Cara Betulkan Kadbod yang Asyik, Berry Sedih Anda Impulse-Dibeli

Siapakah di antara kita yang tidak berdalih membeli kadbod beri di kedai runcit? Sama ada ia seperti keadaan seperti keadaan penderitaan yang disebabkan oleh kelembutan lampu neon, janji cuaca hangat, atau hanya harga jualan yang gila, kita semua berada di sana. Kita semua telah membeli strawberi supermarket, raspberi, blueberries, atau blackberry hanya untuk mengetahui bahawa mereka tidak seperti ramuan pasaran yang manis dan segar pada bulan Julai yang tinggi. (Sekiranya anda tinggal di California, sila lapkan bahawa senyuman yang memuaskan dari muka anda dan FedEx kita pakej beri, adakah anda?). Anda berharap untuk permen bumi, tetapi apa yang anda dapatkan bukannya agak keras, agak masam, sedikit astringen, dan rasa tidak enak. Makan mereka mentah mungkin sedikit mengecewakan, jadi berikut adalah lima cara pasti-api untuk membuat keluar musim atau secara umum “meh” beri rasa lebih baik.

makerated-berries-with-vanilla-cream-646

Gula dan jus oren segar membuat buah beri ini lebih baik. Foto: Hirsheimer Hamilton

Macerate Them

Macerating-soaking atau steeping dalam cecair dan / atau pemanis-adalah salah satu cara yang paling mudah dan paling cepat untuk doktor sehingga beri sub-par. Tolak mereka dalam gula, madu, atau sirap maple, bersama-sama dengan sedikit jus segar atau alkohol (minuman keras herba, seperti semangat berpotensi tua, akan menjadi hebat). Anda tidak perlu banyak untuk mendapatkan buah bergetar; seperempat hingga separuh cawan jus atau minuman keras, dan kira-kira dua kali ganda jumlah gula, adalah semua yang anda perlukan. Tambah sebarang ejen perasa tambahan yang anda suka-lemon zest, serai lebam, pudina segar, atau rempah penaik tanah, seperti kayu manis dan halia, adalah pilihan yang sangat baik. Kemudian biarkan semua duduk di suhu bilik selama satu jam (simpan di dalam peti sejuk jika menunggu lebih lama untuk dimakan). Beri akan menjadi saucy, mengambil rasa aromatik yang anda tambah dengan gula. Hidangkan krim atau aiskrim yang disebat, dan anda mempunyai pencuci mulut yang tidak pernah gagal menarik perhatian. Gunakan jus bukan alkohol, dan yogurt pagi anda akan meletakkan mereka yang dibeli “buah di bawah” cawan yogurt.

BLUEBERRY MUFFINS
Alex Lau

Tiada siapa yang tahu bahawa ini adalah blueberry murah. Foto: Alex Lau

Bakar dengan mereka

Ia sains, atau sesuatu: Menambahkan gula, telur, dan mentega kepada apa saja membuat rasa lebih enak. Oleh itu, tidak hairanlah muffin, kek, dan scone yang dibuat dengan beri lebih besar daripada jumlah bahagian mereka. Tetapi ada sebab lain yang membakar berry membuat mereka rasa lebih baik: Rasa mereka menjadi tertumpu apabila dimasak, menguatkan nota manis. Hancurkan buah dalam tepung tepung yang ringan sebelum menambahnya ke adonan supaya mereka digantung dalam kebakaran yang dipanggang; jika tidak, mereka akan tenggelam ke bawah dalam longgokan beri besar. Atau, buatlah tajam, tukang kerap, atau runtuh. Topping renyah, renyah adalah foil yang sempurna untuk buah beri manis, jammy, matang.

wain berminyak
Rochelle Bilow

Jam selalu membuat buah beri lebih baik, tetapi siapa yang mempunyai masa untuk dapat? Masukkan: Jem raket. Foto: Rochelle Bilow

Mengubahnya menjadi Jam

Seperti yang disebutkan di atas, buah memasak menguatkan rasa manis mereka. Dan pasti, jumlah gula yang masuk ke dalam jem dan pelindung tidak menyakiti sama ada. Tetapi kami meneka bahawa anda tidak merancang untuk menghabiskan masa seharian memasak dan memasak jem ketika anda melambungkan kerang plastik raspberi ke dalam keranjang anda. Sebaliknya, masak buah beri dengan gula dalam periuk kuali atau periuk, kacau dan kacau lembut dengan sudu kayu sehingga mereka mengeluarkan jus mereka. Berhati-hati dengan percikan: Beri akan meludah dan pop ketika mereka memasak. Seluruh proses mengambil kurang dari setengah jam, dan akan bertahan di dalam peti sejuk selama beberapa minggu mengikut BA dapur uji (semua gula bertindak sebagai pengawet).

berry-beet-mint-lime-and-chia-seed-smoothie
Peden + Munk

Jangan buang \

Blend ‘Em Ke Smoothie

Sebenarnya, kami berpendapat bahawa buah-buahan terbaik untuk smoothie adalah sedikit subpar. Nasihat kehidupan percuma: Membekukan mereka terlebih dahulu, dan anda tidak perlu air ke bawah minuman smoothie anda dengan kiub ais. Apabila beri matang dan manis, mereka tidak perlu banyak bersinar. Tetapi mulailah menambah biji chia, santan, pisang, alpukat, kale, pudina, dan mentega badam dan manisnya blueberry yang halus akan hilang.

The-strawberry-muddle-640
Craig Cutler

Air minuman spa atau koktel tukang masak: Pilihannya adalah milik anda. Foto: Craig Cutler

Buat Minuman Lebih Baik

Berkeliaran berry ke dalam air yang sihat adalah cara mudah untuk mendapatkan getaran spa di rumah. Di samping itu, jika anda ingin meningkatkan pengambilan h2o anda, ini adalah cara yang sangat mudah untuk menipu diri anda untuk berfikir bahawa air minuman sebenarnya menyeronokkan. Tambah percikan jus limau, sirap sirap mudah, dan anda mempunyai diri sendiri mocktail. Atau bawa ke tahap seterusnya: Tipple sedikit vodka, gin, wain berkilauan, atau bourbon ke atas mereka yang berleher berleher.

Tidak boleh menunggu musim beri? Dapatkan shortcake anda.

Perfect Spring Recipe: Strawberry-Basil Shortcake