Ini Adakah Resipi Terbaik untuk Turki Panggang Klasik

Di sini pada Selamat menjamu selera, kami telah menghabiskan beberapa dekad menyusun penyelesaian untuk kesemua masalah kesyukuran anda – kerana itu, ikon buasir yang penuh dengan rasanya pasti mempunyai beberapa. Kebanyakan penyelesaian ini melibatkan mendekonstruksi ayam belanda dengan cara yang dramatik. Benci berapa lama masa yang diperlukan untuk memanggang sesuatu? Keluarkan tunjang burung itu, jongkoknya rata, dan burung kupu-kupu anda akan masak pada separuh masa! Fed dengan hakikat bahawa daging ringan tepi ke arah kering sebelum daging gelap dimasak sepenuhnya? Ambil ayam belanda itu, confit kaki di lemak itik, dan panggang dada secara berasingan dengan bastings mentega yang murah hati! Gosokkannya dengan rempah-rempah dan asapnya! Tulang itu, masukkannya, dan gulungkannya! Dan pada, dan seterusnya, dan seterusnya.

Tetapi kami akan membiarkan anda dalam rahsia kecil. Walaupun semua yang kita tahu, kebanyakan kita pulang ke rumah pada 23 November dan melakukan apa yang kita katakan tidak patut dilakukan: Panggang semuanya secara keseluruhan. Bukan kerana ia adalah kaedah terbaik, tetapi kerana, bagi kebanyakan kita, ia tidak merasakan Kesyukuran tanpa ia. (Norman Rockwell tidak pernah menghidupkan matron yang menyerupai serangga yang menyerupai burung-burung di atas meja kepada tetamu yang mengharapkan.) Kerana sebanyak yang kita suka dan berdiri dengan semua resipi “kalkun tahap” yang telah kita usahakan tahun-tahun, Kesyukuran adalah mengenai tradisi di atas segalanya-ini perasaan pertama, makan kedua.

Yang bukan untuk mengatakan bahawa kita meletak jawatan diri kita dengan kurang dari kalkun-kita sudah banyak belajar selama bertahun-tahun tentang cara membuat burung panggang terbaik yang dapat.

Semua keperluan ayam belanda adalah minuman keras yang banyak dengan banyak garam dan gula dan rehat semalaman di dalam peti sejuk untuk membolehkan perasa itu benar-benar menembusi-sama ada anda memanggangnya secara keseluruhan atau menyerap daging gelap, atau membuangnya di atas panggangan atau sesetengah persiapan lain yang anda impikan. Menggosok burung anda sehari sebelum anda memasak dengan campuran garam halal dan gula perang ringan adalah cara terbaik (dan paling mudah) untuk memastikan burung anda bertukar menjadi berair dan berpengalaman sepanjang tempoh. Walaupun ayam belanda duduk ditemui di dalam peti sejuk semalaman, kelembapan dalam daging ditarik keluar, digabungkan dengan garam, dan kemudian berjalan kembali, menyentuh daging dengan rasa. Selain itu, proses pengeringan udara meninggalkan kulit yang tegang dan kering, bersedia untuk mengambil warna coklat yang indah berwarna selepas anda, dengan bantuan karamelisasi yang serius dari gula perang itu.

Kami juga tahu bahawa burung 12 hingga 14 paun akan memasak jauh lebih merata daripada beberapa kekayaan 24-pounder. Kita tahu bahawa ketika daging payudara mencecah 150 °, seluruh burung itu dilakukan, tidak kira apa kata USDA. Dan kita tahu bahawa, tetapi perkara-perkara yang terkeluar, akan selalu ada banyak kuah untuk menuangkannya. Dan itulah sesuatu untuk bersyukur.

Dapatkan resipi:

sangat klasik-kering-brined-roast-turkey.jpg

Turki yang sangat klasik