Cara Membuat Roti Soda Ireland Itu Tidak Mengerikan

Roti soda Ireland adalah buah dari Hari St Patrick. Setiap 17 Mac, roti itu memberi inspirasi kepada rasa tidak puas hati: terlalu kering, ia adalah kadbod-y, ia hanya kelihatan aneh. (Dan terima kasih, kita tidak perlu memakannya untuk satu tahun lagi.) Tetapi sebenarnya, roti soda Ireland boleh menjadi sihat dan hangat, dengan lapisan atas dan bahagian dalam yang rapi dan merapikan mentega. Kami meminta wakil editor makanan (dan gadis Ireland oleh perkahwinan)

Janet McCracken kenapa soda roti mendapat rap buruk, dan bagaimana untuk membuat dan makan St Paddy Hari ini ruji cara yang betul.

Kenapa Orang Tidak Menyukainya

Mereka tidak tahu apa itu.
Roti soda Ireland pada dasarnya adalah scone gergasi – roti cepat. Pilih resep scone kegemaran anda dan bandingkan dengan resipi roti soda kami. Mereka akan hampir sama.

Mereka mengharapkan ia menjadi roti sajian.
Orang mengharapkan rasa itu seperti roti yang dibuat dengan ragi, tetapi satu-satunya leavener di dalamnya ialah baking soda (dengan itu namanya).

Ia mempunyai biji-bijian di dalamnya.
Kami mendapatkannya: sesetengah orang tidak suka biji sayuran. Cuba kismis dalam campuran, tambahan tradisional, dan ia adalah satu gabungan rasa yang sangat berbeza.

Ia mempunyai buttermilk di dalamnya.
Secara tradisinya pula. Kebanyakan orang hanya menggunakan susu, dan beberapa tukang masak gila juga menggunakan krim masam. Buttermilk adalah cara untuk pergi, dan ia memberikan roti tang halus yang benar-benar menarik.

Bagaimana Orang Harus Makan Ia

Apabila anda membuat roti soda anda, pastikan anda meletakkan “X” besar di tengah-tengah roti itu. Kawasan permukaan tambahan akan menjadikan super coklat dan rangup teratas. Makannya dengan ketuhar dari oven, atau kepingan dan roti keesokan harinya dan keluarkan dengan mentega Ireland yang baik. Kemudian lakukan lagi keesokan harinya – barang-barang ini lebih berharga daripada jangkaan tahunannya. –Janet McCracken

Dapatkan resipi: Roti Soda Ireland Puan O’Callaghan