Ikan Renyah

Red snapper, salmon, dan pompano juga pilihan yang baik jika anda tidak dapat mencari branzino atau makarel. Ketahui lebih lanjut di sini

Bahan-bahan

  • 2 6-ons fillet branzino atau mackerel
  • 2 sudu minyak sayuran, dibahagikan
  • Garam kosher
  • Campuran zaitun zaitun

Penyediaan Resipi

  • Letakkan ikan di atas pinggan, bahagian atas kulit, dan sejuk, ditemui selama satu jam. (Ini mengeringkan kulit dan merupakan langkah penting.)

  • Panaskan keluli tahan karat yang besar ke atas. Setelah kuali sangat panas, kira-kira 2 minit, tambahkan 1 sudu teh. minyak dan sebilangan besar garam. Panaskan minyak sehingga merokok, kemudian keluarkan kuali dari haba dan lap dengan tuala dapur yang bersih (ini membuat meterai sementara pada kuali, seperti permukaan nonstick yang palsu).

  • Musim kedua belah pihak dengan garam. Kembalikan kuali ke api yang tinggi dan tambah baki 1 Tbsp. minyak. Setelah minyak panas dan berkilauan, tambah 1 fillet, menurunkannya ke dalam panci dari anda, bahagian bawah kulit. Tekan perlahan-lahan dengan spatula sehinggalah fillet tidak lagi mahu curl dan seluruh bahagian kulit disiram dengan kuali, memastikan kontak lengkap dan langsung. Ulangi dengan baki fillet. Ikan masak, tekan secara berkala dengan spatula, sehingga ikan hampir dimasak melalui (ia masih perlu legap dan sedikit mentah di bahagian tebal fillet), kira-kira 3 minit. Perlahan-lahan menghidupkan ikan (bekerja jauh dari anda supaya minyak tidak bercampur dengan anda) dan selesai memasak panas, kira-kira satu minit atau lebih.

  • Untuk berkhidmat, sudu sedikit vinaigrette ke atas pinggan dan letakkan ikan di bahagian atas, bahagian atas kulit (tidak ada gunanya bekerja keras untuk membuat kulit segar segar untuk menutupnya dengan sos!).

Resipi oleh Donald Link Herbsaint di New Orleans LA

,

Foto oleh Michael Graydon Nikole Herriott

Kandungan Pemakanan

Kalori (kcal) 760 Lemak (g) 65 Lemak tepu (g) ​​12 Kolesterol (mg) 130 Karbohidrat (g) 3 Serat Pemakanan (g) 1 Jumlah Gula (g) 0 Protein (g)