Pernahkah Anda Pernah Real

Kadang-kadang anda perlu berehat dari kegilaan zaman moden ini, itulah sebabnya kami meraikan makanan nostalgia minggu ini di BonAppetit.com.

Apabila saya mendengar “krim cendawan,” saya rasa sup tin dan casseroles. Hampir setiap bungkus ibu saya dibuat mempunyai beberapa bentuk “krim” sup di dalamnya (dan kadang-kadang pelbagai jenis). Tetapi sup, gloppy yang dipeluwap adalah tidak apa krim cendawan sepatutnya, dan editor makanan kanan Rick Martinez ada di sini untuk membuktikannya.

Biarkan saya kembali: Ini sebenarnya berkrim sup cendawan, yang dimaksudkan untuk dimakan sebagai makanan pembuka atau hidangan utama (bergantung pada tahap kelaparan dan keberanian saya, saya tidak membuat hidangan tiga hidangan di rumah di dalam reg). Ia dibuat dengan campuran cendawan, masing-masing yang menambah nuansa dan dimensi, kata Martinez. Cremini menambah rasa yang enak, cendawan tiram menambah funk, shiitake menambah umami, dan maitakes (a.k.a. hen dari hutan) untuk membantu anda “HATI LIVE!” (Mereka sedikit manis dan cendawan kegemaran Martinez dalam campuran.)

Jika anda tidak merasakan mencari makanan melalui kedai runcit anda, pergi dengan hanya satu jenis cendawan adalah betul-betul halus. Anda tidak sepatutnya berhemat dengan ketiga-tiga alliums. Bawang merah, daun bawang, dan bawang putih adalah asas hidangan, dan mereka lebih banyak ancaman daripada Justin Timberlake. Memandangkan anda merobek cendawan daripada memotong mereka-satu langkah yang kurang! -Anda juga boleh menyanyi “Tearin ‘Up My Heart” sambil membuat ini.

bas best green bean casserole
Alex Lau

Kacang biji hijau, klasik.

Bercakap tentang halangan 90-an, anda boleh gunakan sup ini sebagai sub untuk sup pekat dalam bungkus kacang hijau anda atau salah satu hidangan klasik yang lain. Hanya masak lagi sehingga ia menebal, dan kemudian boleh digantikan untuk satu sup suputan dan satu kaleng susu dalam apa-apa resipi kaserol.

Tidak banyak ramuan dalam perkara ini, tetapi penting untuk mendapatkannya dengan betul. Apabila anda membaca “wain putih kering,” anda mungkin suka, “begitu banyak pilihan!” Martinez berkata terbaik pilih sup ini adalah a mentega, oaked Chardonnay itu sedikit manis, subur, dan berkrim. Kemudian nikmati sebotol botol dengan makan malam.

Apabila anda sudah bersedia untuk berkhidmat, atas sup dengan serbuk roti renyah yang tidak boleh dipercayai, tetapi untuk lebih banyak tekstur dan rasa, buat cip cendawan. Martinez suka mengambil cendawan preslised (cremini atau butang yang baik), membasmi mereka dalam minyak zaitun, bawang putih, dan rosemary atau thyme, dan baking pada 375 darjah selama 45 minit hingga satu jam. Sekiranya anda tidak mempunyai masa yang banyak, anda boleh menyalakan setengah kilogram cendawan campuran di atas dapur.

Sup ini sangat memuaskan sehingga anda mungkin tergoda untuk melepaskannya terus dari periuk ke mulut anda, tetapi jika anda mempunyai sisa makanan, ia membeku dengan baik. Kami tidak mengatakan bahawa anda harus membuang pembuka kalis air anda, tetapi anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada krim kaleng cendawan selama-lamanya.

Dapatkan resipi:

nostalgia-week-creamy-mushroom-soup.jpg

Sup Krim Sup Cendawan