Kentang-kentang manis dan Greens yang dipanggang untuk semua Kekasih Kelapa di luar sana

Ia jarang berlaku untuk mencari resipi yang sama seperti orang yang sangat lembut dan selesa setiap orang memuji anda walaupun anda tidak dapat memikirkan mengapa. Anda memakainya kerana ia adalah yang paling dekat dengan Snuggie yang anda boleh pergi di tempat kerja, namun entah bagaimana orang berfikir anda benar-benar disatukan. Itulah resipi ini. Ia pemanasan, terima kasih kepada taburan kapur halus dan banjir susu kelapa. Ia memerlukan kurang daripada 10 bahan. Dan, yang terbaik, itulah makan malam vegetarian malam yang canggih yang tidak akan memecah rutin atau bank anda. Berikut adalah cara mangkuk manis kentang dan kolar ini dilakukan.

asas sweet potatoes cardamom collards potato ingredients
Alex Lau

Pertama, panaskan oven anda hingga 400 °. Mereka ubi keledek perlu dikupas (atau digosok dengan teliti) dan kemudian dipotong menjadi kepingan satu inci. Ini bukan bahagian yang paling menyeronokkan dalam resipi ini, tetapi ia adalah pelepasan tekanan yang baik, jadi salurkan kemarahan yang anda alami jika anda berada di belakang garis tiga blok di DMV. Sekiranya anda tidak mendapat saiznya betul-betul betul, ia adalah baik (tetapi perhatikan kerana kepingan yang lebih besar akan memakan masa lebih lama untuk memasak, dan yang lebih kecil akan berkurangan dan membakar lebih cepat di dalam ketuhar). Buang potongan-potongan tersebut ke dalam mangkuk besar. Seterusnya datang kerang kepingan. Masukkan kepingan nipis bahagian putih dan beberapa bahagian hijau yang dekat dengan bahagian putih. Ratakan kepingan atas hijau yang lebih lembut untuk kemudian.

asas sweet potatoes cardamom collards mixing potato ingredients
Alex Lau

Magic sihir pedas datang bersama-sama di sini. Singkirkan ubi keledek dan irisan bawang merah dengan 2 sudu kecil. halia segar parut, 1½ ulas bawang putih parut, 1 nipis dihiasi Fresno chile, dan ¼ cawan minyak kelapa bersama-sama dalam mangkuk besar itu. Anda boleh memotong bawang putih dan halia, tetapi grating lebih mudah dan melapisi kentang manis lebih teliti dan merata. Anda mungkin juga boleh menukar chiles yang terlibat jika anda tidak mempunyai akses ke Fresnos; anda akan mahu panas sekalipun. Apabila itu selesai, mandi campuran yang anda hanya masukkan bersama garam dan lada, kemudian kocok semuanya ke dalam lembaran baking panggang dan panggang.

asas sweet potatoes cardamom collards potato ingredients baking sheet
Alex Lau

Resipi itu berkata untuk memutarkan helai baking halfway untuk memastikan bahawa semuanya memasak secara merata. Idea saya untuk hari minggu yang baik tidak sampai ke ketuhar infernal, jadi saya tidak melakukan ini dan kentang saya ternyata halus (a.k.a., saya terlupa, dan semuanya baik!). Sama ada cara, anda perlu membiarkan mereka masuk ke dalam ketuhar sehingga kentang lembut dan mula menjadi coklat, kira-kira 35-45 minit. Apabila mereka keluar, anda akan terkejut dengan betapa sedihnya semua chiles, halia, bawang merah, dan bawang putih membuatnya. Mereka hampir tidak menyerupai casseroles marshmallow yang anda dapatkan di perhimpunan keluarga yang tertekan. Sebaliknya, mereka meminjamkan kentang yang rendah, haba yang perlahan yang membuatkan anda mahu secara mendalam ingin mencurahkan diri anda seorang tequila. Jadi, hebat.

Kentang manis hanya separuh daripada persamaan; anda juga akan membuat kolak. Yang bermaksud anda perlu multitask. Anda akan ingin memulakan kolar anda kira-kira 20 minit selepas kentang manis anda mula memanggang. Untuk menempuh masa 20 minit, tidurlah sedikit atau tonton episod cepat komedi di Netflix yang telah dijanjikan kepada rakan anda yang anda lihat. (Saya panggil ibu saya untuk mengatakan hi.) Apabila 20 minit sudah selesai, mulakan de-stemming collages atau kale. Cara paling mudah untuk melakukan ini ialah membuat gelung dengan menyentuh jari telunjuk anda ke ibu jari anda, letakkan bahagian bawah batang di bahagian lain, dan gunakan gelung tangan itu, tarik ke daun sehingga daunnya terpisah dari batangnya. Kes yang paling teruk: Hanya gunakan pisau dan potong daun dari batangnya. Gosokkan daun ke dalam keping, kira-kira 8 cawan keseluruhan. Walaupun anda arnab, untuk resipi ini, anda tidak akan mahu mengunyah batangnya. Dalam beberapa resipi lain, pasti, pergi untuk itu, kerana serat atau sesuatu.

asas sweet potatoes cardamom collards cut leaves
Alex Lau

Kira-kira 10 minit sebelum kentang manis anda sudah siap (anda memeriksa secara berkala, bukan?), Panas 2 sudu teh. minyak kelapa dalam kuali besar di atas api yang tinggi sehingga ia cair dan kot. Anda secara teknikal boleh menggunakan minyak atau mentega lain di sini, tetapi kelapa manis adalah sebahagian daripada rasa. Tiada penghakiman jika kelapa bukan perkara awak, tetapi juga apa ?! Saya harap itu bukan kes itu. Jatuhkan sisa 2 sudu teh. parut halia dan 1½ ulas bawang putih parut dan masak sehingga mereka wangi. Kemudian tambah kolar ke kuali, segenggam dengan segenggam, dengan ½ tsp. buah pelaga sehingga kolongan itu layu, hijau terang dan lembut, kira-kira 5 minit. Pramugari itu menambahkan kualiti tinggi ke atas sayur-sayuran yang sesuai dengan sempurna dengan santan dan ubi jalar.

asas sweet potatoes cardamom collards coconut milk in pan
Alex Lau

Tuangkan ½ cawan penuh lemak (atau cahaya, jika anda suka) santan (Kitchen Test kami menyukai santan organik Thai santan dan santan Aroy-D terbaik) di atas koloran, kemudian keluarkan dari panas dan musim dengan garam dan lada. Anda masih mempunyai sedikit separuh daripada kaleng santan, jadi letakkannya dalam Tupperware sendiri atau balang dan membuat sayur-sayuran (atau sarapan) bersamanya sepanjang minggu. Atau mandi di dalamnya! Awak buat awak!

asas sweet potatoes cardamom collards combining potatoes greens
Alex Lau

Hidangkan ubi keledek di atas taburan santan yang direndam dan sebagainya yogurt susu keseluruhan (atau yoghurt Yunani tebal) untuk memupuk kesucian. (Saya tidak menggunakan mana-mana yogurt, kerana tiada bahan krim lain boleh atau harus bersaing dengan santan.) Saya makan ini dengan sendirinya sebagai penghormatan kepada Meatless Isnin, tetapi ia akan membuat kerajang yang pedas-keju yang pedas ke mana-mana pan -Dalam keadaan paha ayam yang anda alami. Atau buangnya dengan mi soba dengan tauhu untuk menjaga tema vegetarian. Apapun yang anda lakukan, ingatlah untuk menghiasi dengan anggun dengan irisan daun sayap hijau seperti #saltbae yang sayuran sayuran anda.

asas sweet potatoes cardamom collards tout
Alex Lau

Dapatkan resipi:

kelapa-panggang-manis-kentang-dan-collard-greens.jpg

Kentang Sweet Roasted Coconut dan Greard Collard