Muffin Cornbread Extra Corny ini Tidak Ada Joke

Tidak peduli bagaimana menghukum panas, saya sentiasa dalam mood untuk roti jagung. Saya pastikan untuk membawa ia sebagai sampingan kepada barbeku belakang rumah dengan keluarga, dan semua potlucks yang kurang teratur yang anda dijemput untuk (di mana anda dapat mengetahui satu jam lebih awal daripada waktu yang anda harapkan untuk membawa makanan). Dan sementara saya mempunyai cinta romantis dengan Jiffy, saya menilai semula semua selepas membuat resipi baru ini tambahan yang kental muffin roti jagung.

Mereka kucar-kacir tidak kerana mereka memberitahu lelucon ayah, tetapi kerana ada kernel sebenar jagung segar di sana, ditambah krim masam untuk lembapan, dan tepung jagung sehingga anda sebenarnya boleh merasakan jagung, yang lebih baik daripada rasa kadbod lama. Selain itu, mereka melancarkan serba boleh: dab mereka dengan mentega madu untuk sarapan pagi, berkhidmat dengan cabai untuk semua keperluan penyaman, atau sebagai sampingan kepada mana-mana penyebaran barbeku. Oleh itu, gulunglah lengan baju anda dan ambil pemukul. Ia akan menjadi panas, tetapi tidak terlalu berat.

Semuanya bermula dengan skrip biasa editor makanan bersekutu Molly Baz. Pukul bersama-sama dengan bahan kering: cornmeal (baik tanah sederhana atau halus), garam, dan satu tan lada. Sebelum anda bertanya, ya, anda memerlukan lada hitam yang banyak. Lada memberikan gigitan sedikit tajam yang anda tidak menyedari bahawa anda telah hilang di tengah-tengah selaran matahari.

Dalam mangkuk yang berasingan, pukul bahan-bahan basah bersama-sama. Sebaik sahaja segala-galanya adalah licin dan berkilat membuat divot mendalam dalam bahan kering. Kemudian tuangkan kebaikan cair itu dan kacau dengan sudu kayu. Pro-tip: suis sudu kayu akan membuat percampuran angin apabila adonan terlalu tebal untuk memukul.

Dengan pewujudan jalan itu, sudah tiba masanya untuk tarikan utama dan apa yang menetapkan resipi ini di atas campuran kotak: yang manis, tajam, jagung. Potong kernels dari tongkol dengan meletakkan hujung cob pada papan memotong dan memegangnya pada sudut 45 darjah. Ia adalah cara BA yang diluluskan untuk menjaga tangan, jari dan biji utuh tanpa membuang sebarang kernel yang berharga (seperti dalam klip di atas, tetapi panggang itu, kita menggunakan segar). Campurkan dalam jagung anda, menyimpan beberapa untuk kemudian, dan tuang adunan jagung ke dalam periuk muffin lidi anda (ini adalah kegemaran kami, dengan cara ini). Pada ketika ini terdengar keras ke atas, tetapi Ia. Dapat. Lebih baik. Itu jagung sisa? Anoint setiap muffin dengan jagung dan taburkan garam beracun.

Setelah berkecamuk dalam ketuhar (ia hanya 18 minit sahaja tetapi hasrat itu sebenar), berkat-berkat emas anda akan menjadi prima dan hampir siap. Berikan mereka sedikit masa untuk menyejukkan di dalam dulang, kemudian pada rak penyejukan dawai. Apabila tiba masanya untuk makan, biji utuh masih mempunyai pop mereka. Nisbah garam hingga manis mencecah baki yang paling banyak ditanam cornbread. Muffin adalah lembab dan kaya dan hal terjauh dari surut yang menyala dari pantai berpasir.

Jika anda benar-benar cuba memberkati diri anda, anda akan mencambuk 2 sudu mentega suhu bilik dengan madu secukup rasa. Slice membuka muffin jagung, tuangkan beberapa sayuran mentega madu, dan pergi ke bandar. Tidak mengapa, saya akan memberi anda beberapa privasi.

Dapatkan resipi:

jagung-muffin-1.jpg

Tambahan-Corny Cornbread Muffins

Berkhidmat dengan…

Claire Membuat Riben Barbeku Terbaik