Makan Malam Malam: 7 Perkara Yang Dilakukan Dengan Daging Tanah

Lihatlah dalam peti sejuk anda. Anda mungkin melihat sesuatu seperti setengah galon atau dua ais krim, beg kacang beku, dan seberat daging lembu. Semua pilihan yang sangat baik, tetapi ais krim dan kacang bukanlah hasil makan malam yang hebat. Itulah di mana daging lembu datang. Ia memasak dengan cepat, menambah banyak rasa, dan merupakan salah satu bahan yang paling serba boleh yang anda boleh teruskan. Ia selamat hari (dan makan malam) untuk kita lebih banyak kali daripada yang kita boleh menghitung.

Pindahkan daging ke peti sejuk malam sebelum anda merancang untuk memasaknya, dan ia akan dicairkan dengan sempurna apabila anda pulang dari kerja. Kemudian, biarkan kreativiti anda dan tujuh idea ini memberi inspirasi kepada majlis makan malam yang akan menyenangkan seluruh keluarga.

Menguasai Meatloaf

Meatloaf adalah klasik makan malam sebab: Mudah untuk membuat, enak dan mengisi, dan menghasilkan beberapa sisa halus yang besar. Beberapa tips untuk membuat daging yang memuaskan (iaitu tidak kering): Gunakan stok untuk rasa dan lembapkan campuran; kupas dengan bacon kerana, baik, duh; dan kacau dengan sos tomato yang diolah. Percayalah kepada kami: Keluarga anda akan meminta bantuan yang lain.

Sayuran Bolognese muktamad memanggil daging lembu 20% lemak. Foto: Michael Graydon & Nikole Herriott

Letakkan Ia Dalam Sos

Baiklah, jadi mungkin sos bolognese klasik yang dimasak secara perlahan-lahan bukanlah malam yang paling berkesan untuk makan malam. (Walaupun kita peminat besar untuk makan malam Ahad). Namun, anda boleh mengambil beberapa tip dari resipi induk untuk karya malam Selasa. Roti rempah dan perasa anda dalam kuali kering sebelum menambahnya kepada daging dan aromatik. Gunakan daging lembu dengan 20% lemak untuk rasa dan tekstur yang lebih baik. Gunakan wain merah untuk deglaze kuali dan mengikis apa-apa bit pelangi ke dalam campuran, dan, akhirnya, jangan malu dengan bawang putih. Sediakan sos yang sudah siap di atas nasi yang dimasak, masak dengan roti, buangnya dengan pasta, atau, jika anda merasa sangat bercita-cita tinggi, layainya dengan lasagna.

Burger besar tidak perlu rumit. Foto: Peden + Munk

Buat Burger Kick-Ass

Ia tidak perlu memanggang musim untuk membuat burger-walaupun itu pasti memberikan alasan yang mudah. Dengan kuali besi dan sistem pengudaraan yang baik, anda boleh mendapatkan burger anda pada mana-mana hari dalam setahun. Tetapi sama ada anda sedang memanggang atau memasak, beberapa peraturan tetap kukuh. Pertama, jangan bungkus tepian terlalu ketat. Burger besar tidak boleh menjadi padat dan mealy dalam tekstur. Kedua, pastikan menggunakan daging lembu dengan kandungan lemak tinggi. Sekiranya anda boleh bekerja dengan tukang daging untuk mencari campuran burger tersuai, semuanya lebih baik. Jika tidak, beli lemak dengan 20% lemak. Apabila memanggang, pastikan anda tidak menekan pada patties dengan spatula-yang akan melepaskan jus ke arang. Jika panci, tidak apa-apa; lemak akan dikelilingi burger, membakar mereka semasa masak.

Thai Beef dengan Basil siap dalam masa kurang dari 30 minit. Foto: Hirsheimer & Hamilton

Pergi Untuk Stir-Fry

Satu pancing panas ‘daging babi + daging lembu + daging berapi-api + sayuran cincang + beras yang dimasak = makan malam yang sihat yang sudah siap dalam beberapa minit. Plus, tumis goreng DIY akan mengalahkan seluar dari sebarang pesanan takeout. Mulailah dengan memotong bawang putih dan gula-gula di atas api yang tinggi dengan minyak asap tinggi (seperti sayuran atau canola) yang neutral. Tambahkan daging lembu dan tekan di atasnya dengan sudu sambil memasak untuk menggalakkan keriting dan krim. Memotong sayur-sayuran anda dalam kepingan nipis akan membantu mereka memasak dalam kilat. Selesai dengan kicap, sos ikan, sos panas … apa-apa jenis sos yang anda kehendaki.

Lakukan perjalanan ke Sepanyol setiap malam minggu ini. Albóndigas! Foto: Marcus Nilsson

Buat Sesetengah Bebola

Terdapat banyak cara untuk memasak bakso ada tukang masak. Berikut adalah beberapa idea untuk mendapatkan kreativiti anda yang mengalir: albóndigas ala-Mexico dipulas dalam sos chile ancho; bakso Itali klasik di marinara; Slider parm berbuih dalam gulungan hoagie; bakso goreng ricotta-boneka (whoa). Jangan larang daging untuk mengelakkan bola sukar, dan bersikap murah hati dengan S & P.

Sloppy joes + tacos = Sloppy Tacos. Ya, anda mahukan satu. Foto: Matt Duckor

Tacos!

Tacos semalam, hari ini, esok, dan selama-lamanya. Sama ada anda jenis keluarga yang lembut atau keras, semua yang anda perlukan adalah daging lembu, sayur, tomato, herba segar, dan keju. Ingin mengambil taco anda ke peringkat seterusnya? Menjadi superhero makan malam dan menggabungkan jo yang ceroboh dengan taco-yang Taco Sloppy adalah hidangan utama.

Pastri jerami yang dibeli di kedai membuat pai periuk yang lebih menarik daripada yang anda fikirkan. Foto: Gentl & Hyers

Pot Pie It Up

Siapa kata ayam mendapat semua keseronokan ketika datang ke pai pot? Bawang lembu adalah pengganti periuk periuk yang hebat. Hanya masak dengan beberapa aromatik-bawang, bawang putih, dan lain-lain-dan sayur-sayuran, wain, tomato, dan stok. Jika anda mempunyai masa di tangan anda, resipi ini untuk Beef Bourguignonne Pot Pie adalah orang ramai (membuatnya pada hari Ahad dan memanaskan semula sepanjang minggu). Tidak mempunyai minit tambahan untuk ganti? Sikat semua pada dapur dalam ketuhar ketuhar ketuhar, tutup dengan pastri puff, potong untuk melepaskan, berus dengan mencuci telur, dan panggang hingga coklat keemasan.

Lebih banyak lagi idea daging tanah, dengan cara ini