak mendapat tempat dalam rotasi masakan biasa anda; daging babi tanah beraroma dan mesra kanak-kanak, masak dengan cepat, dan luar biasa serba boleh. Lihat idea resipi ini dan tidak lama lagi anda akan menyimpan simpanan beku anda dengannya.


sosej sarapan pagi-sosej
Christopher Testani

BA sate breakfast. Foto: Christopher Testani

Buat sarapan pagi untuk makan malam

Apabila ragu-ragu, buat sarapan pagi untuk makan malam-penenang orang ramai yang tidak pernah gagal untuk menjadikan malam lebih mudah. Tetapi hanya kerana mudah tidak bermakna ia perlu membosankan. Simpan bijirin boxed untuk esok pagi, dan cambuk sekumpulan sosis babi buatan sendiri untuk pergi bersama-sama dengan telur hancur anda malam ini. Bunyi gila? Tidak apabila anda membentuknya ke dalam tepung roti dan masak. Resipi yang sangat berkesan ini adalah mengenai perasa. Dibuat dengan gula perang dan serpihan merah, ia sedikit pedas, sedikit manis, dan salah satu cara kegemaran kami untuk makan babi tanah.


ASIAN NACHOS
Alex Lau

Gaya Asia Babi Nachos dengan Kubis Merah dan Scallions. Foto: Alex Lau

Pergi ke Hadapan. Mempunyai Nachos

Okay, kami akan mengakui: Kadang-kadang semua yang kami mahukan untuk makan malam adalah dulang besar nachos. Buat hari ini snek klasik ke dalam hidangan dengan menumpuk tinggi dengan protein (terima kasih, babi tanah), sayuran (hello, kubis), dan, tentu saja, keju (apa-apa jenis yang anda mahu, selagi ia cair). Sekiranya anda rasa bercita-cita tinggi, anda boleh merenung rasa Asia dalam resipi ini dengan menukar cip untuk wonton goreng. Tetapi jika anda pendek pada masa dan minyak canola, mereka masih akan lazat dengan keripik tortilla yang dibungkus. Jangan lupa ketumbar segar!


babi-dalam-tidur-beg
Tom Schierlitz

Babi dalam beg tidur. Foto: Tom Schierlitz

Pecahkan Puff Pastry

Babi tanah mudah disediakan. Begitu juga dengan pastri. Sudah tiba masanya keduanya bertemu. Letakkan sedikit keseronokan ke dalam makan malam dengan babi ini dalam resipi Sleeping Bags – ia adalah mudah mengambil Babi di Selimut, salah satu makanan ringan jam koktail kegemaran kami. Daripada mini panas panas dan adunan kalengan, bungkus sosej buatan sendiri dengan adunan pastri puff semua mentega. Hidangkan dengan salad hijau yang besar, dan makan malam di kunci.

Satu lagi cara tidak berfikir untuk memasak dengan kombo kue puff-puff: Pai periuk daging! Resipi ini memerlukan kedua-dua daging lembu dan daging babi, tetapi anda boleh menyesuaikan nisbah yang sesuai dengan apa yang ada di dalam peti sejuk anda; versi semua daging babi akan sama lezat. Buat pengisian dalam kuali besi besar dan tutup semuanya dengan helai pastri penuh, atau panggang dalam ramekin yang lebih kecil untuk pai periuk hidangan tunggal.


rigatoni-dengan-pedas-calabrese-style-babi-ragu
Ditte Isager

Rigatoni dengan Pedas Ragu Pedas. Foto: Ditte Isager

Menipu: Buat Sos Minggu

Okay, ini sedikit menipu. Tiada siapa yang mahu membuat ragù perlahan-lahan pada malam Selasa. Tetapi lakukan pada petang Ahad, dan anda akan ditetapkan untuk makan malam sepanjang minggu. Resipi seperti rigatoni pedas ini atau gabungan daging lembu dan babi ini adalah sempurna untuk pemanasan semula dan melemparkan dengan pasta, berlapis ke dalam lasagna, menumpuk di atas polenta, atau hanya berkhidmat dengan kepingan tebal roti dan salad yang hangat.


daging bebola daging
Christopher Testani

Meatballs Sweden. Foto: Christopher Testani

Bakso Selamanya

Babi tanah mempunyai kandungan lemak yang lebih tinggi daripada daging lain, jadi gunakannya untuk kelebihan anda. Hiaskan ke dalam bola bakar untuk makan malam yang lembab dan berair-tidak pernah kering atau sukar. Masukkan bola bakar, a.k.a. satu pilihan makan malam yang sangat serba boleh. Perisa yang anda boleh tambah adalah terhad hanya oleh imaginasi anda. Bahan-bahan mereka dengan keju ricotta dan goreng mereka atau musim dengan pala dan allspice dan simmer mereka untuk DIY mengambil bola bakar Sweden.


babi-larb-1
Danielle Walsh

Thai Pork Renyah dengan Salad Timun. Foto: Danielle Walsh

Ambil Cue dari Takeout

Beberapa hidangan pengambilan kegemaran kami dibuat dengan daging babi tanah. Sebagai contoh, Thai larb, misalnya. Sikat daging babi dengan sos ikan, kedelai, dan bawang putih, serta sedikit gula perang untuk menggalakkan karamelisasi. Hidangkan dalam cawan selada bersama salad timun sejuk. Lebih suka memasak makan malam anda? Resipi sup ini dengan mie beras, sayur-sayuran mustard, dan babi tanah pedas boleh disesuaikan (menggunakan mana-mana sayur-sayuran yang anda ada) dan mesra malam hari, terima kasih kepada stok pra-dibuat dan mi yang dibungkus.


Buat Sosis Anda Sendiri Dari Scratch

Cara Membuat Sosej Homemade