Cara Baking dengan Pada dasarnya Mana-mana Tenusu Anda Telah di Tangan

Ia adalah satu malam minggu dan anda tiba di rumah lewat. Anda berada di tengah-tengah melemparkan bahan-bahan dalam mangkuk untuk kek pudina buah. Anda tidak pernah memulakan makan malam memasak, tetapi anda menjanjikan rakan sekerja anda yang akan membawa kek untuk pesta pejabat, jadi … oh, omong kosong. Resipi ini memerlukan crème fraîche. Itu pastinya bukan dalam peti sejuk anda sekarang. Apa adalah Itu pun? Bagaimanapun, anda mempunyai beberapa yoghurt biasa. Bolehkah anda menggunakannya? Adakah kek akan hancur? Adakah ia rasa teruk? Anda tertanya-tanya. Anda Google. Anda menggali kedalaman seksyen komen, adalah perkara-perkara, seperti yang selalu mereka lakukan-menjadi sangat pelik. Akhirnya, anda retak di bawah tekanan, memutuskan untuk memecahkan semuanya dan mengambil selusin cupcakes dalam perjalanan ke pejabat.

Tetapi sejak hari ini, tidak pernah digagalkan oleh produk susu tenusu lagi: Berikut panduan kami untuk membakar dan memasak dengan tenusu.

bir-dan-cheddar-sup-dengan-kielbasa-sosej
Ditte Isager

Sup puréed mendapat rangsangan dalam tekstur dari susu atau krim. Foto: Ditte Isager

Susu / krim

Apabila ia datang untuk membakar dengan (dan minum!) Susu, BA Ujian Dapur lebih suka keseluruhannya. Ia menambah kekayaan, badan, dan rasa kepada barangan yang dibakar, sup berkrim, dan sos. Anda boleh menggunakan krim cukup banyak di mana sahaja anda menggunakan susu-hanya sedar bahawa produk siap akan menjadi lebih kaya dan lebih gemuk. Kebalikannya adalah benar, dengan satu pengecualian: Anda tidak boleh membuat krim disebat dengan susu. Untuk itu, hanya ada pengganti. Tiada kandungan susu? (Anda mungkin berada dalam artikel yang salah). Tukar susu dan krim untuk alt-susu seperti kacang soya, kelapa dan badam, mengikut budi bicara anda sendiri. Baking adalah sains, dan kimia bagaimana bahan-bahan berinteraksi mungkin diubah.
Terbaik untuk: Menambah kekayaan dan krim ke pureh dan sup; penaik
Boleh bertukar untuk: Yogurt gaya tusuk (dalam penaik), buttermilk (akan mempunyai rasa halus)

wilted-greens-sup-with-creme-fraiche
Michael Graydon & Nikole Herriott

Puding creme fraîche menambah krim kerana ia mencairkan ke dalam sup. Foto: Michael Graydon & Nikole Herriott

Crème Fraîche

Creme fraîche adalah krim kultur yang padat, dengan tang kecil (walaupun kurang tart daripada krim masam). Di Perancis, ia sering dibuat dengan krim yang tidak dipasteurisasi, yang membolehkan bakteria semulajadi, seperti dalam yogurt, untuk menebal krim. Di negeri-negeri, kerana kebanyakan susu komersial mesti dipasteurisasi, budaya ditambah untuk melakukan pekerjaan itu. Penyunting makanan bersekutu kanan Claire Saffitz mencadangkan: “Pukul satu sudu ke dalam sos kuali sebaik sahaja anda mematikan haba atau menambah kocok ke dalam semangkuk sup,” katanya. Pastikan sos atau sup masih belum masak, atau krim mungkin terikat. (Untuk insurans tambahan, marahkan tenusu dengan menambah percikan stok panas itu dan kacau, lekapan ini “mengejutkan” crème fraîche). “Gunakannya untuk meningkatkan hidangan,” kata Saffitz. Ia agak terlalu kaya untuk memainkan peranan membintangi.
Terbaik untuk: Menamatkan sos, baking, sebagai pencungkup pencuci mulut (di tempat atau dilipat ke dalam krim disebat)
Boleh bertukar untuk: Mascarpone (akan menjadi lebih halus), yogurt tegang, krim masam

del-posto-tiramisu
Condé Nast Entertainment

Ia bukan tiramisu jika tidak ada mascarpone. Foto: Condé Nast Entertainment

Mascarpone

Mascarpone keju tebal, dan boleh dimasak. Ia dibuat oleh krim yang berasid, dalam proses yang sama dengan ricotta. Ia lebih manis dalam rasa dengan kurang tang dari crème fraîche, menerangkan Saffitz. Ini menjadikan ia lebih sesuai untuk pencuci mulut, seperti tiramisu Itali klasik, mencairkan roti bakar Perancis atau menggunakannya bukan krim cambuk untuk lebih struktur.
Terbaik untuk: Baking, pencuci mulut yang topping, menyebarkan roti bakar / roti / keropok, di pasta penuh seperti ravioli, makan dengan sudu
Boleh bertukar untuk: Creme fraîche, ricotta (dalam keadaan topping / mengisi), keju krim

COFFEE-CAKE

Krim masam dalam kek kopi? Anda betcha. Foto: Alex Lau

Krim masam

Saffitz, seorang kekasih yang tidak mementingkan krim masam, mengatakan ini adalah salah satu produk tenusu terbaik yang boleh dibeli. Bukan sahaja ia hebat dalam membakar segala-galanya dari kuih kepada scone dan biskut (seperti yogurt, ia menambah rasa dan lembut), ia juga adalah satu kemestian untuk sesetengah kegemaran kami. Anda akan ditekan keras untuk mendapatkan dipanggang panas seperti ini nombor artichoke bayam – yang tidak dibuat dengan krim masam, dan dengan alasan yang baik: Ia menambahkan kekayaan tanpa terlalu berat.
Terbaik untuk: Baking, di dalam pinggan dan bahan krim, kacau ke dalam sup dan sup
Boleh bertukar untuk: Yogurt teruk, creme fraîche, mascarpone (menambah unsur berasid, seperti jus lemon)

yogurt-marinated-grilled-chicken
Christopher Testani

Untuk ayam lembut, dail 1-800-yogurt marinade. Foto: Christopher Testani

Yogurt

Terdapat kira-kira banyak jenis yogurt di pasaran kerana terdapat resipi di dunia (memberi atau mengambil beberapa). Walaupun yoghurt gaya Yunani yang tebal berbeza dengan versi buatan sendiri, secara umum yogurt adalah salah satu produk tenusu yang paling serba boleh. Ia cukup mencukupi untuk menambah bahan bakar, dan cukup berkrim untuk memasak sos pan. Anda juga boleh menggunakannya di tempat krim masam untuk versi yang lebih ringan daripada pakaian dan pakaian kegemaran anda. Ia juga sering digunakan dalam marinades, berkat kekuatan lembut kandungan berasid yang tinggi. Jika panggang yang baik dipanggil untuk yogurt tetapi anda hanya mempunyai susu atau krim, anda mungkin boleh bertukar dengan risiko yang minimum. Perlu diketahui bahawa adunan atau adunan mungkin lebih longgar, dan anda mungkin perlu sedikit menyesuaikan nisbah bahan kering.
Terbaik untuk: Baking, dips, marinades
Boleh bertukar untuk: Buttermilk (ia mempunyai tang berasid yang sama), susu (dalam baking; anda perlu menggunakan susu kurang daripada jumlah yogurt yang dipanggil, atau adunan akan terlalu lembap), crème fraîche (nipis dengan susu untuk konsistensi yang sama )

best-buttermilk-biscuit
Alex Lau

Buttermilk dan biskut: Mereka hanya tergolong bersama. Foto: Alex Lau

Buttermilk

Bijirin sebenar adalah apa yang ditinggalkan ketika mentega dibuat dari krim (pepejal susu menjadi mentega, dan cecairnya adalah buttermilk). Ia tajam, berasid, dan manis. Ia sangat baik dalam penaik, membuat pastri anda lembut tanpa terlalu manis. Malah, janganlah kita mula berpakaian rama-rama yang tidak begitu hebat. Kami bersumpah dengan serbuk buttermilk sebagai pengganti in-a-pinch. Tidak seperti buttermilk cair, ia tidak akan menjadi buruk sebelum anda menggunakannya.
Terbaik untuk: Marinades, baking
Boleh bertukar untuk: Susu / krim (tambah perisa jus lemon untuk meniru rasa, walaupun teksturnya tidak seperti krim seperti buttermilk sebenar), yogurt

Sekarang kita telah menemukan tenusu, adakah anda membakar dengan coklat yang betul?