Radishes Jangan Peduli Jika Anda Suka Mereka, Tetapi Anda Perlu. Anda Harus Cinta Mereka Banyak

Saya hendak mengatakan sesuatu yang saya faham adalah kontroversial: lobak adalah lebih baik daripada secara literal setiap sayuran lain di dunia. Saya tidak bergurau. Selama bertahun-tahun saya telah menyedari ini menjadi kenyataan, walaupun undian yang tidak disukai oleh rakan sekerja saya dan kawan saya. Jujur, siapa yang suka kale lagi? Kentang? Jangan buat saya ketawa. Saya suka radishes begitu banyak, saya juga menyatukan ketaatan saya kepada mereka dengan sebenar-benar! Tidak sementara! -Tattoo lobak Sepanyol hitam. (Maaf Ibu.) Tolong izinkan saya untuk menunjukkan dalam lima perkara berikut yang tidak dapat dinafikan seperti mengapa radishes layak mendapat perhatian dan cinta anda.

Mereka adalah Penggunaan-It-All Veggie

Ya! Ya, anda boleh makan puncak lobak. Ini menjadikan mereka membeli yang sangat ekonomik. Daripada melepaskan sayur-sayuran dan membuangnya, bilas mereka bersih dari apa-apa cirit-birit, kemudian proses menjadi pesto-rasa pesto (gunakan resep ini sebagai panduan). Atau biarkan mereka memotong kasar dan tumis dengan bawang merah, bawang putih, dan halia. Mereka juga sangat baik dikukus atau dibakar ke dalam frittata. Sebagai bonus, anda boleh merasakan kebajikan tambahan sebagai tukang masak yang sedar dan bertanggungjawab. Saya tahu saya sentiasa menikmati bahagian itu.

radishes

Semua lobak cantik dengan cara tersendiri. Foto: Zach DeSart

Ada lobak untuk semua orang

Seperti hal-hal serius pedas? Izinkan saya memperkenalkan anda kepada lobak hitam, spesimen yang besar seperti dunia yang panas sekali. Lebih suka pada sisi yang lebih ringan? Berkokok di Cherry Belles kecil, merah jambu. Terdapat seluruh dunia jenis lobak, masing-masing dengan rasa yang berbeza dan tahap haba mereka sendiri, hanya menunggu untuk ditemui dan disayangi oleh anda.

Perubahan Rasa Mereka Apabila Dimasak

Perkara paling keren mengenai radishes-sejauh yang saya bimbangkan-adalah bahawa rasa mereka pergi dari panas, panas panas menjadi lembut dan manis apabila dimasak. Lobak yang menggigit apabila bahan mentah akan menjadi sejuk apabila disemai atau dibakar. Mainkan juxtaposition yang manis pedas dengan mengepalai mereka dan tumis dalam kuali dengan percikan air, tepukan mentega, dan secubit atau dua gula. Lobak akan dimasak pada saat cairan menguap, dan mentega dan gula akan berfungsi untuk membuatnya ringan. Kesempurnaan!

cepat-jeruk-daikon-dan-tembikai-radishes-2
Sarah Flotard

Daikon adalah hanya satu jenis lobak yang sangat acar. Foto: Sarah Flotard

Mereka memancing secara praktikal untuk menjadi jeruk

Sangat gembira anda bertanya: Ya, anda boleh memetik radishes. Cider epal dan cuka beras kedua-duanya melengkapkan rasa mereka dengan baik (mengapa tidak menggunakan kedua-duanya?). Tambah beberapa gula, cabai, ketumbar, dan limau kepada air garam anda, dan anda mendapat terapi yang sangat mudah diminum yang mengambil masa 10 minit untuk membuat dan sudah sedia untuk dimakan hanya dalam 4 jam.

salad adish-dengan-mentega-dan-laut-garam-dan-lobak-sayur-sayuran
Ditte Isager

Sangat mudah. Sungguh indah. Foto: Ditte Isager

Mereka adalah satu Permulaan untuk Makan Lebih Mentega

Pukulan terbesar Radishes juga adalah yang paling mudah: Pairkan radishes mentah dengan mentega melembut dengan garam garam laut, dan anda mempunyai hors d’oeuvre yang paling sederhana di dunia. Krim mentega yang manis bertindak sebagai kerajang yang sangat baik untuk sayuran yang renyah, pedas. Potong lobak itu dan keluarkan mentega pada roti, dan anda sudah mendapat sandwic paling mudah di dunia. Memilih minyak zaitun? Anda bernasib baik: Mereka juga dicelup dalam EVOO dan disusun dengan rempah kegemaran anda atau campuran herba. Lebih jenis keju krim? Mereka juga menjadi menakjubkan di dalam burrata. Dan mayonis! Apa yang kita cuba katakan di sini adalah bahawa walaupun radishes adalah menyenangkan sendiri, mereka juga merupakan kenderaan yang mudah untuk makanan yang menyenangkan lain.

Seolah-olah anda memerlukan alasan lain untuk menyukai lobak, ini adalah 22 lagi.