Jagung Pai Tamale Adalah Resipi Terbesar Sepanjang Masa

Anda tahu resipi-resipi yang kami simpan dan sayang kepada hati kami kerana mereka benar-benar yang paling hebat sepanjang masa? Nah, kami menggunakan siri baru ini sebagai peluang untuk melukis puitis tentang mereka. Hari ini, penulis kakitangan BonAppetit.com Rochelle Bilow mendapat nostalgia tentang pai tamak roti jagung (apa sahaja yang ada).

Kebanyakan anak-anak kecil adalah pemakan pemilih ke peringkat keenam. Sebagai seorang anak muda, saya tidak berbeza. Salami kedai runcit di atas roti putih (tidak ada bumbu, terima kasih) dengan hidangan tomato sup tin berkali-kali adalah di mana ia berada di, dan tidak kira bagaimana anda mencuba, anda tidak dapat meyakinkan saya sebaliknya. Jika pedas, pedas, asin, mencabar, atau sebaliknya, saya tidak mahu sebahagian daripadanya. Sehingga. Sehingga ibu saya membuat pai keseimbangan roti jagung.

Apakah pai tamak roti jagung, selain perkara paling lazat yang pernah ada? Soalan ini mungkin lebih baik dijawab dengan mengalamatkan apa itu tidak. Ia bukan pai. Ia pasti tidak ada kaitan dengan tamales. Terdapat roti jagung yang terlibat, dengan gembira, tetapi melampauinya, asal usul nama itu meneka siapa. Ia adalah campuran yang agak pedas daging lembu, bawang, lada belanja (memakannya, pembenci), dan sos tomato, semua ditapis dalam adunan roti jagung dan dibakar dalam oven. Jelas, ia adalah perkara terbaik yang pernah keluar dari ketuhar kerana ia melibatkan daging dan karbohidrat, dan dimasak dalam kuali besi tempa untuk boot.

Saya mempunyai sejarah bertingkat dengan pai tamilik roti, dan untuk itu, ia akan sentiasa memegang tempat yang sangat istimewa di hati saya. Ibu saya membuatnya untuk makan malam pada suatu malam ketika saya masih kecil tiga atau empat tahun, dan dia mengharapkan untuk memisahkan bahagian antara ayah saya dan dirinya sendiri-itu ragu, dia figur, bahawa kakak saya dan saya mahukan apa-apa. Dia menganggap yang salah. Kami ditempatkan barang-barang itu, kemudian terus memohon untuk makan malam untuk beberapa minggu akan datang. Ini adalah perkembangan yang membingungkan bagi ibu saya, kerana bukan sahaja roti pai roti jagung menyerupai sandwic salami dengan cara yang tidak jelas, ia pedas. Tentu tidak pedas vindaloo, tentu saja, tetapi ia telah melanda padat lada merah dan tidak malu pada rasa. Plus, terdapat daging di dalamnya. Dan sayuran. Terdapat kekurangan keju, tepung halus dan gula yang membingungkan. Saya tidak sepatutnya suka perkara ini.

Namun, pai tamak roti jagung kekal, di dalam hati dan fikiran saya (dan juga di mana-mana sahaja kerana jelas saya betul) Resipi Terbaik Sepanjang Masa. Berikut adalah cara anda membuatnya:

Mula-mula, dapatkan kuali besi besi anda. Sekiranya anda tidak mempunyai satu, mencuri satu dari loteng ibu bapa anda. Itulah yang saya lakukan, dan saya jujur ​​tidak fikir mereka tahu ia sudah hilang. Kemudian, coklat beberapa daging lembu dalam kuali itu. Keluarkan daging lembu dan tambah bawang cincang, paprika hijau, dan a melanda serpihan lada merah. Ini bukan masa untuk lada Aleppo, harissa, atau import chilus kering yang kering. Ini adalah masa untuk bekas shaker dari serpihan lada merah, jadi memeluknya dan tambah ’em masuk. Setelah sayur-sayuran telah melembutkan, tambah daging kembali, bersama dengan boleh atau dua tomato diced. Simmer bersama-sama, kemudian slaid kegemaran anda adunan roti jagung.

Anda akan mahu membakar ini sehingga topping roti jagung adalah sangat emas dan sedikit berkerak-keseluruhan titik hidangan ini memecahkan melalui luar yang renyah untuk sampai ke cabai pedas, saus (itu, pada dasarnya, cabai) di bawah. Tetapi bahagian terbaik pan adalah terletak di antara kerak atas dan sos yang kaya: lapisan roti jagung yang membakar tomato. Ia ditenggelamkan dalam sos dan basah, tetapi, anda tahu, jenis yang baik basah. Suka bila anda menggunakan sekeping roti untuk menyiapkan sedikit masa yang terakhir. Di situlah keajaiban itu terjadi di pai tamak roti jagung, dan ia masih mendapat saya. Setiap masa.

Hidangan ini adalah definisi G.R.O.A.T .: tidak pantas, intuitif, dan mengubah kehidupan. Juga: Siapa yang tidak suka roti jagung?

Sesuatu yang manis untuk menghirup semasa anda makan:

A Twist Menyegarkan di Horchata