Crackers Roquefort Adakah Resipi Terbaik sepanjang masa

Anda tahu resipi-resipi yang kami simpan dan sayang kepada hati kami kerana mereka benar-benar yang paling hebat sepanjang masa? Nah, kami menggunakan siri ini sebagai peluang untuk melukis puitis tentang mereka. Hari ini, pengarah makanan Bon Appétit Muzik Carla Lalli mendapat nostalgia tentang mentega, masin, cheesy Roquefort crackers-yang mungkin menjadi Resipi Terbaik Semua Masa.

Terdapat dua perkara yang perlu diketahui mengenai makan malam Thanksgiving di rumah ibu bapa saya. Yang pertama adalah bahawa salah satu paman saya akan selalu terlambat. Ini mencipta tempoh masa yang panjang di mana anda akan terdedah kepada keropok Roquefort kecil yang ibu saya keluar semasa jam apertivo. Ini jelas adalah satu perkara yang baik, kerana makanan ringan yang enak yang lazatnya lazat dan masin dan mentega dan sempurna dengan wain putih yang segar yang suka saya tuangkan. Kelemahannya ialah mereka dapat dengan mudah merosakkan makan malam anda. Saya menghadkan diri saya menjadi tiga, kemudian letakkan di seberang bilik supaya saya tidak tergoda untuk mempunyai satu lagi.

Saya tidak dapat mengingati Kesyukuran tanpa mereka, walaupun saya tidak pernah membakar mereka sendiri-ibu saya, Carole Lalli, yang mempunyai kerjaya sebagai pengkritik restoran, penulis makanan, dan editor buku masakan, menjadikannya muncul setiap tahun. Ketika saya bertanya kepadanya di mana mereka berasal dan bagaimana mereka menjadi klasik, dia kembali ke belakang. Begini bagaimana resipi menjadi kegemaran keluarga:

“Sejak tahun 1985, kami mempunyai keropok Roquefort ini dengan minuman sebelum makan malam Thanksgiving. Pada tahun itu saya menerbitkan buku masakan Amerika California yang indah, salah satu daripada saya yang pertama sebagai editor buku masakan di Simon & Shuster. musim dan acara, dan untuk fakta bahawa ia melibatkan mentega dan keju Roquefort dan hanya tepung yang cukup untuk menampung mereka bersama-sama ada cincang cayenne, dan taburan bibit poppy Itu sahaja, saya lupa tentang biji popi separuh masa tetapi ia tidak penting. Keropok tetap baik jadi saya telah mendapat kebiasaan dua kali ganda, kita menggigit mereka melalui apa yang disebut sebagai Sandwich Weekend Turki.

Anak-anak perempuan saya, Nina dan Carla berusia lima dan 13 tahun pada tahun 1985 dan mereka menyukai kerepek sejak permulaan, tetapi memasuki fikiran saya dari semasa ke semasa bahawa orang mungkin suka perubahan. Itu adalah sehingga beberapa tahun yang lalu apabila anak lelaki Carla, yang berusia tujuh tahun, meletup ke dapur sama seperti keropok itu menyejukkan. “Oh, saya suka ini!” Katanya, meraih satu sebelum mantelnya hilang. Jelas sekali mereka sudah tertanam dalam ingatannya dan berkaitan dengan cuti itu. Kemerahan berada dalam gambar. “

Berikut adalah cara membuatnya, seperti yang disesuaikan dengan California American Cookbook:

Kunci kepada keropok Roquefort yang berjaya adalah bahan suhu bilik: Kedua-dua keju biru dan mentega (ya, kami berkata mentega) harus lembut dan tenusu hangat tidak akan bercampur dengan baik. Untuk kira-kira 60 keropok kecil, anda memerlukan a ¼ pound mentega dan a ½ pound keju Roquefort.

Gunakan pengadun elektrik atau sesetengah gris siku yang baik untuk mengalahkan kedua-duanya, daripada tambah 1 cawan tepung dan a sedikit cayenne, untuk menendang. Resipi asal memerlukan ¼ sudu teh, tetapi anda boleh menyesuaikan diri dengan keinginan anda dan tetamu anda. Pukul sehingga licin.

Bahagikan doh menjadi dua kepingan bersaiz yang sama, kemudian membentuk masing-masing ke dalam log (untuk 60 cracker, bertujuan untuk 1½ inci lebar) dan balut dengan kertas lilin. Dinginkan selama sekurang-kurangnya 12 jam.

Apabila bersedia untuk membakar, panaskan ketuhar kepada 400˚ dan gunakan pisau tajam untuk memotong daripada pusingan tebal ¼ inci dari balak sejuk. Letakkan kuki pada lembaran penaik, taburkan dengan biji popi, dan bakar selama 8 minit, tutup rapat. Percuma sepenuhnya sebelum makan atau menyimpan di dalam bekas kedap udara.