Ditch the Sugar Sugar: Mengapa Anda Harus Makan Yogurt Savory untuk Sarapan

Editor web bersekutu Rochelle Bilow benar-benar suka sarapan pagi. Pasti, dia adalah orang pagi dengan alam semula jadi, tetapi apa yang dia benar-benar menggali tentang sarapan pagi adalah bahawa ia adalah peluang untuk memulakan hari di kaki kanan. Ia adalah peluang untuk makan sesuatu yang sihat, cepat, dan buatan sendiri. Di sini, dia berkongsi hantaran kegemarannya untuk sarapan pagi yang mudah.

Apabila saya masih muda, setiap pagi sebelum bas sekolah tiba, saya akan menjangkau yoghurt strawberi. Ia adalah sarapan yang sempurna: merah jambu, mudah alih, dan yang paling penting, super manis. Seperti banyak kanak-kanak, saya menyukai tampalan manis yang ditembak terus ke otak saya. Pecah gula dengan misai merah jambu yang melapisi bibir atas saya, saya akan tergelincir di kerusi saya sehingga rehat.

Saya tahu lebih banyak mengenai pemakanan hari ini. Walaupun saya mempunyai tempat yang lembut untuk gula perang dan sirap maple, saya dapati bahawa saya menghidangkan yogurt pagi dengan gula membuat saya lebih berbahaya daripada yang baik. Ia adalah sarapan pagi asin yang hangat dengan saya, menjaga saya penuh dan fokus sehingga waktu makan tengah hari (atau sekurang-kurangnya, snek tengah pagi saya). Apabila saya tidak menabur telur oren goreng atau goreng sayuran, saya membuat yogurt yang gurih-juga dikenali sebagai sarapan termudah di dunia.

Super tebal dan berkrim Iceland gaya skyr memenangi undi saya. Yogurt yang diperbuat daripada susu keseluruhan membuat saya berpuas hati lebih lama daripada jenis lemak rendah atau tidak lemak, dan pada hari ini saya mencapai bekas yang tidak bercita-cita tinggi. Saya menambah gerimis berkualiti EVOO untuk membawa kaya, buah-buahan, dan nota berumput-ditambah, sedikit minyak zaitun tidak pernah menyakiti sesiapa pun, bukan? Selepas itu, had langit ialah: Sayuran panggang, bawang tumis dan bawang putih, miso, tahini, pasta harissa, zaitun pitted, herba koyak dan bijirin yang dimasak (seperti farro atau beri gandum) adalah pilihan yang bagus untuk campuran yogurt. Editor web kanan Polis Carey bersumpah dengan tomato ketika mereka sedang musim dengan mint segar-saya tidak sabar menunggu musim panas tiba supaya saya dapat mencubanya juga.

Terdapat hanya tiga peraturan untuk membuat yogurt gurih anda:

  1. Perisa palsu atau aditif tidak dibenarkan.
  2. Matlamat untuk beberapa kontras tekstur (biji dan kacang adalah kawan anda).
  3. Jangan lupa untuk menyelesaikan dengan garam garam laut yang serbuk.

Dapatkan lebih banyak inspirasi yogurt di sini.