Kenapa Anda Harus Membuat Salad Sampah (Hear Us Out)

Sudah seminggu yang panjang, tidak? Di sini di Pulau 4 dari Ujian Dapur BA, pemaju resipi Jess Damuck dan saya telah sampai ke bola mata kita dalam gula akhir-akhir ini. Pertama, terdapat croquembouche, dan kek, dan kemudian pai itu. Ia seolah-olah daging dicampur dengan manis. Kami telah overfed. Kita perlu disiram seperti tumbuhan. Kita perlukan sayuran.

Semalam, ketika saya meraih satu lagi “menggigit” kek kopi (resep datang tidak lama lagi!), Jess berkata, “Kami tidak boleh melakukan ini lagi! Saya membuat kami Salad Sampah.” Apa itu, anda bertanya? Nah, ini hanya percubaan untuk 1) mendapatkan sayur-sayuran ke dalam badan kita SEBELUM dan 2) membersihkan peti sejuk sebelum ada sayur sayuran ke pekan-pekan. Ia adalah konsep yang serupa dengan frittata; ia boleh mengendalikan apa sahaja. Anda hanya perlu tahu cara merawat bahan-bahan tersebut. Di sini, beberapa Soalan Lazim Sampah Salad:

Apa yang boleh saya masukkan ke dalam Salad Sampah (GS)?

Apa-apa sahaja perkara yang berlaku dalam GS. Beberapa soalan bertanya kepada diri sendiri: Bolehkah perkara ini dimakan mentah? Ia sayuran? Adakah ia buah? Adakah ia herba lembut? Adakah kacang / benih? Adakah ia dimasak sebelum dan pada hari ke-4 di dalam peti sejuk? (Melihat pada anda kacang, separuh cawan sisa yang dimasak farro). Anda mendapat idea itu. Semua perkara ini boleh diterima GS tambahan. Kuncinya adalah untuk memastikan bahan-bahan mengenai saiz yang sama, dan cukup kecil supaya mereka mudah mengunyah. Maksudnya adalah untuk mendapatkan barang-barang yang baik, dan turun dengan mudah.

Bagaimana saya perlu menyediakan ramuan untuk GS?

Salad Sampah tidak mempunyai untuk menjadi salad cincang, tetapi salad cincang adalah sejenis GS. Anda tahu bagaimana semua khakis adalah chinos, tetapi tidak semua chinos khaki? Ia seperti itu. Untuk GS Jess yang dibuat semalam, dia menggali beberapa bit, wortel, dan kale keriting dari peti sejuk kami-semua perkara yang mengambil jumlah yang sesuai untuk mengunyah. Bit dan wortel telah dicincang untuk pengunyahan yang mudah dan kale terkoyak-konyak menjadi potongan-potongan. Dan dengan saiz gigitan yang saya maksudkan, 1½ inci, puncak. Ingat, kita akan makan mudah. Kemudian datang sekumpulan parsley (daun kiri keseluruhan), dan beberapa chives dicincang.

Sekiranya saya memasukkan protein dalam GS saya?

Sudah tentu! Kami suka memasukkan sesuatu di dalam sampah sampah kami supaya ia terisi. Kami mahukan tuna yang dikemas minyak semalam tetapi hanya ada kacang goreng di dalam peti sejuk kami. Tidak kira, mereka lazat. Mana-mana kacang atau protein tanpa lemak akan berfungsi. Telur rebus adalah pilihan yang hebat juga. Mendapat sedikit feta dalam laci keju? Hilangkannya. Paha ayam panggang? Hancurkannya dan lemparkannya. Bit prosciutto atau salami kering? Gosokkannya, lemparkannya. Pertimbangkan kacang dan biji juga. Mereka menawarkan warna dan masalah. Bercakap mengenai masalah. Adakah saya hanya melihat anda membuang serbuk di bahagian bawah beg Pita Stacy? Malu pada awak! Tolak mereka.

Bagaimana saya harus berpakaian GS saya?

Kami mengesyorkan menggunakan vinaigrette berasaskan minyak zaitun. Pasti, anda boleh mencubuk dadih herbal atau yogurt berpakaian (dan mata bonus jika anda menggunakan ½ cawan terakhir kuart!) Tetapi kami suka sesuatu tegas dan berasid untuk membantu memasak semua sayuran mentah.

Berapa lama saya boleh menyimpan di dalam peti sejuk?

Sekurang-kurangnya beberapa hari. A Salad Sampah sangat sesuai untuk membuat sebelum perjalanan, kerana ia membolehkan anda untuk menggunakan apa-apa yang akan binasa dalam ketiadaan anda dan membuat snek pesawat / kereta api / kereta yang sangat baik yang hanya menjadi lebih baik kerana ia mengasinkan. Jangan lupa bungkus garpu.

Bolehkah saya meletakkan telur di atasnya?

Adakah anda perlu bertanya? Sudah tentu.

Saya menuju ke dapur untuk menyelesaikan GS semalam. Adakah anda membersihkan peti sejuk anda lagi??