Cara Membeli, Simpan, dan Masak dengan Turnips, dalam Musim pada bulan Disember

S: Bagaimana anda tahu musim sejuk ini??
A: Sebilangan besar sayur-sayuran akar bermula untuk turnip di pasaran …

Mengetepikan, lobak adalah salah satu makanan utama musim sejuk. Mereka menyimpan dengan baik, menyimpan segar selama berminggu-minggu hingga berbulan-bulan, dan sangat serba boleh. Mereka hebat apabila ditambah kepada rebus bersama-sama dengan kentang dan lobak merah. Mereka sangat baik dipanggang sehingga berwarna coklat-coklat. Mereka lezat. Anda juga boleh membuat mereka! Variasi yang paling biasa di musim sejuk adalah turnip Putih Globe Ungu-Top, yang gemuk dan bulat, dengan lavender atas dan akar putih berkrim-lebih keras daripada jenis tender musim panas, seperti lobak Hakurei.

Cara Beli

Turnips datang dalam pelbagai saiz. Semakin besar sayuran, semakin lama ia akan bertahan di dalam peti sejuk anda. Turnips yang lebih kecil pergi dengan cepat, jadi jika anda merancang untuk menyimpan stok untuk musim sejuk, pilih yang terbesar dari sekumpulan. Turnips mestilah sangat teguh tanpa apa-apa pemberian atau “kelesuan”, dan sememangnya tidak mengandungi acuan, bintik hitam, atau gashes besar dalam daging.

Cara Simpan

Jangan basuh turnips sehingga sebelum menggunakannya; Kelembapan akan menurunkan kualiti mereka. Sebaliknya, letakkannya terus dari pasaran ke dalam beg plastik yang tidak disembunyikan dan simpan di dalam peti sejuk. Mereka akan tetap segar selama sekurang-kurangnya sebulan.

Putar pukulan dengan resipi ini