Dapur Smoky? Terdapat Cara yang Lebih Baik untuk Memasak Steak Anda

Cara terbaik untuk minyak kuali anda sebelum memasak stik adalah untuk tidak minyak sama sekali. Serius, mundur. Letakkan minyak ke bawah. Mungkin menakutkan, tetapi mari cuba sesuatu yang baru.

Kami suka untuk minyak stik sebenar bukannya kuali kami memasak, menumbuk lelaki tengah dan menggunakan minyak pilihan kami terus ke daging. Ini perubahan yang cukup mudah, tetapi ia menjadikan dunia perbezaan dalam pengalaman memasak steak. Teknik ini digunakan oleh chef seperti Alex Raij, Bobby Flay, Heston Blumenthal, dan editor makanan kanan kami Andy Baraghani, yang mengatakan ia amat berguna jika anda mempunyai dapur kecil.

Dari kelawar, ia sihat. Menggosok stik anda dalam minyak menghilangkan pengumpulan lemak tambahan dalam kuali. Ini bermakna stik yang anda masak tidak akan merendam minyak selepas lemak dalaman dibuat. Apakah itu? Oh, hati kau berkata, “Saya boleh makan lebih banyak stik sekarang, terima kasih banyak!”

Garam & Pepper Rib Eye
Francesco Tonelli

Dapatkan stik garam dan lada anda dengan sempurna karamel.

Memiliki kurang lemak dalam kuali anda juga mengurangkan asap, yang menjadikannya lebih kecil kemungkinan bahawa jiran anda Gary akan mengeluh apabila anda meninggalkan pintu depan anda untuk menyingkirkan apartmen. Jika tidak ada minyak tambahan untuk dibakar, udara di dapur anda akan menjadi jelas, Gary dapat menonton rancangan Discovery Channel dengan damai, dan kot anda tidak akan berbau seperti perangkap gris untuk tiga minggu akan datang.

Oiling stik secara langsung juga menjamin liputan seluruh daging, termasuk semua cangkir dan cangkir yang mungkin akan terlepas ketika merapikan hanya kuali. Dengan hanya menggunakan minyak yang mencukupi untuk melapisi stik, anda akan mendapat lemak yang indah dengan sekeping daging yang sempurna karamel. Itulah jenis memasak yang akan membuat ibu bapa anda bangga dengan anda (untuk sekali).

Dan ingatlah, hanya kerana kami ingin menggunakan teknik ini untuk stik tidak bermakna anda tidak boleh menggunakannya untuk memotong daging babi atau cawan. Prinsip asas yang sama. Kadang-kadang, kurang kurang. Anda tahu, dengan cara yang baik.

Cuba teknik baru kegemaran anda Alex Raijrusuk pendek.

seared-boneless-short-ribs-with-salsa-criolla.jpg

Ribut Ribut Pendek yang dipakai dengan Salsa Criolla