Butternut Squash Tart dengan Sage Fried

Bahan-bahan

Penyediaan Resipi

 • Panaskan ketuhar hingga 375 °. Baris lembaran penaik rim dengan kertas parchment yang besar. Perlahan-lahan melancarkan 1 lembar pastri puff beku, dicairkan (dari bungkusan 17.3 auns) pada permukaan yang ringan dan terapung hingga persegi 10-inci (hanya cukup untuk keluar). Pindahkan ke lembaran yang disediakan.

 • Sapu kuih dengan 1 telur besar yang dipukul dengan 1 sudu teh. air. Susun dua belas pusingan tebal 1/8 inci dikupas butternut squash (dipotong dari leher skuasy) ke atas pastri, bertindih seperti yang diperlukan dan meninggalkan sempadan 1/2 inci. Letakkan kertas kertas lain di atas skuasy. Tetapkan satu lagi lembaran penaik rim yang besar ke atas tart. (Ini akan menimbang adunan pastri dan mengukus kepingan skuasy.)

 • Bakar sehingga bahagian bawah pastri bermula dengan coklat dan teratas bermula sedih, kira-kira 10 minit.

 • Keluarkan lembaran pembakar utama dan buang kertas atas kertas kertas. Iris skuasy berus dengan 1 sudu minyak zaitun dan musim dengan garam halal. Rebus tart, ditemui, ke oven dan panggang sehingga pastri dalam coklat keemasan dan dimasak melalui, 25-30 minit lagi.

 • Sementara itu, menggabungkan 1/4 cawan madu, 1 tipis diiris Fresno, jalapeño, atau chili Thai merah, dan 2 sudu air dalam periuk kecil. Bawa mendidih pada api sederhana (tambah lagi chili yang dihiris tipis jika lebih panas dikehendaki). Rebus sehingga kental sedikit dan bersisik, kira-kira 6 minit.

 • Garis pinggan dengan tuala kertas. Panaskan 2 sendok makan minyak zaitun dalam kuali kecil sehingga mula merokok. Tambah 12 daun sage segar; goreng sehingga garing, kira-kira 30 saat. Pindahkan ke tuala kertas ke longkang.

 • Pisau iris. Susun 1/4 cawan dicukur Parmesan di atas; gerimis dengan madu yang dicampur chili. Hiaskan dengan daun bijih goreng dan beberapa grinds lada hitam.

  Resipi oleh Bon Appetit Test Kitchen

  ,

  Foto oleh Romulo Yanes

  Kandungan Pemakanan

  1 hidangan mengandungi: Kalori (kcal) 150 Lemak (g) 8 Lemak tepu (g) ​​2 Kolesterol (mg) 30 Karbohidrat (g) 17 Serat pemakanan (g) 1 Jumlah Gula (g) 9 Protein (g) ) 170