Kes Cheesecake untuk Kes Deli NY

Saya hanya membuang gambar kecil di laman web kami: 15 Resipi Cheesecake, dari Coklat hingga Labu ke Yogurt Yunani. Mereka … menarik untuk sekurang-kurangnya. Pasti tidak ada yang salah dengan cokelat atau labu atau yoghurt Yunani, dan saya pasti tidak akan kecewa jika seseorang menjatuhkan Dulce de Leche Cheesecake Bar di meja saya. Tetapi di mana keju krim lama yang berasaskan kek keju dengan gran kerupuk graham? Di mana satu yang boleh duduk dalam kes dengan kertas lilin di antara kepingan yang diukur dengan teliti?

Laman web kami tidak mempunyai resipi cheesecake asas.

Saya biasa mencintai cheesecake sebagai anak kecil. Cinta. Setiap kali kita makan sebagai keluarga, kita akan memerintahkan sepotong biasa untuk dimakan bila ada (memegang sos ceri, sila). Apabila saya belajar untuk memandu, kawan-kawan saya dan saya akan memandu ke Balai Kediaman Inner Harbor di Baltimore untuk makan malam di Kilang Cheesecake yang baru di mana kami akan memesan salad yang dipotong dengan sihat, teh ais yang dibekalkan, dan beberapa kopi yang sangat tinggi, keadaan cheesecake ditutup.

Seperti yang telah saya matang (saya matang, kan?) Selera saya telah berubah. Saya pemakan yang lebih baik sekarang daripada yang pernah saya dan saya kurang berminat dengan loceng dan peluit atau bersama dengan makanan saya. Berikan saya satu perkara yang mudah, baik disediakan, dan saya milik anda. Jadi apabila ia datang untuk membangunkan kegemaran kami, kami terbaik cheesecake, saya tahu saya akan mengambil pendekatan yang mudah. Tiada gula-gula, tiada pusaran, tiada sos. Dan tidak terlalu tinggi.

Pertama, kerak. Saya suka cracker cracker graham tetapi anda boleh menukarnya jika anda suka. Adakah anda peminat kuki-n-krim? Teruskan dan gunakan cookies wafer coklat sebagai pengganti gram. Kotak Nilla Wafers bertelur dalam keadaan kecemasan? Juga pilihan yang baik. Saya cuba kerang gingersnap tetapi itu tidak berfungsi dengan baik, saya mengesyaki kerana mereka lebih kerap di tempat pertama dan cenderung untuk membakar terlalu sukar – tetapi bermain-main dengan yang jika anda berani dan beritahu saya jika anda mencari kuki halia tertentu yang berfungsi. Saya selalu menggunakan cawan pengukur rata rata untuk menekan kerak cookie saya. Petua Pro: Bekerja serbuk ke atas pinggan piring springform anda atau terlebih dahulu sebelum anda menekannya ke bahagian bawah. Ini menghalang bahagian bawah tebal dan terlalu pendek.

Cheesecake
Alex Lau

Pergi untuk kerak graham graham jika anda mahu menjadi tradisional. Atau … percubaan jika anda berasa berbahaya. Foto: Alex Lau

Keju krim adalah satu keharusan untuk mengisi. Ya, anda boleh membuat yang sangat lazat jenis daripada kek keju dengan ricotta atau mascarpone keju. Saya juga mencuba versi dengan labneh. Tetapi apa-apa berbanding kepadatan dan tang yang ditawarkan oleh beberapa 8 oz. bar krim keju penuh lemak dan sedikit krim masam penuh lemak. Saya menggunakan zest lemon sedikit untuk mengelakkan campuran dari terlalu berat dan kacang vanila untuk aroma yang memabukkan, tetapi anda boleh menggunakan beberapa sudu teh vanila jika itulah yang anda punya.

Adakah saya menyebutnya segala-galanya perlu di temp bilik? Nah, maksud saya. Dan saya tidak bercanda. Apabila saya sedang membangunkan kek keju ini, saya akan meninggalkan segala-galanya dalam sekelip mata jadi ia adalah tempat yang bagus dan berbahaya apabila saya mula bekerja pada waktu pagi. Tiada siapa yang mati. Ia terbakar.

Inilah satu lagi tipu muslihat yang saya buat sepanjang perjalanan: Semua kek keju yang saya buat pada masa lalu telah bermula di tempat biasa atau pengadun tangan. Ini pasti berdegup di udara untuk kegelapan. Tetapi tidak kira bagaimana suhu bilik bahan saya adalah, saya akan selalu berakhir dengan beberapa bit dan kepingan tenusu yang tidak digali digantung sepanjang. Membuat pengisi dalam pemproses makanan membantu memotong bahan bersama untuk kelancaran sutera sepanjang jalan.

Lakukan yang terbaik untuk tidak terlalu membakar kerana ini boleh menyebabkan garis kerosakan berbahaya. Tarik kek keju keluar dari ketuhar apabila ia hanya terletak di luar tetapi masih melayang di tengah. Kemudian biarkan ia sejuk. Sepanjang perjalanan.

Saya membuat banyak kek keju di jalan raya untuk yang satu ini. Setiap kali akan bermula dengan beberapa “Hanya satu gigitan; tiada lagi tenusu!” pengisytiharan. Tetapi setiap kali perlawanan saya terbukti sia-sia. Tetapi itulah yang anda dapatkan apabila anda menjadikannya BA Terbaik.

Dapatkan resipi: Cheesecake Terbaik BA