Serbuk Susu Malted

Serbuk susu malted adalah serbuk kuning-kuning halus dengan rasa yang lembut, manis dan manis. Istilah “malt” merujuk kepada bijirin (biasanya barli) yang telah tumbuh dan cepat dikeringkan. Malt mempunyai banyak kegunaan, termasuk asas untuk bir, wiski, dan cuka malt. Sebaik sahaja bijirin itu menjadi tanah, ia menjadi pangkal susu tepung malted, yang juga mengandungi tepung gandum dan susu tepung. Jenama yang berbeza sering menambah bahan-bahan lain, termasuk gula, perasa seperti coklat, pewarna makanan, garam, dan pengawet. Serbuk susu malted menambah manis dan rasa manis untuk gula-gula, seperti susu susu rapuh dan malted.

Serbuk susu malted dicipta pada tahun 1873 oleh saudara-saudara Horlick, yang berhijrah dari England ke Wisconsin, sebagai makanan tambahan untuk bayi-bayi dan penyerbuan. Selama bertahun-tahun, ia menemui pasaran tambahan, memandangkan lebih banyak orang datang untuk menikmati rasa. Ia menjadi bahan ruji dalam air pancut soda, di mana ia adalah ramuan penting dalam memperlakukan masa lama yang terkenal di Amerika, goncang susu yang kotor.

Di pasar raya, susu bubur susu dijual di bahagian yang sama dengan susu tepung. Jenama asal, Horlick, sukar ditemui di Amerika Syarikat. Jenama Carnation, yang terdapat dalam balang plastik 13-auns, diedarkan secara meluas di A.S., seperti Ovaltine (pastikan ia dilabel sebagai “malt”).