Ribut Beef Asap dengan Garam dan Lada

Berikut adalah semua yang perlu anda ketahui untuk menjadikan rusuk terinspirasi di Texas ini pada arang atau gril gas. Jika anda pernah dianggap sebagai pelet pelet seperti grill Traeger, resipi seperti ini akan membuatkan anda gembira yang anda lakukan.

Bahan-bahan

 • ¼ cawan lada keseluruhan
 • ¼ cawan Diamond Crystal atau 2½ sudu besar garam halus Morton
 • 10 pound tulang-tulang, pendek-panjang daging lembu 10 inci (kira-kira 6 besar)
 • ½ gelas sos panas, seperti Frank

Peralatan Khas

 • Kilang rempah atau mortar dan alu; pemula cerobong jika menggunakan gril arang, atau kotak perokok jika menggunakan gril gas; potongan kayu keras atau cip

Penyediaan Resipi

 • Tuangkan lada dalam kilang rempah atau dengan mortar dan alu sehingga tanah kasar. Pindahkan ke mangkuk kecil; tambah garam dan kacau untuk bergabung. Ribut rusuk dengan sos panas dan taburkan semua campuran garam seluruh tulang rusuk.

 • Jika menggunakan gril arang, rendam kayu di dalam air dan isi pemula cerobong di bahagian tengah dengan arang; cahaya dan biarkan terbakar sehingga arang ditutup dengan lapisan abu nipis. Tuang kandungan cerobong ke satu sisi gril. Susun 3 batang kayu atau segelintir cip di atas arang. Letakkan parutan pada panggangan gril dan penutup, letakkan bolong pada tudung dari sumber haba yang mungkin. (Ini akan membantu menarik asap ke atas dan daging kerana ia meningkat.)

 • Jika menggunakan grill gas, panggang grill untuk haba rendah sederhana, tidak langsung, meninggalkan satu atau dua pembakar. Letakkan cip kayu di dalam kotak perokok dan letakkan di atas haba langsung; tutup gril.

 • Letakkan termometer pro kalis air oven melalui lubang atas jika panggangan anda mempunyai satu. Biarkan api sejuk sehingga termometer mencatat 250-275 °, menyesuaikan lubang pada bahagian bawah dan atas panggangan atau tombol kawalan yang diperlukan untuk mengekalkan suhu, kira-kira 30 minit.

 • Bakar bahagian tulang rusuk dapur ke bawah haba tidak langsung, meninggalkan jurang yang kecil antara satu sama lain untuk membolehkan asap untuk mengedarkan, dan menambah semula kayu dan menambah arang atau dua arang yang tidak berwarna seperti yang diperlukan, sehingga kerak hampir hitam membentuk seluruh tulang rusuk dan baca segera termometer dimasukkan ke dalam bahagian paling tebal setiap helai daftar 185 °, 2½-3½ jam.

 • Keluarkan tulang rusuk dari haba, balutkan mereka secara berasingan dan kembali ke gelas grill. Teruskan memasak ke atas haba tidak langsung, menurunkan haba yang diperlukan untuk mengekalkan suhu yang hampir 225-250 ° (atau pindah ke ketuhar 225 °), sehingga tulang rusuk garpu lembut dan termometer yang dibaca segera dimasukkan ke dalam tebal sebahagian daripada setiap helai daftar 195 °, 2½-3 jam lagi. Biarkan berehat dalam kerajang 20 minit sebelum berkhidmat.

Resipi oleh Chris Maghribi