Cara Membeli, Simpan, dan Memasak dengan Beet dalam Musim pada bulan Disember

Beet adalah salah satu ramuan yang paling manis di musim sejuk. Sayuran akar ini, yang dituai sepanjang musim panas hingga akhir musim gugur, menyimpan dan menyimpan selama berbulan-bulan. Sedang matang kedua bit merah dan merah memiliki rasa mentah yang bersahaja, pahit mentah, mereka menghidupkan gula-gula seperti panggang, panggang, atau kukus. (Lebih muda, bit awal musim adalah mentah dan lazat mentah.) Beets juga bagus untuk membakar-warna bertindak terang mereka sebagai pewarna semulajadi, membuat kek coklat lebih kaya dan lebih gelap.

Cara Beli

Jika membeli bit di awal musim gugur atau musim sejuk, ada peluang yang baik mereka masih akan mendapat puncak mereka. Tetapi sayuran bertambah lama sebelum akar (bahagian bit sebenar sayuran) pergi dengan teruk, jadi petani biasanya menghilangkan sayuran sebelum menyimpannya. Jika anda cukup bernasib baik untuk menyimpan sekumpulan sayur-sayuran, pastikan mereka tidak layu atau lembek. Sekiranya mereka berminat dan sihat, mereka boleh dikukus, direbus, atau dimasak.

Cara Simpan

Simpan bit tanpa top mereka longgar dalam beg plastik yang tidak ditutup di dalam peti sejuk. Dipastikan dari kelembapan, mereka akan bertahan selama beberapa minggu sehingga beberapa bulan. Sekiranya hijau dilekatkan, bungkusnya dengan longgar dalam tuala kertas lembap dan simpan di dalam crisper; sayuran hijau akan berlangsung selama kira-kira setengah minggu. Anda juga boleh mengambil jeruk seperti yang anda akan timun-mereka akan bertahan selama-lamanya apabila ditapis dengan betul, tetapi jika anda tidak memiliki tukang masak, anda boleh menyimpannya dalam balang dimeteraikan di dalam peti sejuk selama beberapa minggu.

Masak: Resipi bit terbaik kami