Kick the Can: Beans Segar Adakah Sahabat Baru Anda (dan Favorite Farmers ‘Market kami)

Salah satu bahagian terbaik tentang pengurus dapur ujian kami, Brad Leone, kerja adalah perjalanan mingguannya ke pasar petani. Ia bertanggungjawab untuk membekalkan dapur dengan hasil masak, protein, dan stok serba guna sepanjang tahun. Pada musim panas, apabila ladang-ladang itu mengkritik barangan yang baik, Brad adalah seperti seorang kanak-kanak di kedai gula-gula. Setiap hari Rabu, dia mencecah pasaran dengan beg runcitnya yang boleh diguna semula untuk menumpukan pada apa yang segar dan baik-dan buat sedikit snek dan mengetuk di sepanjang jalan, tentu saja. Semak kembali di sini di ruangan Dari Pasaran kami untuk melihat apa yang diambil oleh Brad dan, sememangnya, untuk mendapatkan inspirasi memasak sendiri.

Kacang berlengan sering menjadi lif penyelamat dinnertime. Mereka murah, mudah, berkhasiat, dan mengisi – kami sentiasa mempunyai beberapa pilihan menendang di dalam pantri kami. Kacang kering juga lebih murah – dan, dengan sedikit perancangan dan masa, adalah waktu siap sedia dinnertime. Tetapi Brad Leone, yang BA pengurus dapur ujian, di sini untuk membuat kes untuk membeli dan memasak mereka segar. Mereka berada pada musim awal musim gugur dan dapat ditemui di banyak pasar petani. Bukan sahaja mereka berkhasiat dan serba boleh, tetapi mereka juga memasak dalam masa yang singkat.

Watch Brad Cook a Batch

Memuatkan

Lihat di Instagram


Cara Pilih Mereka

Jika anda tidak pernah membeli kacang segar sebelum ini, inilah yang perlu dicari, sama ada anda membeli biji cranberry, calypos, buah pinggang, pintos, atau pelbagai lain.

Membeli kacang dalam pod: Brad suka membeli kacang segarnya di dalam buahnya dan cengkerangnya sendiri, kerana mereka lebih mahal apabila dijual di dalamnya. “Cari buah-buahan yang gemuk. Anda sepatutnya dapat melihat dan merasakan benjolan dari kacang,” kata Brad. Beberapa bintik-bintik berwarna terang di atas pod adalah baik-baik saja, walaupun sesetengah petani dan chef mengesyorkan memetik buah yang kelihatan agak keriting dan jerawatan. Kata Brad, “Saya tidak nampak banyak variasi dalam kualiti dari buah jeruk / kulit keras.”

Membeli-belah mereka sebelum ini: Brad berkata, “Dapatkan kacang yang teguh dan tidak berkerut. Mereka sepatutnya lancar.” Buang mana-mana yang mempunyai acuan, gashes, atau yang luar biasa kecil dan keras.


Cara Simpan Mereka

Biji segar tidak akan selagi sepupu kering mereka, tetapi menyimpannya dengan betul dan mereka akan bertahan selama seminggu atau lebih.

Di kaunter: Merancang memasak kacang dalam masa beberapa hari? Mereka akan terus segar dalam beg kertas pada suhu bilik.

Di dalam peti sejuk: Anda juga boleh menyimpan kacang anda di dalam peti sejuk di dalam beg kertas-mereka akan bertahan lebih lama, tetapi pastikan tiada bentuk acuan. (Elakkan ini dengan memastikan beg tidak lembap).

Dalam peti sejuk: Ya, anda boleh membekukan kacang segar! Di sini Brad mengambilnya: “Untuk menikmati penuaian yang indah, lewat musim panas sepanjang tahun, saya menyebarkan kacang-kacangan segar di atas dulang lembaran dalam satu lapisan dan membekukannya. Setelah dibekukan, letakkan di atas beg zip-top dan tarik segenggam keluar sepanjang musim sejuk. Mereka adalah alternatif hebat untuk menggunakan kacang kering, dan pastinya mempunyai masa masak yang lebih pendek.

Sebaik sahaja mereka dimasak: Selepas dia memasak kacang tersebut, Brad suka menyimpannya dalam cecair memasak mereka di dalam peti sejuk. Ia menjadikan mereka gemuk, dan ia juga berguna untuk mempunyai cecair di tangan untuk purées dan dips.


Cara Memasak Mereka

Pastikan ia mudah apabila memasak kacang segar. Setelah membasuh kacang, ikut kaedah Brad: “Tutup kacang dengan air (6 cawan untuk setiap ½ paun kacang), herba, bawang putih, bawang merah, bawang merah, dan percikan anggur putih. antara 10 dan 45 minit, bergantung pada berapa lama atau besar kacang itu.) Strain kacang dan pilih semua aromatik. Anda boleh melontar kacang yang dimasak – tolak cecair ke dalam periuk panas untuk tumis goreng dan tumis. Saya juga membekalkan mereka di dalam peti sejuk dan membuat salad kacang sejuk. ” Brad akan menambah kacang kepada hampir segalanya, dari sup kepada frittatas. Apabila mereka dimasak dan menunggu di dalam peti sejuk anda, tidak ada alasan untuk tidak!