Jadikan Malfatti: Kacang Ricotta Fluffy Itu Jadi Sangat Mudah Daripada Gnocchi

Salah satu lokasi kegemaran saya terletak di tempat tidur, tidur, oleh itu sebabnya, ricotta dumplings ini berbentuk seperti bantal yang kecil dan segar yang memanggil saya. Malfatti diterjemahkan kepada “dibuat dengan teruk,” yang memanggil saya lebih banyak lagi. Dalam resipi ini dari chef Estela dan Cafe Altro Paradiso Ignacio Mattos, malfatti lembut (diperbuat daripada ricotta, Parmesan, tepung, dan telur) digabungkan dengan sos krim mentega, tomato ceri, dan pancetta. Foto gaya menjadikannya kelihatan restoran dan sensual, tetapi saya bersumpah, anda boleh melakukan ini di rumah, pada satu malam.

Semua pasting saya yang lalu ke dalam pasta buatan sendiri telah gagal secara teruk selepas beberapa jam kesedihan, lihat Kejadian Gnocchi Rock-Hard pada tahun 2015, tetapi malfatti ini jauh lebih mudah. Dengan ganjaran yang besar! Inilah ceramah saya.

Bahagian Ricotta Squeeze

Saya terpaksa lari ke kedai perkakasan untuk mendapatkan cheesecloth, yang merupakan satu perkara yang anda perlukan yang saya tidak pernah dimiliki sebelum ini. Ia seperti $ 2, jadi bukan komitmen yang besar. Tujuan utama: untuk memerah kelembapan keluar dari ricotta. Untuk seperti 27 saat. Oh ALLAH, itu adalah perasaan yang memuaskan, memalukan ricotta di wastafel. Tidakkah orang membuat video YouTube menyeramkan tentang perkara seperti ini? Saya semua.

malfatti 1
Foto oleh Michael Graydon + Nikole Herriott, styling makanan oleh Andy Baraghani, styling prop oleh Kalen Kaminski

Gulungkan ke dalam … saiz itu.

Adunan Malfatti

Ke pemproses makanan: ricotta diperah, tan Parmesan yang dicincang, garam, dan telur. Itu mendapat digabungkan dengan tepung di dalam mangkuk besar dan anda mendapat adunan anda. Sekiranya anda terintimidasi dengan doh kerana ia melekat dan membuat kekacauan besar, jangan takut. Doh ini lebih basah daripada biasanya dan sangat mudah untuk digunakan. (Okay, saya masih kekacauan.)

malfatti 2
Foto oleh Michael Graydon + Nikole Herriott, styling makanan oleh Andy Baraghani, styling prop oleh Kalen Kaminski

Pelajaran utama di sini: ketidaksempurnaan.

Roll It Out

Tepung permukaan, yang merupakan papan pemotongan besar untuk saya, dan aduk adunan menjadi 4 buah. Anda melancarkan setiap satu ke dalam log panjang dengan tangan anda, seperti yang anda lakukan dengan Play-Doh. Resipi itu memanggil tali pinggang 22x “inci (inci), yang saya tidak dapat mengukur. Kemudian anda menggunakan adunan pengaduk adunan atau pisau, pisau, untuk memotong bantal kecil dan menyimpannya kemudian di atas kepingan lembaran yang terapung. , tidak mengukur, tetapi sepenuhnya melambai sebagai “hampir satu inci.” Keseluruhan doh / rolling / mengiris membawa saya kurang dari 30 minit, mudah.

malfatti 3
Foto oleh Michael Graydon + Nikole Herriott, styling makanan oleh Andy Baraghani, styling prop oleh Kalen Kaminski

Seperti pasta marshmallow.

Saus

Masak pancetta-Saya menggunakan bacon-dalam kuali besar seperti ketuhar Belanda terlebih dahulu, kemudian mengambilnya sebagai topping renyah kemudian, manakala sisa saus mendapat manfaat daripada lemak. Sementara itu, dalam periuk air mendidih, malfatti masak dalam 3 minit, terapung ke atas seperti hadiah. Tambahnya ke dalam oven Belanda dengan beberapa air pasta mereka (alias cair emas), mentega, dan tomato ceri. Segala-galanya masak bersama selama 4 minit, sehingga sos kental dan mantel semuanya dalam saus krim, beludru.

Ekstra

Sudah tentu anda boleh mengambil pancetta anda dan berjalan pada ketika ini. Atau pergi sepanjang jalan dan sediakan bantal malfatti dengan semangat lemon, lebih banyak Parmesan, dan minyak zaitun mewah yang anda sajikan dengan roti di pihak.

Saya tidak tahu bagaimana untuk mengatakan ini dengan cara lain daripada: Itu sahaja.

Hasilnya kelihatan begitu dekaden, ladu ricotta sangat menyenangkan untuk dimakan, dan kombo tomato ceri dan pancetta begitu … mengingatkan BLT. Mereka juga PENGHANTARAN LAGI. Saya digambarkan oleh badan perlahan-lahan berubah menjadi bantal malfatti yang lembut. Perkara boleh jadi lebih teruk. Ia hampir merasakan kebahagiaan yang baik untuk malam minggu rawak. Adakah saya layak menerima khazanah tersebut? Saya tidak boleh menunggu untuk membuatnya lagi, mencuba sos yang berbeza (mentega coklat dan cendawan kelihatan seperti idea yang baik), dan mencuba mereka dengan rakan-rakan saya, yang masih mungkin trauma dari Insiden Gnocchi. Saya akan membuatnya, saya bersumpah.

Dapatkan Resipi:

malfatti-with-pancetta-and-cherry-tomatoes.jpg

Malfatti dengan Pancetta dan Tomato Cherry