Kenapa Kita Menyukai Sauerkraut Kebudayaan Rumah Ladang

(Kredit: Adam Rapoport)

Saya aneh untuk sauerkraut. Bukan cemara-kraut yang manis, cuka di anjing panas yang kotor di seluruh negara. Saya bercakap mengenai artikel sebenar, kesepakatan, funky, bau busuk, betul-betul-kubis dan garam sebenar. Jenis hidup, tepung sauerkraut yang merasakan hampir cerah. Jenis yang membungkus peti sejuk anda dan menjadikan rakan sebilik anda gila. Itulah semacam sauerkraut saya.

Oleh itu, saya sangat gembira apabila saya mendapat peluang untuk mencuba barisan baru kultur Farmhouse Culture. Mereka mentah, organik, dan datang dalam pelbagai rasa punchy, dari Classic Caraway hingga Horseradish Leek. Mereka mendapat masalah itu, bahawa menyanyi dua asam laktik-asam, bahawa aroma yang sangat menarik dan segar. saya dilamun cinta.

Dan pembungkusan! Jangan salahkan saya, saya gembira untuk makan sudu kubis daripada baldi plastik yang berjalur (dan banyak kali). Tetapi Farmhouse Culture membungkus produk mereka ke dalam “Kraut Pouches” berwarna lembut, boleh dicas semula, berwarna terang yang mempunyai injap pelepas yang bagus untuk mengelakkan tekanan daripada membina dan cecair (lazat / bau) di dalam dari menggelegak – iaitu, ini pastinya menyenangkan saya rakan sebilik.

Pada kebelakangan ini, saya telah mengamalkan sauerkraut terus dari kantung apabila saya memerlukan sedikit pagi (atau tengah petang) memilih saya; Kerumitan zippy itu adalah sebati secawan kopi, sejauh yang saya bimbang. Tetapi beberapa cemilan adalah juga perkara untuk menumbuk salad cafeteria yang tidak bersemangat, dan saya telah menyimpan beberapa di dalam peti sejuk pejabat untuk tujuan itu. Datanglah untuk memikirkannya, saya tidak boleh memikirkan satu plat yang tidak akan mendapat manfaat daripada sedikit zing zaitun yang asin, umami.

Atau, baiklah, mungkin saya tidak sepatutnya melakukannya. Kali terakhir saya memberitahu editor saya yang saya sukai sesuatu (iaitu, Sriracha), ini berlaku.

BERKAITAN
Resipi Pickle
The BA Seal of Approval
Lebih daripada apa yang kita masuk