Sekiranya Anda Tidak Menggunakan Buttermilk dalam Pasta Anda, Anda Tidak Hilang

Portfolio pasta saya adalah luas. Sayuran berasaskan telur. Sos berasaskan tomato. Sos berasaskan keju. Mentega atau wain atau sos berasaskan minyak zaitun. Saya suka semua. Tetapi dalam tahun-tahun saya memasak pasta di rumah, saya tidak pernah menganggap sos berasaskan buttermilk. Iaitu, sehingga saya membuat resipi makanan Molly Baz yang senior untuk orecchiette dengan buttermilk, kacang, pudina, dan pistachios. Sekarang, saya 100 peratus onboard dengan sikap berkrim dan tajam yang menyampaikan sos pastri buttermilk ke meja musim panas.

Paling pasta sos yang kelihatan seperti mereka perlukan sesuatu biasanya memerlukan asid. Bahawa sedikit zip membuat setiap gigitan menggoda, dan membuat anda kembali untuk lebih. Kadang-kadang tang berasal dari cuka atau tomato atau jus lemon atau mungkin bawang putih mentah, tetapi saya tidak pernah berfikir menggunakan buttermilk sebagai sumber rasa itu. Sekarang ia masuk akal. Buttermilk menyediakan kedua-dua krim dan zing dalam sos. Dua burung. Satu batu, seperti kata pepatah.

Molly Membuat Orecchiette dengan Buttermilk, Peas, dan Pistachios

Tetapi pasta ini mencecah lebih daripada dua ekor burung. Ia merangkul semua kawanan. Anda mendapat rasa yang lazat, pedas dari pistachios (yang membawa anda kurang dari sepuluh minit untuk bersulang dan menghancurkan). Kemudian kesegaran mint menyejukkan semuanya. Sejujurnya, pudina dalam pasta ini membuat saya mengevaluasi keseluruhan pendekatan saya kepada herba dalam pasta. Basil? Huh? Apa yang pernah berlaku kepada lelaki itu?

Dan kacang dan kacang polong mengimbangi pelbagai rasa dengan rasa manis. Plus, saya suka kacang polong. Kami memerlukan lebih banyak kacang dalam kehidupan kita, secara amnya.

kates-buttermilk
Laura Murray

Ya. Ini adalah perkara yang baik.

Dan untuk semua yang telah terjadi, resipi ini sangat mudah. Tiada teknik pasta canggih di sini. Tiada jentera berat dan mahal. Anda kacang toast. Rebus pasta dan kacang dalam air masin yang sama. Masak sejenis bawang, bawang putih, dan pudina dalam mentega. Tambah air mentega dan air pasta untuk mencipta saus berkilat, mewah. Campurkan pasta al dente tepat di dalam kuali untuk mencairkannya, tepat sebelum anda mengatasinya dengan pistachios dan pudina segar.

Buttermilk mungkin membuat pasta musim panas yang tidak dijangka, tetapi tidak mempersoalkannya. Semuanya masuk akal. Bahan-bahan. Perisa. Teknik mudah. Kenapa anda tidak membuat hidangan ini selama bertahun-tahun? Jangan risau. Anda boleh mula melakukannya sekarang.

Dapatkan resipi:

orecchiette-with-buttermilk-peas-and-pistachios.jpg

Orecchiette dengan Buttermilk, Peas, dan Pistachios