Kek Kuek Nenek Kathy adalah Resipi Terbaik sepanjang masa

Anda tahu resipi-resipi yang kami simpan dan sayang kepada hati kami kerana mereka benar-benar yang paling hebat sepanjang masa? Nah, kami menggunakan siri ini sebagai peluang untuk melukis puitis tentang mereka. Resipi kek kopi pemaju resipi Jessie Damuck, nampak tepat. Mereka benar-benar adalah resipi terbaik sepanjang masa (alias GROAT). Inilah sebabnya.

Nenek saya telah mengembara ke dunia, mengambil pelajaran penerbangan, memacu kereta yang paling keren, dan sentiasa boleh berkongsi ketawa dalam ketawa yang tulen. Beliau mengajar saya banyak perkara (cara bermain tenis, bagaimana bersatu), tetapi minat saya untuk memasak tidak datang darinya. Tiada nenek kesalahan, tetapi sebagai anak-anak sayur-sayuran yang dimasak untuk mati bukan perkara saya. Kenangan makanan saya di rumah datuk nenek saya tidak ada tempat yang berwarna-warni atau menarik seperti gambar dari banyak perjalanan atau khazanah yang saya dapati di dalam almari atau di belakang laci di suatu tempat.

Tenang dan bersih, nenekku Kathy yang bergaya akan sentiasa mempunyai sesuatu untuk sarapan pagi dan makan malam di atas meja. Jarang melakukan penamat makan dengan sesuatu yang manis. Tetapi kek kopi ini adalah resipi yang kita semua masih bercakap tentang. Ia hanya diminta pada majlis-majlis khas seperti hari lahir, tetapi saya selalu ingat ia menjadi baik. Saya bukan orang yang kek, tetapi saya perlu memastikan saya mendapat resipi ini daripada dia untuk berkongsi dengan rakan-rakan dan keluarga (dan sekarang anda!). Isterinya, Minnie, yang tinggal di Manhattan, berkongsi resipi ini dengannya pada usia 50-an. Kek coklat / walnut / krim masam ini adalah baik kerana mendapat terima kasih kepada streusel yang diilhamkan oleh rugelach. Dan yang terbaik, ia tiba melalui nota tulisan tangan pada pegun merah jambu.

Untuk memulakan, tarik keluar Bundt terbesar anda dan pastikan anda melapik dengan baik mentega dan tepung. Kemudian campurkan coklat coklat anda-cip coklat, kayu manis, walnut, dan gula perang.

Pukul bersama bahan kering anda. Seterusnya anda akan krim mentega dan gula. Disana ada 2 cawan gula. Itu banyak, tetapi ada juga 4 cawan tepung. Ini adalah kek yang besar.

Selepas menambah telur satu pada satu masa dan vanila, silih ganti bahan tambah dan 2 cawan krim masam. Sekali lagi, ini adalah kek lembap yang besar. Apabila adunan itu selesai, tambahkan setengahnya ke pan Bundt anda yang disediakan, taburkan pada separuh daripada streusel, dan ulangi. Kemudian, menggunakan tusuk atau pisau meja, buat pusaran di adunan untuk mengedarkan streusel. Bakar selama kira-kira 80 minit pada 350 dan tunggu sekurang-kurangnya 20 minit sebelum mengeluarkan dari panci dan makan. Anda harus membiarkannya sejuk sepenuhnya, tetapi saya tidak pernah dapat.

Dapatkan resepi: Kek Kue dengan Streusel Chocolate