Cara Membeli, Simpan, dan Masak dengan Brussels Sprouts, dalam Musim pada bulan November

Pucuk Brussels mungkin telah mendapat rap buruk pada masa lalu, tetapi mereka telah benar-benar datang ke dalamnya sehingga lewat-kita mempunyai bacon (dan saus ikan!) Untuk mengucapkan terima kasih untuk itu. Tetapi anda tidak perlu menyalut mereka dalam lemak babi untuk menjadikan rasa brassicas ini baik; mereka hebat dalam salad dan slaw-walaupun pada pizza.

Cara Beli

Tumbuh Brussels tumbuh di batang tebal, berkayu. Batang tidak boleh dimakan (tetapi mereka membuat mainan anjing mengunyah besar). Sekiranya pasaran anda menjualnya dengan tangkai, hanya pop panci itu dengan hentakan kecil. Cari pucuk yang mempunyai ketat, kepala yang terbentuk dengan baik, dan sekurang-kurangnya sebanyak satu perempat dalam pucuk leper kecil adalah tanda kurang berkembang. Keluarkan pucuk yang telah bosan dengan perosak; anda akan melihat lubang ke pusat bercambah sebagai bukti.

Cara Simpan

Jangan membasuh pucuk sehingga sebelum menggunakannya; jika tidak, mereka akan tunduk kepada acuan lebih cepat. Jika ruang bukan masalah, anda boleh menyimpannya di tangkai (walaupun kita tidak tahu banyak orang dengan peti sejuk yang besar). Atau, biarkan mereka longgar di dalam beg yang tidak ditutup di dalam peti sejuk. Mereka akan menyimpan selama beberapa minggu.

Resipi Brussels Sprouts Terbaik kami