Cara Membeli, Simpan, dan Masak dengan Anggur Concord, dalam Musim pada bulan September

Anggur Concord adalah penyebab sebenar kejatuhan. Dengan kulit tebal, masam dan pedalaman manis, mereka dituai pada September hingga akhir Oktober. Ada yang dibuat ke dalam wain manis, rendah-tanin rendah oleh penanam di Timur Laut, tetapi kami amat suka makan mereka dengan segelintir, sebaik sahaja mereka dibeli.

Cara Beli

Memeriksa anggur anda untuk kerosakan serangga, melewati mana-mana yang telah pra-nibbled. Selain itu, tanya penjual anda jika mereka telah disembur dengan bahan kimia atau racun serangga. Jika ya, anda akan mahu bilas dengan baik sebelum makan.

Cara Simpan

Pastikan anggur di kaunter untuk sneking impuls, atau ditemui di dalam peti sejuk jika lalat buah adalah masalah (mereka menikmati merawat ini sebanyak yang anda lakukan).

Bagaimana hendak masak

Anggur Concord mempunyai biji besar yang tannic dan tidak enak. Elakkan sakit kepala untuk menghancurkan dan memecahkan puluhan buah anggur kecil, dan masak ke dalam sirap, sebaliknya. Anda hanya dapat menegangkan dan membuang pepejal, dan akan dibiarkan dengan sos yang lazat digunakan.

Cuba tangan anda di sirap anggur dengan Rosemary-Concord Shrub ini.