Jika Anda Akan Membuat Minuman Tiki di Rumah, Buat Yang Ini

Terdapat jenis minuman yang anda buat apabila anda pulang ke rumah selepas hari yang panjang di tempat kerja, seperti segelas wain (menuangkannya ke dalam gelas kaca sebagai “membuat”) atau soda vodka yang mudah. Dan kemudian ada jenis minuman yang anda buat pada diri sendiri apabila anda mempunyai beberapa waktu, mungkin ada kawan yang datang, atau mungkin anda bercuti dan ingin sepenuhnya merangkumi versi bercuti anda sendiri. Minuman tiki adalah teratur.

Minuman itu adalah Bird of Paradise, rum, Aperol, dan koktail jus nanas dari Alex Holder, pembantu minuman pengarah McGuire Moorman Hospitality dan otak di belakang minuman berjemur-oren yang disajikan di Pool Burger bertema Tiki di Austin.

tropika pool burger austin
Gambar oleh Wynn Myers

Chill vibes di Kolam Burger di Austin.

“Ini adalah riff pada minuman klasik tiki yang dikenali sebagai Jungle Bird,” kata Holder, “tetapi kami semacam resipi burger untuk Pool Burger. Kami menggunakan rum bukti yang lebih tinggi daripada biasanya untuk membungkus pukulan yang lebih besar, tetapi kemudian daripada Campari, yang memberikan rasa yang sangat pahit, kami menggunakan Aperol, yang sedikit tamer. “Nanas, kapur, dan sirap sederhana berada di sana untuk mengimbangi semuanya dengan keasidan dan manis. Berikut adalah cara anda boleh membuatnya di rumah:

Gabung ½ cawan gula dan ¼ cawan air dalam balang, tutup, dan goncang sehingga gula dibubarkan untuk membuat sirap mudah (anda juga boleh membuat sirap mudah di atas dapur sehingga dibubarkan, jika anda lebih suka). Kemudian gabungkan 1 oz. Aperol, 1 oz. rum yang berlebihan, 1 oz. jus nanas, ½ oz. jus limau segar, dan ¼ oz. sirap mudah dalam shaker koktail yang dipenuhi dengan ais. Tutup dan goncang bersungguh-sungguh selama 30 saat. Terikan ke dalam gelas yang dipenuhi dengan ais yang dihancurkan. Yang lebih segar jus nanas yang anda dapat, lebih baik (Pemegang adalah sebahagian daripada jenama Trader Joe). Resipi ini menghasilkan 1 koktail.

Bagi hiasan, Pemegang mempunyai pendapat yang kuat di sana juga. “Minuman Tiki adalah semua tentang menghias dan menonjolkan rupa,” katanya. “Anda boleh pergi dengan daun nenas atau baji nanas, tentu saja, yang kedua-duanya pop terhadap warna minuman itu. Atau tongkat seperti tongkat swizzle atau jerami yang berwarna-warni seperti yang anda ada di sana. “Idea yang paling utama, walaupun? Ambil separuh kapur jus dan letakkan di atasnya (ia tidak sepatutnya tenggelam kerana semua ais yang dihancurkan), dan kemudian tusukan bahagian atas dengan bendera gigi kecil. Ia kelihatan seperti sebuah pulau kecil! Dalam kes ini ia tidak terlalu besar atau pulang ke rumah-ia besar di rumah.

Dapatkan resipi:

bird-of-paradise.jpg

Burung Syurga

Minuman tropika lain untuk kesenangan anda:

Bagaimana Membuat Piña Colada Terbaik