Bagaimana Membuat Pupusas, Bean Ultimate dan Pau Keju

Mana-mana kenderaan yang menyampaikan kacang dan keju melty adalah kenderaan yang baik. Apabila kata kenderaan menjadi pupus, itu lebih baik. Anda mungkin mempunyai mereka di tempat Salvadoran kegemaran anda, tetapi sudah tiba masanya untuk membuat pupusas di rumah, tugas yang lebih mudah daripada yang anda pikirkan.

Menurut editor makanan kanan Rick Martinez, resipi ini menggunakan adunan yang sangat memaafkan, disumbat dengan campuran keju dan kacang refried. The pupusa dihidangkan dengan perasa, termasuk curtido (kubis kubis ditapai) yang menjadi lebih baik setiap hari ia duduk. Resipi itu juga boleh disesuaikan-Martinez berkata anda boleh menambah daging babi, ayam, atau chorizo ​​untuk mengisi, selagi ia dicincang dengan tekstur yang cukup licin. Jadi dapatkan kacang, keju, dan adunan anda. Ia adalah masa pupusa.

pupusa step 1
Gambar oleh Laura Murray

Cara terbaik untuk membentuk pupusa adalah dengan tangan anda. Untuk mengelakkan doh dari pengeringan dan melekat pada tangan anda, sapukan jari anda dalam kombinasi ⅓ minyak cawan dan 1 cawan air. Minyak akan menyimpan tangan anda dari melekat, dan air akan terus menghidratkan adunan.

pupusa step 2
Gambar oleh Laura Murray

Apabila memotong adonan anda untuk setiap pupusa, gunakan sudu ais krim untuk menyimpan saiz seragam (kira-kira ¼ cawan setiap satu). Ia akan membuat hidup anda lebih mudah dan menghilangkan mana-mana adik kakak yang berpotensi apabila beberapa pupusas lebih besar daripada yang lain.

pupusa step 3
Gambar oleh Laura Murray

Gunakan ibu jari anda untuk membuat baik untuk kacang dan keju. Anda tidak mahu menolak sehingga ke bahagian bawah, tetapi doh harus sangat nipis dan yang cukup mendalam. Ia sepatutnya kelihatan seperti versi yang lebih kecil daripada setengah shell kelapa.

pupusa real step 4
Gambar oleh Laura Murray

Campurkan 2 Tbsp. campuran kacang ke dalam adunan. Anda akan dapat mengetahui jika jumlah adunan akan dapat menutupi pengisian, tetapi pengisian lebih baik daripada pengisian yang kurang. Kami tidak mencari kesempurnaan di sini, hanya keseronokan.

pupusa step 5
Gambar oleh Laura Murray

Doh harus lancar dan mudah lentur, jadi anda boleh menggunakan ibu jari anda untuk melicinkannya. Anda tidak perlu meregangkan atau menariknya. Jika anda berada dalam keadaan di mana doh tidak akan menutupi sepenuhnya mengisi, cuma ambil beberapa dari sekeping yang lain dan goreskannya. Ia sebenarnya pintar untuk menyelamatkan satu bola tambahan adunan, sekiranya berlaku.

pupusa step 6
Gambar oleh Laura Murray

Untuk meratakan pupusa anda, semua yang anda perlukan adalah kedua telapak tangan anda. Kami sedang mencari pupusa untuk menjadi kira-kira ⅓ “tebal Apabila anda perlahan-lahan menekan ke bawah, tepi mungkin retak Ini adalah tanda bahawa anda telah menekan cukup jauh Berhenti apabila anda melihat keretakan muncul Jika keretakan mengganggu anda, jalankan jari anda (dicelupkan ke dalam penyelesaian minyak / air) di sekeliling pinggir. Kesempurnaan adalah sangat baik, jadi jangan takut jika ada pengisian yang ditayangkan. Ia akan melancarkan dengan baik dan akhirnya lebih baik daripada yang dimeteraikan. Lihatlah itu, anda berseri dengan keyakinan, seorang tuan pupus yang benar.

Dapatkan resipi:

0417-web-pupusa-beauty.jpg

Pupusas

Oh yeah, Rick juga benar-benar menjadi taco.

The Tacos Terbaik di Mexico City