Pergi Keluar dan Beli Sayur Sayuran Sekarang

“Ini bukan pemakan yang sama yang kakekmu digunakan untuk memotong kakinya dari rusa,” jelas pengurus dapur uji Brad Leone. Baiklah, jadi kakek Brad mungkin bukan datuk purata anda-tetapi anda mendapat idea itu. Dan sementara kita menyukai alat pemotong klasik untuk menumbuk (er, tulang rusuk, tidak banyak rusa), kuku sayuran bergaya Cina lebih fleksibel, sesuai untuk pelbagai pekerjaan dapur setiap hari. Ia adalah pisau yang anda tidak tahu boleh melakukan semuanya.

Perkara yang membuat penjual sayuran berbeza dari pemotong daging juga menjadikannya alat yang tepat untuk tugas-tugas seperti memecahkan kerang udang atau memotong herba halus. Ini semua tentang ketinggian bilah. Walaupun sesetengah pemadam boleh mempunyai pisau sekitar 4-5 “, pisau pemotong sayur-sayuran biasanya antara 2-3”. Itu menjadikannya sempurna untuk manuver pisau lebih cekap, sementara masih membungkus pukulan yang datang dari bilah yang lebih besar. Ia adalah Muhammed Ali bilah. Anda tahu pepatah: Terapung seperti rama-rama, menyengat seperti pencukur sayuran.

Bilah rata yang besar juga menjadikannya alat yang hebat untuk membersihkan papan pemotong anda selepas anda selesai. Cuma mengikis semua hak tambahan itu. Punggungnya rata (sisi bertentangan ujung tajam) boleh membuka kelapa dengan beberapa gumpalan yang diletakkan dengan baik. Dan yang terbaik, mudah untuk mengasah dan murah, jadi anda boleh mengalahkan neraka itu.

Tetapi walaupun semua kelebihan yang tidak begitu tipikal, pemotong sayuran masih baik untuk memotong hasil yang keras seperti nanas, membelah tulang ayam, dan melakukan perkara-perkara yang perlu dilakukan oleh para pesalah. Kami terobsesi-dan anda sepatutnya juga.

Kami suka pemetik karbon China dari Dexter Russel, yang boleh anda beli di sini.

Kemudian Gunakan Itu Cleaver untuk Memotong Squash Musim Dingin Tanpa Melukai Diri Anda atau Lain-lain