Sos Pizza Pizza Ini Akan Menukar Anda

Gambar sepotong pizza. Renyah, kenyal kerak. Bubbly, keju melty. Mungkin sesetengah cawan pepperoni melengkung atau sedikit bengkak, berbentuk umami. Sejenis minyak zaitun. Dan sos itu. Itu herba yang diisi, berkilau, berkrim, lemoni, sos putih. Ya, di kepala saya, sos putih. Ia diperbuat daripada krim berat, bukan tomato. Tetapi ia tidak selalu seperti ini.

Seperti kebanyakan dunia, saya fikir sos pizza merah. Tomato. Bawang putih. Garam. Minyak zaitun. Saya seorang yang purist. Tapi ini sebelum saya jumpa Joe Beddia (yang juga menjadi purist sos pizza merah). Selepas menunggu di kafe pizza Philadelphia, Pizzeria Beddia, rakan-rakan saya dan saya mengarahkan beberapa pai. Dua merah. Satu putih. Ia pada saat menggigit ke dalam sepotong kue putih dan bawang merah, dimakan di jalan, dari kotak, di luar hud mobil teman, yang saya berubah.

Bagaimana keadaan ini begitu baik? Kenapa saya tidak pernah mempunyai sos pizza seperti ini sebelum ini? Apa yang dilakukan oleh Beddia? Apa sihir sihir ini??

Ia bukan keju; terdapat keju di atasnya. Sos tidak ladang; ia lebih berasid, kreamier, dan cerah dengan herba. Apa pun ia menyusupkan setiap sudut dan cengkung adunan, memeluk kelembapan rendah dan mozzarella segar di atas. Ia memerintah.

putih sauce

Sos putih, tersebar di bawah mozzarella dan herba lembapan yang segar dan rendah

Dan sekarang, terima kasih kepada keadaan pekerjaan semasa saya, saya mempunyai resipi sos pizza putih. Dan awak buat juga. Beddia dengan sukacita menyerahkan resipi kepada kami pada awal tahun ini apabila buku masakannya keluar, dan ia sangat mudah dibuat. Anda mengambil krim berat, tambah zaitun lemon, jus lemon, basil, daun adas (berurusan dengannya), bawang putih, bawang putih, serpihan lada merah, lada hitam dan garam, dan kemudian pulangkannya dalam pengisar kurang dari satu minit. Selesai.

Apa yang anda selesaikan, secara tekstur, ada di antara krim keju dan keju krim dan pastinya lebih baik daripada kedua-duanya. Menyebarkannya ke atas doh pizza (pra-topping) hanya terasa betul, dan apabila anda menarik ciptaan anda dari ketuhar, itu semua melty dan saucy dan cantik. Jika saya benar-benar jujur, anda tidak memerlukan penambahan. Ini adalah penyebaran yang sangat baik di atas beberapa focaccia (sama ada kedai yang dibeli atau buatan sendiri) dan menghangatkan dalam ketuhar.

Susu putih favorit saya kombo, walaupun, adalah cendawan dan mortadella. Ia sebenarnya menyusahkan betapa baiknya, jadual yang sempurna dari umami, herba, dan jumlah lemak yang lucah. Tambah mortadella sejurus selepas pizza selesai (tip lain saya belajar dari Beddia). Jika anda memasak mortadella dengan pizza, ia akan menjadi kering sepanjang jalan, dan kami tidak mahu itu. Biarkan ia menggantung di sana selama beberapa minit, jadi panas pizza memancarkan ke atas, mencairkan lemak sedikit.

Tetapi sebenarnya, perkara terbaik tentang saus putih ini adalah berbeza. Dan sudah biasa. Ia adalah penghibur baru di atas katil yang anda tidur setiap malam. Ia menghabiskan malam di sebuah hotel mewah di bandar yang anda sudah tinggal di. Ia pameran baru di sebuah muzium yang anda telah berjuta-juta kali. Sos putih adalah apa yang menarik kerjaya selama sedekad yang menarik dan perkahwinan 37 tahun yang menarik. Semuanya itu, dan ia juga menjadi lazat.

Dapatkan Resipi: Pizza Pizza Saus

Sos putih akan menjadi sempurna pada pai ini. Hanya mengatakan.

Kepakaran Brussels Sprouts dan Pizza Salami