Buttery Potatoes, Fried Chicken, dan Cream Puffs: Menu Parti Makan Malam Malam Sabtu

Hujung minggu ini, kakak sulung dan keponakan saya melawat New York City dari Baltimore untuk meraikan ulang tahun ke-11 anak saudara saya. Ia adalah kali pertama anak saudara saya di sini dan di antara Raja singa dan Muzium Sejarah Semula Jadi, saya ditugaskan untuk membuat makan malam ulang tahunnya.

Maura adalah seorang kanak-kanak yang cantik. Dia sangat pintar-dan saya tidak hanya mengatakan bahawa kerana saya adalah ibu saudaranya-dan sangat memerhatikannya. Saya ingin menyusun menu dengan ** beberapa perhatian kepada perincian. Tetapi dia juga 11 dan pizza keluar mungkin akan melakukan tipuan itu. Meletakkan menu ini bersama-sama, saya perlu memenuhi hasrat saya sendiri untuk 1) sila dia (cukup mudah) dan 2) menarik perhatian / membuktikan kepada kakak saya bahawa saya seorang dewasa dan mampu banyak perkara (orang-orang di antara kamu yang mempunyai seseorang tahu apa yang saya bicarakan). Inilah yang saya fikirkan. Semoga menu ini dapat memberi inspirasi kepada keperluan makan malam Sabtu anda juga:

Kami akan bermula dengan beberapa sayur-sayuran dan mencelupkannya. Ini adalah apa yang kita lakukan dalam keluarga saya, dan kita selalu memakan bawang putih nenek saya (pada asasnya, keju krim lembut, susu kecil untuk melonggarkan sesuatu, dan satu ton serbuk bawang putih) untuk makan dengan kerepek kentang. Ramai kanak-kanak dalam keluarga kami telah ditangkap menjilat yang merendam sayur atau kerepek, berganda, dan mengulangi. Ini Black Tie Crudite dengan Whipped Ricotta boleh menjadi versi dewasa (versi tween?) Pengalaman itu. Saya akan meletakkan cip juga.

Secara sengaja membakar sayur-sayuran-ia adalah satu perkara! Serbuk bawang bomba yang terbakar menambah sedikit berasap, sedikit pahit ke kuah yang kaya, dan bertanggungjawab untuk bahagian hitam crudite yang diilhami tuksedo ini. Foto: Alex Lau

Kemudian kita akan bergerak ke ayam goreng. Mengapa? Kerana itu satu perkara yang pasti. Resipi Ayam Fried Pickle-Brined (gambar di atas) dari Pemenang Hot 10 Rose’s Luxury. Resipi itu memanggil paha tanpa tulang yang saya fikir adalah lebih baik untuk makan daripada menggerogoti daging dari tulang dan mengingatkan nugget. Duh-no brainer. Sos panas tambahan, biji wijen, dan madu pilihan. Saya akan membiarkan Maura membuat keputusan.

Sejujurnya, saya membuat terlalu banyak makanan, tetapi terdapat beberapa “nenek tua” sebahagian daripada saya yang bimbang tentang tidak mempunyai cukup. Kentang Mashed Extra-Buttery adalah bintang-bintang yang sesuai dengan ayam goreng. Dan sekalipun seketika menu ini gagal, sekurang-kurangnya Maura akan makan mashies itu.

Pengeringan kentang yang dimasak di dalam kuali bermakna bahawa mereka akan menyerap lebih banyak rasa dari susu tenusu yang direndam. Foto: Michael Graydon + Nikole Herriott

Saya juga akan membuat salad hijau. Kami sentiasa mempunyai salad pada waktu makan malam ketika kami sedang membesar dan saya cuba mengekalkan tradisi itu hidup-hidup. Ini Kale dan Brussels Sprouts Salad tidak pernah mengecewakan.

Ini adalah salah satu resipi kami yang paling popular. Foto: Christopher Testani

Untuk pencuci mulut: Chouquette dengan Chantilly Cream. Juga dikenali sebagai puffs krim! Beberapa tahun yang lalu, saya membuat versi ini untuk hari lahir ibu saya dan mereka telah berputar berat pada perhimpunan keluarga sejak itu. Maura suka strawberi jadi saya rasa Saya boleh membuang beberapa buah cincang ke dalam krim. Sparkler untuk lilin.

Apabila dibakar dengan betul, sedutan harus mempunyai luaran yang teguh tetapi tidak berkerak, dan pusat yang lembap tetapi lapang. Foto: Alex Lau

Selepas makan malam, kami akan duduk dan makan krim sisa daripada mangkuk. Itulah yang kita lakukan. Jari melepasi hari lahir ke-11 ini merupakan kejayaan besar. Doakan kejayaan saya!

Menu:

• Ayam Fried Pickle-Brined
• Kentang Mashed Extra-Buttery
• Kale and Brussels Sprouts Salad
• Chouquette dengan Chantilly Cream