Kupas Lemon Peel

Bahan-bahan

  • 3 lemon besar
  • 4 cawan air
  • 4 cawan gula ditambah tambahan untuk percikan

Penyediaan Resipi

  • Letakkan rak pada lembaran penaik rimmed. Potong 1/4 inci dari atas dan bawah setiap lemon. Skor setiap lemon memanjangkan perempat, memotong hanya melalui kulit (tidak menjadi daging). Berhati-hati menanggalkan setiap suku kulit dalam 1 keping. Potong setiap suku memanjang ke dalam jalur 1/4-inci. Kupas kulit dalam periuk besar dengan air mendidih selama 15 minit, kacau sekali-sekala. Kupas kulit; bilas dengan baik dan longkang lagi.

  • Bawa 4 cawan air dan 4 cawan gula untuk mendidih dalam periuk besar yang besar, kacau untuk membubarkan gula sepenuhnya. Masukkan kulit limau yang disalirkan ke dalam periuk. Kurangkan haba ke medium rendah dan reneh sehingga kulit lemon sangat lembut dan kelihatan lutut, kira-kira 40 minit.

  • Menggunakan garpu, pindahkan kulit lemon, 2 atau 3 jalur pada satu masa, ke rak yang disediakan. Tanggalkan jalur dan letakkan salib pada rak. Biarkan kupas kulit 15 minit. Sprinkle mengupas dengan murah hati dengan gula tambahan. Hidupkan jalur dan taburkan bahagian kedua dengan murah hati dengan gula. Biarkan kering ditemui semalaman. LAKUKAN PEMUDA Lemon lemon boleh dibuat sehingga 1 minggu ke depan. Tutup dan simpan.

  • Pertimbangkan untuk membuat satu kelompok dua dari Candied Lemon Peel untuk diberikan sebagai hadiah percutian. Bungkus beberapa jalur kulit yang berkilat di selofan dan ikat dengan reben. Tambah tag yang mencadangkan mencincang kulit dan percikannya ke atas aiskrim vanila atau menggunakannya dalam resipi kegemaran atau muffin. Untuk merawat yang lebih merosakkan, kupas kulit manisan sebahagiannya dalam coklat gelap cair. Letakkan jalur pada kepingan pelapis aluminium-foil yang dipanaskan dan dinginkan sehingga set coklat.

Resipi oleh Dede Wilson

Kandungan Pemakanan

Satu hidangan (2 sudu teh) mengandungi berikut: Kalori (kcal) 12.1% Kalori dari Lemak 0.0 Lemak (g) 0.0 Lemak tepu (g) ​​0.0 Kolesterol (mg) 0 Karbohidrat (g) 3.2 Serat Pemakanan (g) g) 2.9 Karbohidrat Bersih (g) 2.9 Protein (g) 0.0